Hva er Lapse? Alt du trenger å vite om den populære appen for sosiale medier kun for invitasjoner

0
14
Sabrina Ortiz/ZDNET

Hvis du tar en titt på Apple App Store-oversikten over topp foto- og videoapper, vil du finne en ukjent app rangert sammen med giganter som Instagram og Photoshop – en app for sosiale medier kalt Lapse. 

Lapse tar appelleren til et engangskamera, kombinerer det med sosiale medier og bruker en unik rekrutteringsteknikk for å gi deg en opplevelse som skiller seg fra alle andre populære sosiale medier-apper på markedet. 

< strong>Også: Hva er BeReal? Alt å vite om denne ufiltrerte sosiale medieappen

Bare denne uken avslørte Lapse at de sikret en finansieringsrunde på 30 millioner dollar, som ledes av Greylock, en tidlig investor i Facebook, Instagram og LinkedIn, og DST Global Partners, etter appens skyhøye popularitet i 2023.

Enten du har fått en Lapse-invitasjon fra en av vennene dine og ønsker å lære mer om den, tenker på å laste ned appen, eller bare vil vite hvorfor appen får så mye hype, her er alt du trenger for å vet. 

Hva er Lapse?

I henhold til appens nettsted er Lapse et “engangskamera som kun kan inviteres”. Hvis du noen gang har brukt Dispo, har Lapse et ganske likt konsept, som lar deg ta raske bilder i engangskamerastil og deretter vente til de “utvikler seg” for å få tilgang til dem. 

Når bildene har utviklet seg, kan du sveipe til venstre eller høyre for å enten arkivere et bilde eller legge det ut i “Journal” slik at venner kan se det. Dette formatet er ment å fremme autentisitet på sosiale medier. Alle bildene du ser lagt ut er uredigerte, og appen viser bilder uten filtre eller redigering, i tillegg til engangskamerafilteret som automatisk brukes på bildet av appen. 

Også: I prøvde å erstatte Twitter med Bluesky, Threads og Mastodon: Det jeg fant

Den største differensierende faktoren ved appen er at den er kun for invitasjoner, noe som betyr at du bare kan komme i gang ved å invitere fem venner, i tillegg til å fullføre andre oppgaver i telefonens innstillinger. 

Hvordan ser Lapse-bilder ut?

Bildene har et automatisk lagt filter som gir dem vintage-utseendet til et engangskamera, som vist på bildet av lunsjen min nedenfor. De fleste velger å ta bilder vertikalt, siden det er slik de vises i feeden. 

Forfall appresultat Sabrina Ortiz/ZDNET

Er Lapse-appen gratis?

Ja, Lapse appen er gratis på App Store. Men når du har lastet ned, må du fortsatt gå gjennom flere introduksjonstrinn for å få tilgang til appen. 

Er Lapse-appen tilgjengelig på både iOS og Android?

Dessverre, akkurat nå, er Lapse bare tilgjengelig for iPhone-brukere. Men hvis du er en Android-bruker, og denne appen ser ut til å være interessant for deg, kan du bli med på en venteliste via Lapse-siden. 

Også: BeFake-appen for sosiale medier oppfordrer brukere til å transformere bildene sine med AI

Lapse råder Android-brukere til ikke å laste ned noen “Lapse”-apper fra Google Play Store fordi de er falske.  

Hvordan får jeg tilgang til Lapse?

Du kan laste ned appen fra App Store. Den prosessen er imidlertid bare halve kampen. Når du har lastet ned appen, må du gjøre en rekke handlinger for å faktisk få tilgang til programvaren. Disse handlingene inkluderer å invitere venner, gi tilgang til kameraet og kontaktene dine og legge til Lapse-widgeten på låseskjermen for enkel tilgang når du tar bilder mens du er på farten. 

Mengden venner du må invitere avhenger av når du melder deg på. Da jeg registrerte meg, måtte jeg sende en invitasjon til fem venner. Men da min kollega Nina prøvde å registrere seg kort tid etter, måtte hun sende en invitasjon til åtte venner for å komme i gang. 

