De beste lysene for streaming i 2024: Eksperttestet og anmeldt

0
10

Å ha den riktige belysningen for direktesendingen eller redigert innhold kan utgjøre hele forskjellen i produksjonsverdier samt publikumsinteresse og engasjement. De beste strømmelysene tilbyr en balanse mellom kostnad, smarte funksjoner og lyskontroll. Mens mer etablerte streamere og skapere kan bruke et flerlyssystem med nøkkel- og fylllamper, ringlys og RGB-aksentbelysning, bør nybegynnere fokusere på å ha et enkelt nøkkellys av høy kvalitet. 

Også: De 5 beste strømmemikrofonene: Start den podcasten eller Twitch-kanalen

Hva er det beste strømmelyset akkurat nå?

Jeg har valgt Elgato Key Light Mini som det beste strømmelyset du kan kjøpe, ikke bare for sin solide konstruksjon og små, men mektige lysegenskaper, men også for sin opprinnelige Stream Deck-integrasjon og Wi-Fi-tilkobling. Det innebygde batteriet gir deg også rikelig med arbeidstid for å få den perfekte take eller maraton en ny utgivelse på stream. 

Elgato Key Light Mini

Beste strømmelys totalt sett

Nærbilde av en Elgato Key Light Mini. Den er opplyst med et sterkt hvitt lys. Taylor Clemons/ZDNET

Fordeler & Ulemper Pros Magnetisk monteringsalternativ Stream Deck aktivert Justerbar lysstyrke og fargetemperatur Innebygd batteri Cons Ingen visningsskjerm for drift Ingen RGB-funksjonalitet Flere detaljer

Elgato Key Light Mini-funksjoner – Watt: 45W | Maks lysstyrke:800 lumen | Lystemperaturområde: 2900-7000K | RGB: Nei | Trådløst: Ja | Tilkobling: Wi-Fi, USB-C 

Elgato er et av toppnavnene innen strømmeutstyr, og det er med god grunn. Elgato Key Light Mini er et utmerket alternativ for både nybegynnere og etablerte innholdsskapere med sin rimelige prislapp og allsidige funksjonalitet. Ikke bare har den et tradisjonelt gjengefeste for en bomarm, men den har også en magnetisk plate på baksiden av selve lyset. Dette betyr at du kan plassere den på hvilken som helst magnetisk overflate for nesten uendelige lysmuligheter. 

Key Light Mini er også designet med Stream Deck-enhet og app-integrasjon i tankene. Den kobles til datamaskinen eller smarttelefonen din via Wi-Fi, slik at du kan fjernstyre lysstyrke, fargetemperatur, strøm, samt å synkronisere lys og lyd med andre programmer. Jeg bruker ofte Key Light Mini for anmeldelsesfotografering så vel som portretter og sporadiske direktesendinger, siden det innebygde batteriet gir deg mer enn nok kjøretid til å håndtere en ettermiddagsfotografering eller filming. Verifiserte Amazon-anmeldere elsker også det bærbare designet og utvalget av lysinnstillinger. 

Også: Du kan gå direkte på Twitch med strømmeprogramvare, men hvilken er best? 

Se nå på AmazonSe nå på WalmartView nå på B&H Photo-Video flere kjøpsvalg

Lume Cube Ring Light Pro

Beste ringelys for streaming

Lukk -up av en Lume Cube Ring Light Pro, som er slått på og avgir et mykt, litt gyldent lys. Taylor Clemons/ZDNET

Pros & Ulemper ProsInnebygd oppladbart batteri Justerbar fargetemperatur og lysstyrke Fjernkontroll og innebygde skiver USB-strøm og lading Undeler< /strong> Ingen Bluetooth- eller Wi-Fi-tilkobling Ikke kompatibel med Lume Cube-følgeappen Ingen RGB-funksjonalitet Flere detaljer

Lume Cube Ring Light Pro-funksjoner – Effekt: 35W | Maks lysstyrke: 1500 Lumen | Fargetemperaturområde:2700-7500K | RGB: Nei | Trådløst: Ja | Tilkobling: USB-C 

Da jeg først fikk Lume Cube Ring Light Pro til å teste i fjor, var jeg svært skeptisk til at den ville ha nok unike funksjoner til å rettferdiggjøre den høye prislappen. Og jeg ble overrasket over å finne ut at den gjør det, og den fikk raskt en fast plass i hjemmefotograferingsstudioet mitt. Den beste funksjonen er at den har et innebygd, oppladbart batteri, som umiddelbart gjør det til et ultraportabelt alternativ for utendørsplasser der tilgangen til pålitelig elektrisitet kan være begrenset. Du kan koble Ring Light Pro til enhetene dine via USB for både strøm og for å lade batteriet når en stikkontakt ikke er tilgjengelig. 

