Hvordan ta enda bedre Meta Quest 3-skjermbilder og opptak

0
13
lavprioritet= Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Mens XR-hodesett som Meta Quest 3 lar deg fordype deg i nye verdener, eller se fantastiske objekter lagt over den virkelige verden, kan jeg ikke vise deg det her fordi vi ikke er i et 3D-miljø. Vi kan imidlertid vise deg skjermbilder og skjermopptak som vil hjelpe deg å forestille deg hvordan opplevelsen er.

Også: Meta Quest 3-anmeldelse: VR-headsettet de fleste burde kjøpe 

I dag vil jeg lede deg gjennom de grunnleggende trinnene i ta et skjermbilde eller et skjermopptak. Jeg skal også vise deg noen kreative teknikker jeg har funnet ut som gjør noen av disse fangstene mer brukbare av leserne dine.

Slik tar du et skjermbilde

Bruk en av dine metakontrollere, trykk på Meta-knappen og trekk avtrekkeren.

knapp-trykk

Jeg viser to kontrollere slik at du tydelig kan se knappene. Men når du starter et skjermbilde eller opptak, trykker du på både Meta-knappen og utløseren på den samme kontrolleren.

David Gewirtz/ZDNET

Meta-knappen er den konkave knappen på kontrolleren. Jeg synes at å trykke på det først og deretter raskt trekke og slippe avtrekkeren gjør jobben ganske bra.

Det var vitenskapen. Her kommer kunsten.

Slik tar du et godt skjermbilde

Merkelig nok har skjermbilder på $500 Meta Quest 3 mye høyere oppløsning enn skjermbilder på $3500 Apple Vision Pro. Vision Pro tar opp skjermer på 1920 x 1080. Quest 3 fanger dem på 2160×2160.

Et skjermbilde med en oppløsning på 2160×2160 har 4.665.600 piksler, mens et skjermbilde med en oppløsning på 1920×1080 har 2.073.600 piksler. Det betyr at 2160×2160 Quest 3-skjermbildet har 125 % flere piksler enn 1920×1080-skjermbildet. Det er mer enn det dobbelte av oppløsningen.

Dette er både en fordel og en ulempe, avhengig av hva du prøver å ta et skjermbilde av. For artikler som dette antar jeg at du vil ta skjermbilder av brukergrensesnittet – og de er villedende utfordrende.

Ta en titt på bildet nedenfor. Dette er siden i innstillingsgrensesnittet som gir versjonsnummeret for gjeldende programvare.

farSkjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Det ble tatt ved å trykke på Meta-knappen og trykke på avtrekkeren når vinduet var i standard visningsavstand. Når du bruker Quest 3, er det vinduet ganske enkelt å se og lese. Men som du kan se, er det mye mer av Quest-miljøet rundt det, med miljøet som tar opp nesten 90 % av bildet du ser.

Se nå på denne:

nær Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Det er mye lettere å lese versjonsnummeret, er det ikke? Det er fordi jeg flyttet vinduet fremover, og fylte hele synsfeltet. Det var irriterende, for det føltes som om nesen min presset opp mot vinduet. Men fordelen med denne ulempen var at prosessen tillot detaljene jeg ønsket å fylle skjermen og derfor fylle rammen til skjermbildet.

Også: Jeg tok opp romlige videoer for å se på Vision Pro og Quest 3, og du kan laste dem ned

Det er greit å øve seg til du får bildet du ønsker. Denne er trukket frem, men ikke til det punktet hvor bildet ble plantet rett i ansiktet mitt.

midt Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Fordi selve skjermbildet har et rimelig antall piksler, kan bildet ovenfor beskjæres og forvrenges i Photoshop .

perspective-warp Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Resultatet er et ganske rent skjermbilde:

midt- cropSkjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Selvfølgelig, hvis målet ditt er å ta noe annet enn bare et grunnleggende skjermbilde, gjør ditt beste for å komponere bildet ved å plassere hodet akkurat slik (som du ville gjort hvis du var fotografering med et fysisk kamera), og ta bildet. Dette er Blue Hills Gold Mine-miljøet, med en liten nivåjustering levert av Photoshop.

blue-hills-gold-mine Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Dette er favorittmiljøet mitt, så jeg har det satt som standard.

Hvordan ta et skjermopptak

Det er to måter å ta et skjermopptak på. Den første er den jeg vanligvis bruker fordi den er langt raskere. Bare gjør akkurat det samme du gjør for å ta et skjermbilde, bortsett fra å holde avtrekkeren lenger.

Også: Jeg har prøvd Vision Pro og andre topp XR-hodesett, og her er det de fleste bør kjøpe

Så hold nede den konkave Meta-knapp på kontrolleren, og hold deretter avtrekkeren til du ser den røde prikken som indikerer at du tar opp skjermen. Når den prikken vises, kan du slippe knappen og utløseren. For å avslutte opptaket, hold igjen knappen og avtrekkeren, denne gangen til den røde prikken forsvinner.

