Liggemodus går tilbake til Meta Quest 2 og Pro, men ikke Quest 3

0
17
Meta Quest

Meta Quest 2 (bildet) og Quest Pro får "liggemodus" men ikke Meta Quest 3.

Jason Hiner/ZDNET

Meta ga ut v63-oppdateringen for å la brukere foreta kjøp i metaverset ved å bruke Quest Cash, en ny betalingsmetode for spill og andre kjøp i Meta Quest-plattform. Denne oppdateringen bringer også tilbake muligheten til å bruke Meta Quest 2- og Quest Pro-hodesettene mens du ligger ned. 

Etter å ha gitt Meta Quest-brukere en smak av uanstrengt å nyte mixed reality-headsettene deres liggende tilbake i v53-oppdateringen, fjernet Meta funksjonen. Nå bringer Meta tilbake "bruk apper mens du ligger ned" funksjon, men bare for Meta Quest 2 og Pro, unntatt Meta Quest 3.

Også: De beste VR-headsettene

Et liggende hodesett med virtuell virkelighet (VR) utgjør betydelige programvareutfordringer. Mens noen apper og spill fungerer bra mens brukeren ligger ned, er det mange som setter horisonten og gulvnivået basert på din stående eller sittende stilling. I dette tilfellet kan det å legge seg forvirre systemet og forskyve det virtuelle miljøet og objektene. 

Metas "liggemodus" planlegger å unngå dette ved å justere horisonten automatisk. 

Anmeldelse: Apple Vision Pro: Fascinerende, feil og må fikse 5 ting

Noen apper lar brukere justere horisonten slik at de kan bruke dem liggende, som VRChat, og de som er designet for å brukes utelukkende mens de ligger ned, som Pillow. Men å gi hodesettet muligheten til å justere for alle apper åpner automatisk opp MR-enheten for ulike nye bruksområder.

Som noen som for tiden pleier et beinbrudd, har jeg gått tom for ting å gjøre mens jeg ligger eller sitter ned i løpet av de siste to ukene, så jeg kan forestille meg underholdnings- og produktivitetspotensialet som et Meta Quest-headset ville levere på dette tidspunktet. Men disse enhetene kan også nå andre som er permanent sengeliggende eller barn som ikke kan komme seg ut av sykehussengene sine, for eksempel for å gi litt letthet og moro. 

Dessuten: Jeg tok opp romlige videoer for å se på Vision Pro og Quest 3, og du kan laste dem ned

Metas v63-oppdatering inkluderer også lanseringen av Quest Cash senere denne måneden, en ny form for betaling som lar brukere foreta kjøp i appen, kjøpe spill, gi penger, be om og lagre dem. Det kan også være en god måte å spore barn' bruke på nettet og holde dem på et budsjett for digitalt innhold. 

Meta Quest-gavekort blir omgjort til Quest Cash når denne funksjonen går live.