Også: De beste AI-bildegeneratorene akkurat nå: DALL-E 2 og alternativer

Lapse forklarer på siden sin at den er i modusen for tidlig tilgang til kun venner ettersom den fortsetter å “stryke ut ting” for å sikre at alle får den beste opplevelsen.  

Det har imidlertid vært en del kontroverser om appens rekrutteringsmetoder, og noen sier det er som et pyramidespill. Men som en som liker å bruke appen, hadde jeg ikke noe imot å sende noen invitasjoner for å få tilgang. 

Hvordan bruker jeg Lapse?

Når du har kommet deg gjennom alle kravene, kan du begynne å knipse unna. Brukergrensesnittet er intuitivt, og det er små demoer drysset over hele appen for å veilede deg. 

Så snart du åpner Lapse, vises en kameraskjerm der du kan ta et bilde – akkurat som du ville for en Snapchat- eller Instagram-historie. Du må deretter vente på at bildet skal “utvikles” i “mørkerommet”, noe som kan ta alt fra én til tre timer.

Lapse app-kamera Sabrina Ortiz/ZDNET

Du får beskjed når bildene har utviklet seg. Du kan deretter begynne valgprosessen med å sveipe til venstre for å arkivere valget eller til høyre for å legge det til i journalen din, som vennene dine kan se. 

Også: 5 grunner til å prøve Twitter-rival Bluesky (ingen invitasjon nødvendig)

Disse journalene er delt inn etter måneder, og grupperer i hovedsak alle de valgte bildene dine i månedlige bildedumper. 

Du kan også fortsette å legge til venner, som tilrettelegges gjennom varslene Lapse sender når noen fra kontaktlisten din blir med i appen. 

Hvordan ser Lapse-feeden ut?

Å navigere i Lapse-feeden krever den samme rullebevegelsen oppover som du bruker på TikTok eller Instagram. Når du blar gjennom feeden, vil du se vennenes bilder som de har bestemt seg for å dele eller «Journal». 

Også: Jeg prøvde en rullbar telefon for første gang, og det gjorde til og med den sammenleggbare følelsen utdatert

Alle bilder som ble fremkalt samtidig vil bli gruppert sammen. Derfor kan du trykke gjennom bildene personen journalførte fra en bestemt «filmrulle» på samme måte som du ville gjort i en Instagram-historie. Deretter kan du slippe emojier eller dele notater som bare innleggets skaper vil se. 

Har du følgere på Lapse?

Du har ikke følgere på Lapse, som er ment å være en funksjon som legger til den organiske følelsen av appen, der filtre og forhåndsmediterte innlegg ikke er mulig. I App Store-beskrivelsen sier Lapse: “Lapse er for Friends not Followers™”. 

Kan du legge ut eksisterende bilder på Lapse?

Nei, hele poenget med appen er at alt du journalfører eller legger ut er et bilde som ble tatt i øyeblikket, utviklet timer senere og ikke ble redigert eller retusjert. 

Hva betyr profilen din på Lapse ser ut?

Profilen din kan tilpasses med et profilbilde, bio, emojier, musikk og bilde “velger”, som vises bak profilbildet ditt som et banner. Du kan også lage album med Lapse-bilder som du vil gruppere sammen og fremheve. Til slutt vil brukere kunne se alle bildene du “journalførte” gruppert etter måned. 

Når ble Lapse utgitt?

Lapse ble opprinnelig utgitt i 2021. Men , siden den opprinnelige utgivelsen har noen justeringer blitt gjort, og den nye versjonen ble publisert i juni 2023. Den redesignede versjonen har vært enormt vellykket, og toppet Apple App Stores “Top Free Apps” og “Top Photo & Video Apps”-lister innen utgangen av september 2023. Selv om populariteten har avtatt litt nå, er den fortsatt med i App Stores “Top Photo & Video Apps”-diagram.