Du kan justere fargetemperaturen på lyset fra så varmt som 2700K for myk fyllbelysning eller så kjølig som 7500K for å simulere dagslys. Og du har full kontroll over den totale lysstyrken samt fargetemperaturen med innebygde kontrollskiver og en inkludert fjernkontroll. Den eneste ulempen er at den ikke har Bluetooth-tilkobling eller kompatibilitet med Lume Cube-kompanjonsappen, som begrenser din evne til å synkronisere strøm, temperatur og lysstyrke med andre Lume Cube-fotograferingslys. Verifiserte anmeldere på Amazon og B&H Photo elsker også det innebygde batteriet samt muligheten til å finjustere lysets fargetemperatur for å matche omgivelseslyset.

 Også: Vil du lage bedre TikToks og hjul? Du trenger en av disse ringlampene 

Se nå på AmazonSe nå på B&H Photo-Video flere kjøpsvalg

Govee Hexa Glide

Beste RGB-lys for strømming

Nærbilde av en 10-panels Govee Hexa Glide, opplyst i gult, rosa, rødt og oransje. Taylor Clemons/ZDNET

Fordeler & Ulemper Pros Flere settalternativer Massevis av effekter og farger Enkelt å sette opp og bruke Alexa og Hey Google-integrering Imdeler Noen effekter kan overvelde små områder Ingen innebygd batteri Flere detaljer

Govee Hexa Glide-funksjoner – Effekt: 36W | Maks lysstyrke:100 lumen | Fargetemperaturområde: 2200–6500K | RGB: Ja | Trådløst: Ja | Tilkobling: Wi-Fi, Bluetooth 

Govee Hexa Glide lyspaneler er en enkel måte å legge til visuell interesse, tilpassede lyseffekter og morsomme farger til strømbakgrunnene dine. Du kan velge et sett med 7, 10 eller 20 paneler, som kan ordnes i nesten hvilken som helst konfigurasjon. Følgeappen gir deg full kontroll over settet med 40 lysmoduser, egendefinerte fargekombinasjoner, lysstyrke- og temperaturglidere, og til og med Alexa og Hey Google-integrering for håndfri stemmekontroll. 

Jeg har et 10-panels Hexa Glide-sett satt opp på gjesterommet vårt, som fungerer som mitt fotograferings- og streamingrom. Mens noen effekter som raskt blinkende eller raskt skiftende farger kan føles overveldende på en liten plass (selv med lysstyrken skrudd ned), er hvert panel i stand til å produsere noen imponerende lyse og rike farger som lar deg lage forskjellige stemninger og scener. Verifiserte anmeldere på Amazon og hos Best Buy er enige om at fargene og lyset kan være veldig lyse og levende, og at du kan lage nesten uendelige farge- og mønsterkombinasjoner med tilpasningsfanen i den tilhørende appen.

Også: Trenger du en grønn skjerm? Ta videoene dine til neste nivå med våre toppvalg 

Se nå på Amazon

GE Cync

Beste stripelys for streaming

GE Cync Neon Light Strips Maria Diaz/ZDNET

Pros & Ulemper Pros8- og 16-fots lengdealternativer Alexa og Hey Google støtter Companion-app for lysmønstre og farger Undeler Ingen Apple HomeKit-støtte Sensitiv in-line mikrofon for reaktiv belysningsfunksjon Flere detaljer

GE Cync strip light-funksjoner – Watt: Ikke spesifisert | Maks lysstyrke: 1600 Lumen | Fargetemperaturområde: 2000-7000K | RGB: Ja | Trådløst: Ja | Tilkobling: Wi-Fi, Bluetooth 

GE Cync er et flott alternativ til Philips Hue stripelys, og tilbyr lignende funksjoner til en lavere pris. Den er tilgjengelig i 8- og 16 fots lengder som kan kobles sammen og formes til nesten hvilken som helst konfigurasjon du kan tenke deg. Du kan bruke Alexa, Hey Google eller GE Cync-appen til å kontrollere strøm-, farge- og lysmønstre. 

