Lenovos siste ThinkPad har nye funksjoner som vil få profesjonelle til å hoppe av glede

0
14
thinkpad-x1-carbon -gen-12-mainCesar Cadenas/ZDNET

ZDNETs viktige ting

Etter å ha gjort beregnede justeringer av den eldre modellen tilbyr Lenovo 12. generasjons ThinkPad X1 Carbon en mer brukervennlig opplevelse. et 8 MP webkamera som tillater 4K-video, en fantastisk 2,8K-skjerm, pluss et litt redesignet tastatur. Til tross for disse endringene har den bærbare datamaskinen noen ytelsesproblemer, og det tar noen ganger lang tid å våkne eller starte en app.

Noen ganger er de mest virkningsfulle endringene i en bærbar serie små forbedringer som er gjort over tid, da de til sammen gir mer til brukeropplevelsen enn bare én stor oppgradering. Eksempel: tolvte generasjon ThinkPad X1 Carbon. Den ellevte generasjonsmodellen er en fantastisk bærbar datamaskin i seg selv, (det er faktisk ZDNETs valg for den beste bærbare Lenovo-bæreren), så jeg hadde vanskelig for å forestille meg hva Lenovo kunne gjøre for å forbedre den. Men jeg er glad for å si at selskapet fant flere måter, og begynte med displayet.  

Også: Glem MacBook Air: Dette Windows-alternativet er like lett og fullt av funksjoner

Enkelt sagt, det er bedre enn før. 12. generasjons ThinkPad X1 Carbon er utstyrt med en 14-tommers 2,8K-oppløsning (2880 x 1800 piksler) OLED-skjerm utstyrt med flere bildeforbedrende programvare. Den støtter hele DCI-P3-spekteret og HDR 500, og leverer lyse, livfulle fargeserier som bare konkurrerer med de beste skjermene. Dessuten er den dekket av et antirefleks (og anti-flekker) belegg, som lar den opprettholde sin høye kvalitet selv under sterkt sollys.

Se på Lenovo

Alt i alt er det en veldig fin skjerm, men det er ikke det som imponerte meg mest. De andre endringene som ble gjort rundt skjermen, som webkameraet, føltes til slutt mer virkningsfulle. Det er et 8 MP-kamera som er i stand til å ta opp video i 4K-oppløsning (3 840 x 2160 piksler), med et objektiv plassert inne i en stor fingerflik som stikker ut fra toppen. Du vil se bra ut i videosamtaler, selv i scenarier der belysningen er dårlig.

Denne ryggen har en todelt effekt. En: den lar deg enkelt åpne lokket med en enkelt finger. Og to: det muliggjør mindre rammer. Krymping av rammene tillot Lenovo å øke overflaten på ThinkPad-skjermen, noe som ga den utseendet til en større skjerm, til tross for at den er 14 tommer på både 11. og 12. generasjonsmodell. Dette er et perfekt eksempel på en liten endring som gjør en stor forskjell.  

Når det kommer til tastaturet, har ikke mye endret seg sammenlignet med de eldre enhetene. Den er dekket av et matt-lignende materiale som er glatt å ta på, og gir hver tast en liten fordypning som lindrer stress på hendene når du skriver. Men da jeg så nærmere, begynte jeg å se de små justeringene. 

For det første har FN- og Ctrl-tastene byttet plass, og faller i tråd med ordinære tastaturoppsett (og reduserer sjansen for at du trykker feil knapp). I tillegg plasserte Lenovo flere taktile støt nær FN- og Enter-tastene for enklere berøringsskriving. Page Up- og Page Down-tastene har forskjellige former, slik at du kan se hvor de og piltastene er plassert med et lett trykk, og fingeravtrykkleseren skiller seg ut fra mengden takket være det nye glassaktige dekselet. 

Som andre ThinkPads, vil du finne en TrackPoint mellom G-, H- og B-tastene. Det som er interessant med det, er at dobbelttrykk åpner en flytende verktøylinje, som gir deg rask tilgang til noen av ThinkPad-verktøyene som mikrofonen og stemmeskriving. Andregenerasjons Lenovo ThinkPad Z13 har også denne funksjonen.

Også: Denne ultraportable Lenovo-laptopen har en hemmelig Trackpoint-funksjon, blant andre skjulte funksjoner&# xA0;

Før jeg glemmer det, bør jeg nevne styreflaten fordi den har sin rettferdige del av forbedringer. For det første er den større nå, og måler 4,72 tommer på tvers. Over den er det tre knapper som fungerer på samme måte som de som finnes på en mus. Personlig foretrekker jeg å bruke disse fremfor å trykke ned på styreflaten, da de gir bedre haptisk tilbakemelding og et tilfredsstillende “klikk”. Du kan fortsatt trykke ned på selve styreflaten, men den er mye mer grøtaktig. Alt kommer ned til preferanse, og hvis du foretrekker å ha den haptiske tilbakemeldingen på selve styreflaten, kan du føle deg skuffet.

thinkpad-x1-carbon-gen-12-keyboard Cesar Cadenas/ZDNET

Min vurderingsenhet kom med Intel Core Ultra 7 155H-prosessoren, som gjorde at den bærbare datamaskinen kunne fungere veldig bra mesteparten av tiden. Jeg var i stand til å ha flere vinduer og faner åpne samtidig uten å ha et stort ytelsesfall. Jeg opplevde imidlertid et ytelsesfall da jeg prøvde å vekke ThinkPad og åpne Google Chrome. Den bærbare datamaskinen tok noen ganger unormalt lang tid å våkne eller starte en app til et punkt hvor jeg var bekymret for at jeg hadde ødelagt noe.

Disse problemene utvidet seg også til batteriet. Jeg utførte min vanlige batteritest med å spille av en 720p YouTube-video non-stop ved 50 prosent lysstyrke for å se hvor lenge den varer. Jeg gjør dette for å simulere en gjennomsnittlig arbeidsdag. På batterisparing varte ThinkPad X1 Carbon rundt fem timer før den døde. Det er ikke veldig lenge. Med den sære ytelsen i tankene, får alt dette meg til å tro at ThinkPads maskinvare ikke er godt optimalisert.

ZDNETs kjøpsråd

Jeg vil anbefale den 12.- generasjon ThinkPad X1 Carbon til omtrent alle: tilfeldige brukere, profesjonelle, programmerere, et cetera. Det er noe i den for alle, fra Lenovos View-funksjon til byggekvaliteten, til høyttalerne.

Lenovos ThinkPad X1 Carbon er på salg akkurat nå med en startpris på $2 919.