Facebook, Instagram og Threads er tilbake fra et stort strømbrudd: Her er hva som skjedde

0
16
meta-down-screensot.png Skjermbilde av Alyson Windsor/ZDNET

Ble du logget ut av Facebook-, Messenger-, Threads- eller Instagram-kontoen din tirsdag morgen? Du er ikke alene.

Omkring klokken 10 begynte det å dukke opp rapporter om at brukere var fullstendig logget ut av alle Meta-kontoer. Det viste seg raskt at dette var et utbredt problem, med tilsynelatende ingen i stand til å bruke Meta-kontoene sine.

Nettstedet for overvåking av problemer og strømbrudd i sanntid, DownDetector, viste at nesten 400 000 personer rapporterte Facebook-problemer innen klokken 10:45. Ved middagstid hadde alle tre tjenestene returnert. 

Også: Meta sletter Oculus-kontoer og alt i dem: Slik lagrer du dine

Under strømbruddet førte forsøk på pålogging til en feil som sa “En ukjent feil har oppstått”," ; som prøvde å tilbakestille passordet ditt. Til og med tofaktorautentisering ble brutt, med koden som ble sendt, men en melding om å angi den ble aldri vist.

Et innlegg fra Meta kommunikasjonstalsperson Andy Stone ga rett og slett skylden på “et teknisk problem” og la til at problemet “førte til at folk hadde problemer med å få tilgang til noen av tjenestene våre.” "Vi løste problemet så raskt som mulig for alle som ble berørt," sa han, "og vi beklager eventuelle ulemper."

Nettstedet www.metastatus.com, som sporer tilstanden til tjenester på tvers av Metas plattform, viste "store forstyrrelser" til verktøy som Ads Manager, Facebook & Instagram Shops og Meta Business Suite, WhatsApp Business API og Messenger API, men indikerte overraskende “ingen kjente problemer” for Messenger, til tross for massive rapporter om det motsatte. Ved middagstid viste alle tjenester at de kom seg etter en driftsstans." 

Siden alle nedplattformer bruker Meta for å logge på, er tidlige spekulasjoner at årsaken kan være knyttet til Meta-identitet og tilgang ledelse. Ingen faktiske nettverksfeil eller massive DDoS-angrep er rapportert (ennå). En lignende situasjon skjedde i 2021, forårsaket av en feil konfigurasjonsendring. 

Vi oppdaterer med mer informasjon etter hvert som den blir tilgjengelig.