Andre ZDNET-ekspert Maria Diaz satte opp noen GE Cync stripelys for en praktisk test av den reaktive lysfunksjonen, som bruker en liten, in-line mikrofon for å lytte etter musikk, lydeffekter eller dialog for å utløse blinkende lys. Hun advarer om at in-line-mikrofonen er ganske følsom, og fanget opp skritt som krysser et tregulv; så det er kanskje ikke et godt alternativ å ha aktivert i støyende områder med mye trafikk. Verifiserte anmeldelser på Amazon og GEs nettsted bekrefter at limet er ganske sterkt, så du trenger ikke å bekymre deg for at de faller ned midt på natten. Men det kan være lurt å vurdere å bruke borrelås eller noe lignende hvis du vil lage tilpassede former ganske ofte.

Også: De beste LED stripelysene for å sette stemningen 

Se nå på Amazon

Newmowa Mobile Light

Beste budsjettlys for strømming

Noen som holder Newmowa 60 LED-klemmen på lys mot et nyc bybilde.Christina Darby/ZDNET

Fordeler & Ulemper Pros Under $30 3 lysmoduser og 10 lysstyrkenivåer USB-C-lading Innebygd batteri Ideleger Ingen Wi-Fi- eller Bluetooth-tilkobling Ingen følgeapp eller fjernkontroll for å endre lysstyrke eller fargetemperatur Flere detaljer

Newmowa mobillysfunksjoner – Effekt: 60W | Maks lysstyrke: 250 Lumen | Fargetemperaturområde: 3200-5600K | RGB: Nei | Trådløst: Nei | Tilkobling: USB 

Kalt “Alix Earle-telefonlyset”," Newmowa 60W mobillys gikk viralt på TikTok for å være et kvalitetsbelysningsalternativ for innholdsskapere til en overraskende rimelig pris. For bare $25 kan dette lyspanelet gi Insta Reels, YouTube Shorts eller TikTok-videoene dine en umiddelbar økning i produksjonsverdi. 

Det kobles til telefonen din med et klips for enkel plassering, justering , og fjerning. Den kobles også til enheter via mikro-USB eller USB-C for jevn strøm eller for å lade det innebygde batteriet. Newmowa mobillampe har 3 moduser (lys hvit, lys hvit/varm gul og varm gul) og 10 lysstyrkenivåer, noe som gir deg rikelig med kontroll over utseendet og følelsen til videoene og stillbildene dine.  

ZDNET-ekspert Christina Darby gikk praktisk med Newmowa mobillys for å se om det var for godt til å være sant. Hun ble overrasket over å finne at en så rimelig lysløsning var i stand til å gi liv og dybde til alt fra enkle frontkamera-selfies til iscenesatte produktbilder. Verifiserte anmeldelser på Amazon, sammen med dens virale popularitet på sosiale medier, er et bevis på kvaliteten og verdien av 60W mobillys. Mange kjøpere ble positivt overrasket over hvor sterkt og holdbart lyset var, og hvor mye bedre det fikk bildene og kortformede videoene deres til å se ut.

Også: De beste telefonens ringelys for å forbedre bildene dine , videoer og konferansesamtaler

Se nå på Amazon

Hva er det beste lyset for strømming?

Mitt valg for det beste strømmelyset er Elgato Key Light Mini. Ikke bare er den kompakt nok for bruk i mindre rom, den tilbyr også en magnetisk monteringsmulighet for å gi deg nesten uendelige plasseringsmuligheter. Den har også innebygd Stream Deck-integrasjon for fjernkontroll over lysstyrke, fargetemperatur, strøm og synkronisering med andre lys du kanskje har satt opp.

Beste strømmelys

Beste pris

RGB

Trådløst tilkobling

Elgato Key Light Mini

$80

< /td>

Nei

Wi-Fi

Lume Cube Ring Light Pro

$160

Nei

Ikke aktuelt

Govee Hexa Glide

$120

Ja

Bluetooth, Wi- Fi

GE Cync

$60

Ja

Wi-Fi

Newmowa mobillys

< /td>

$25

Nei

Ikke aktuelt

*Laveste MSRP i skrivende stund. Vær oppmerksom på at faktiske utsalgspriser kan variere avhengig av selgeren samt tilgjengelige tilbud og aktive kampanjer.

Hvilket er det riktige strømmelyset for deg?

Hvis du nettopp har startet med en Twitch-streamer eller innholdsskaper, har du mange alternativer for høykvalitets, rimelige strømmelys. Elgato Key Light Mini selges for rundt $80, og tilbyr flere lysstyrke- og fargetemperaturalternativer for å finjustere din signaturstil og øke produksjonsverdiene. Men til og med noe som Newmowa 60W mobillampe, som selges for omtrent $25, kan gå en lang vei for å forbedre kvaliteten på opptakene og live-strømmene dine.

