Du kan nå legge til ekstra sikkerhet til ChatGPT – her er hvordan og hvorfor du bør

0
12
2FA ChatGPT Sabrina Ortiz/ZDNET

Når du bruker generative AI-modeller som ChatGPT, er en stor bekymring å holde dataene dine sikre. For å hjelpe deg med dette, avduket OpenAI en ny funksjon som legger til et ekstra lag med sikkerhet til ChatGPT- og API-kontoer. 

På torsdag kunngjorde OpenAI via et X-innlegg at brukerne nå vil ha alternativet for å slå på multifaktorautentisering — aka 2FA — og dermed gjøre det vanskeligere for uautoriserte brukere å få tilgang til kontoene deres. 

Også: Jeg brukte ChatGPT til å skrive samme rutine i 12 beste programmeringsspråk. Slik gjorde det

Trinnene for å sette opp multifaktorautentisering er enkle. Som vist i videoen ovenfor, er alt brukerne trenger å gjøre å klikke på navnet sitt nederst i venstre hjørne av skjermen, og deretter klikke på "Innstillinger" og "Aktiver" ved siden av "Multi-faktor autentisering" alternativ. 

Deretter kan brukere bli bedt om å logge på på nytt for å autentisere kontoen sin, eller de vil bli brakt til en ny side som sier “Sikre kontoen din” med en gang. På den siden vil brukere bli bedt om å bruke smarttelefonen sin til å skanne QR-koden ved å bruke deres foretrukne autentiserte app og skrive inn den oppgitte engangskoden i tekstboksen. 

Også : Multi-faktor autentisering: Slik aktiverer du 2FA og øker sikkerheten din

Det er mange autentiseringsapper på markedet, inkludert Google Authenticator, Microsoft Authenticator og Twilio Authy. Etter å ha fullført dette trinnet, er 2FA-oppsettet fullført. 

Hvis du er usikker på om det er verdt det å legge til det ekstra sikkerhetslaget, som ZDNETs Ed Bott forklarer, ” ;Tofaktorautentisering vil stoppe de fleste tilfeldige angrep døde i deres spor." Siden oppsettet er så enkelt som det er, kan det ikke skade å ha det ekstra laget med sikkerhet og trygghet.