Siri leser endelig meldingene mine på riktig språk takket være iOS 17.4

0
9
032.85860

Siri er Apples mest offentlige AI-verktøy for øyeblikket.

Maria Diaz/ZDNET

Tospråklige familier er svært vanlige i USA, hvor omtrent 20 % av familiene snakker mer enn ett språk hjemme. Min mann og jeg har spansk som morsmål, og våre tre barn har alle engelsk som morsmål og aktive spanske benektere. To språk gjør teksting på spansk uunngåelig, men Siri er endelig i ferd med å ta igjen iOS 17.4.

Den siste iOS-oppdateringen lar Siri lese meldingene dine på alle støttede språk. Se for deg at du og din beste venn sender en tekstmelding på nederlandsk mens din kone sender deg tekstmeldinger på italiensk. Før nå, hvis du hadde Siri på engelsk på iPhone og fikk en melding på et annet språk mens du for eksempel hadde på deg AirPods, ville stemmeassistenten prøve sitt beste for å lese den.

Også : Kan jeg sidelaste apper på iPhone uten å jailbreake?

Når jeg sier “prøv sitt beste”, mener jeg det. Siri, velsigne dets virtuelle hjerte, snublet over, under og gjennom alle ordene og sa et rotete meningsløst rot av en enkel “vete para la peluqueria” (Spansk for “gå til frisøren”). 

Men med iOS 17.4 kan Siri nå lese meldinger på språkene de ble sendt til AirPods under treningen, mens du er matlaging, eller når du går tur med hunden, uten at du trenger å stoppe opp for å lure på hva i all verden Apples stemmeassistent nettopp sa. 

Hvis du vil at Siri skal lese meldinger i andre språk enn engelsk, må du aktivere dette i Innstillinger under Siri & Søk. Bare 22 språk støttes for øyeblikket, selv om flere språk kan komme i fremtidige iOS-oppdateringer. Engelsk er Siris standardspråk, så det er ikke på listen, men du kan velge mer enn ett ekstra språk for Siri for å lese meldingene dine.

Her er en liste over alle støttede språk:< /p>ArabiskKinesisk (Kantonesisk – Hong Kong)Kinesisk (Mandarin – Kina fastland)Kinesisk (Mandarin – Taiwan)DanskNederlandsk (Nederland)FinskFransk (Canada)Fransk (Frankrike)Tysk (Tyskland)HebraiskItalienskJapansk KoreanskMalaysiskNorsk(R)Spansk(R) Mexico)Spansk (Spania)Thaityrkisk

Også: Apple lanserer iOS 17.4 med podcast-utskrifter, nye emojier og endringer i EU-appbutikken

Hvis du ikke har fått iOS 17.4 ennå og har en iPhone X-serie eller nyere, gå til iPhoneInnstillinger og velg Generelt, deretter Programvareoppdatering for å se om oppdateringen er klar for nedlasting på enheten din.