Mer etablerte streamere og skapere vil kanskje ønske seg mer sofistikerte lys, som Lume Cube Tube Light Mini, som er i stand til både varme/kalde hvite og RGB-farger. Når det blandes med lys med lignende kapasitet, kan du lage tilpassede fargeskjemaer for å matche fargene på streamen eller eSport-laget, personlig merkevarebygging, eller bare vise frem favorittfargene dine den dagen. Andre lys som GE Cync stripelys har reaktive lysfunksjoner, som produserer effektfulle bilder i takt med musikk, lydeffekter og dialog.

< td>

Kjøp dette beste strømmelyset…

Hvis du trenger…

Elgato Key Light Mini

Et godt avrundet nøkkellys for streaming. Elgato Key Light Mini har et magnetisk feste for nesten uendelige plasseringsmuligheter samt Bluetooth-tilkobling for forbedret kontroll.

Lume Cube Ring Light Pro

Et ringlys av profesjonell kvalitet for streaming. Lume Cube Ring Light Pro tilbyr ikke bare Bluetooth-tilkobling, men også et innebygd batteri for bedre portabilitet.

Govee Hexa Glide

Et sett med RGB-lyspaneler for streaming. Med flere settalternativer lar Govee Hexa Glide deg lage tilpasset RGB-veggbelysning for strømbakgrunner.

GE Cync

Et pålitelig stripelysalternativ for streaming. GE Cync stripelyset er i stand til både hvit og RGB-belysning og kan enkelt integreres med Alexa og Hey Google for håndfrie kontroller.

Newmowa mobillys

Et budsjettvennlig og bærbart lys for streaming. Newmowa-mobillysets kvalitet vs. pris gjorde at den ble viral på TikTok, og den kan heve innholdet ditt uten å tære på.

Faktorer du bør vurdere når du ser etter et strømmelys

Enten du leter etter ditt første sett med lys, eller oppgraderer et eksisterende strømmeoppsett, er det viktig å ha disse kriteriene i bakhodet: 

Pris: Bare fordi et lys er dyrt, betyr det ikke at det på magisk vis kommer til å gjøre strømmene og videoene dine bedre. Pass på at du velger et lys som er godt innenfor budsjettet ditt og samtidig tilbyr funksjonene du trenger. Lystype: Skal du velge nøkkellys eller ringlys? Mens alle lys teknisk sett gjør det samme, er forskjellige typer ment for forskjellige jobber. Et ringlys er for nærbilder, noe som gjør dem perfekte for MUAer, artister og modellbyggere. Nøkkellys er ment for belysning av rom, så de er bedre for rundebordsdiskusjoner og “talende hode” stil ansiktskamerastrømmer. Lys farge: Trenger du myk gul eller knallhvit? Er RGB-lys verdt det? Myke gule lys er bedre å bruke på dagtid siden de blander seg bedre med naturlig lys, mens skarpt hvitt er best for studioinnstillinger. RGB-lys brukes best sparsomt for visuell effekt.

Hvordan valgte vi disse lysene for strømming?

Mens vi testet og undersøkte hvert strømmelys på denne listen, valgte jeg og andre ZDNET-eksperter disse kriteriene: 

LED-pære:Mens kompaktlysrør er et flott og rimelig alternativ for fotografering, kan de bli varme og være dyre i drift. Hvert lys på denne listen ble valgt for bruken av LED-pærer for energieffektivitet og temperaturkontroll. Lysstørrelse og portabilitet: De fleste streamere og innholdsskapere jobber i små rom som soverom og hjemmekontorer . Og mange andre vil ofte samarbeide eller reise for å filme. Hvert lys på denne listen ble valgt for sin kompakte størrelse og portabilitet. Smarte funksjoner:Mens et strømmelys ikke trenger å være “smart”, det hjelper å effektivisere produksjonen din. Hvert lys på denne listen ble valgt fordi det har en eller annen form for smart funksjon som Wi-Fi eller Bluetooth-tilkobling, stemmestyringsintegrasjon eller en tilhørende app. 

Hvilken lysfarge er best for strømming?

Farge er ikke like viktig som tone. Studiobelysning kan enten være "kul" (med en litt blå fargetone) eller "varm" (med en litt gul fargetone). Å velge riktig lystone for rommet ditt kan gå langt i å øke produksjonsverdiene dine, siden det ikke vil vaske ut detaljer og farger. Belysningsløsninger merket med «dagslys»; er ofte på det kjølige spekteret, og bruker veldig sterkt, flatt hvitt eller veldig svakt blåfarget lys. Disse er gode for nattfilming og mørke rom. Varmere lys er ofte merket med “myk hvit” og er bedre for filming på dagtid siden de blander seg bedre med naturlig sollys. 

Hvis du vil legge til litt visuell stil til strømmene dine, er det tonnevis av RGB-belysningsløsninger på markedet, som Govee Glide Hexa-panelene. Disse lysene kan stilles inn til praktisk talt alle farger og bruker ofte forskjellige lysmønstre for å gjøre bakgrunnen din mer interessant.

Hvor mange lys trenger jeg for strømming?

Du trenger minst én hovedlyskilde for å lyse opp rommet ditt. Hvis du nettopp har begynt, kan rommets taklampe eller til og med en bordlampe være gode alternativer. Men hvis du vil ha bedre produksjonsverdier, er det verdt å investere i minst ett nøkkellys og bruke en kombinasjon av eksisterende lamper og omgivelseslys for å eliminere harde skygger. Mer erfarne innholdsskapere vil kanskje vurdere å kjøpe et nøkkellys så vel som et fylllys, spesielt hvis de planlegger å bruke 4K-kameraer for ansiktskameraer eller sekundær filming siden feil belysning vil forvirre detaljer og farger. 

For RGB-belysning kan du sette opp stripe-, panel- eller tårnlys og synkronisere dem med enten en kontrollboks eller deres tilsvarende skrivebordsapp. Dette lar deg ikke bare lage egendefinerte farge- og lysskjemaer, men du kan også synkronisere lyseffekter til spilllyder og lydspor, live og innspilt musikk eller stemmen din. Et annet triks du kan bruke for å etterligne profesjonell belysning er å gjøre skjermen om til et nøkkellys. Du kan gjøre dette ved å trekke opp et tomt dokument i Word eller Google Docs. Det sterke lyset vil hjelpe med å lyse opp ansiktet ditt for strømmer. Du kan også søke etter spesifikke fargeprøver og få dem til å fylle hele skjermen for litt DIY RGB-aksentbelysning.

Hva er forskjellen mellom nøkkellys, fylllys og ringlys?

Ulike typer lys tjener forskjellige formål for fotografer, videografer og streamere. Et nøkkellys kan være alle slags belysningsalternativer, men er vanligvis hovedlampen som brukes til å lyse opp et rom. Fyllelys er sekundære lamper som brukes til å “fylle ut” resten av plassen og eliminer harde skygger. Ringlys er spesielle lamper designet for å gi jevn, flat belysning for nærbilder som sminkeopplæringer og vlogger.

Flere eksperttestede strømmelys å vurdere

LumeCube RGB Panel Pro 2.0

Nærbilde av et Lume Cube RGB Panel Pro 2.0. Det lyser med et mykt gult lys. Taylor Clemons/ZDNET

Lume Cube RGB Panel Pro 2.0 er et annet utmerket valg for et bærbart, kraftig nøkkellys som er i stand til varmt og kjølig hvitt lys samt RGB. Dens kompakte størrelse og innebygde batteri gjør at du kan bære den hvor som helst, mens Lume Cube-appen gir deg full kontroll over innstillingene.

Se nå på AmazonSe nå på B&H Photo-Video Runner-up beste totallys for streaming flere kjøpsvalg

Logitech Litra Beam

Logitech's Litra Beam brukes som skrivebordslampe Michael Gariffo/ZDNET

ZDNETs Michael Gariffo fikk gå hands-on med Logitech Litra Beam. Han berømmet nøkkellysets fleksible plassering og monteringsmuligheter samt de forenklede kontrollene for lysstyrke og lystemperatur.

Se: Logitech Litra Beam-demo og visninger  

Se nå på Best BuySe nå på Walmart Best lystastlys flere kjøpsvalg

Lume Cube Tube Light Mini

Nærbilde av en Lume Cube Tube Light Mini, som er opplyst med en lys rosa lys. Taylor Clemons/ZDNET

Lume Cube Tube Light Mini er i stand til både RGB og kjølig/varmt hvitt lys. Et innebygd batteri og Bluetooth-tilkobling gjør den ultraportabel for fotoseanser eller videoopptak utenfor stedet, mens følgeappen lar deg lage grupper med lys for tilpassede temaer og strømlinjeformet arbeidsflyt.

Se nå på AmazonView nå på B&H Photo-Video Runner up beste RGB-lys for streaming av flere kjøpsvalg