Den andre måten er å starte den via kameragrensesnittet. Trykk på kameraikonet på dashbordlinjen (vist ved 1 nedenfor). Vi kommer tilbake til elementet angitt ved 2 når vi snakker om skjermopptaksinnstillinger.

camera-icon.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

I alle fall, når du klikker på kameraikonet, vil du se kameraet grensesnitt. Legg merke til Record-knappen. Legg også merke til at de fleste klippene under opptaksknappen sier «synkronisert». Det indikerer at de har blitt synkronisert ned til Meta-appen på min iPhone. Vi kommer tilbake til det senere også.

kameragrensesnitt Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

For nå, men fortsett og trykk på Spill inn-knappen i den virtuelle visningen. Du vil se denne forespørselen.

bekreft-opptak Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Som du kan se, har dialogboksen ovenfor en “Inkluder mikrofonlyd” alternativ. Dette er den eneste virkelige grunnen jeg kan se for å bruke den lengre prosessen med å gå inn i kameraikonet, trykke på Record og bekrefte over bare å trykke på Meta-knappen og trykke på avtrekkeren. Den lar deg legge til kommentarer rett over opptaket ditt.

Hvordan øke skjermopptaksoppløsningen

Som standard lager Meta Quest 3 firkantede skjermopptak med 1024×1024 oppløsning. Jeg vet ikke hvorfor, men det gjør det. Du kan øke den til den samme 1920×1080-oppløsningen som Apple Vision Pro bruker for skjermopptakene sine ved å justere noen innstillinger.

Også: Meta Quest 3 vs. Apple Vision Pro: Hvor nøyaktig var Zuckerbergs anmeldelse?

Gå først inn i Quests innstillinger ved å klikke i minikontrollområdet på dashbordet, som vist i (2) ovenfor. Klikk deretter på tannhjulikonet du vil se i øvre venstre hjørne av hovedkontrollpanelskjermen. Det vil gi deg hovedgrensesnittet for innstillinger. Klikk på Kamera.

kamera-innstillingerSkjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Det er ganske mange kamerainnstillinger du kan justere; for nå, bare bla ned til du ser Aspect Ratio og endre det fra Square til Landscape. Denne endringen holder seg, så du trenger ikke å gå tilbake og gjøre det igjen neste gang – med mindre du vil ha det firkantet. Det er hipt å være firkantet, men videoene er ikke fullt så fine.

aspect-ratio Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Hvordan overføre skjermbilder og opptak fra enheten

Det er her skjermbilder på Apple Vision Pro fungerer mye mer jevnt enn på Quest 3. Når du tar et skjermbilde eller tar et skjermopptak på Vision Pro, faller det mediet inn i Photos-appen, som automatisk synkroniseres til iCloud, og deretter til alle de andre Apple-enhetene dine. Når iCloud synkroniseres, kan du kopiere flere skjermbilder eller opptak samtidig til skrivebordet, ganske enkelt ved å velge flere elementer og dra og slippe.

Også: Apple Vision Pro-triks: Hvordan ta perfekte skjermbilder og opptak (og unngå rare ting)

Derimot er prosessen for overføring av innspilte skjermbilder og video en smerte på Quest 3. Når media synkroniseres med appen din på telefonen (iOS eller Android), vil du se bildene og opptakene dine i Galleri-grensesnittet til Meta app.

gallery-app.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Men du kan ikke bare velge et sett med bilder du vil ha og lagre dem i en mappe. Nei, du må velge hver enkelt individuelt og overføre den. På iPhone bruker jeg den ofte irriterende AirDrop for å få til dette.

airdrop.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

For denne artikkelen samlet jeg 33 skjermbilder og videoer, som jeg deretter måtte filtrere gjennom på datamaskinen min for å bestemme hvilken jeg ville bruke. Innen jeg var ferdig… vel, la oss bare si at banningsfunksjonen min fikk en ganske god treningsøkt og irritasjonsmåleren min hadde kommet godt inn i den “grisete" sone.

Men det fungerer, så det er det.

Noen eksempelopptak

Du har sett skjermbildekvaliteten gjennom hele denne artikkelen, men jeg tenkte at du kanskje ville se et par videoopptak også.

Denne første videoen viser de få bildene etter at jeg startet et skjermopptak via kameragrensesnittet. Det gir en kort titt rundt i Blue Hills Gold Mine-miljøet.

Denne andre videoen viser et fullført puslespill fra Puzzling Places-spillet. Du kan liksom se snøteksturen i videoen. Men inne i Quest 3 ser det ut som ekte snø. Det er ganske utrolig.

Og der er vi. Du vet nå hvordan du tar skjermbilder og gjør skjermopptak. Hva tror du? Har du tatt noen skjermbilder eller gjort noen skjermopptak inne i headsettet? Hva var din erfaring? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Du kan følge mine daglige prosjektoppdateringer på sosiale medier. Sørg for å abonnere på mitt ukentlige oppdateringsnyhetsbrev på Substack, og følg meg på Twitter på @DavidGewirtz, på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz, på Instagram på Instagram.com/DavidGewirtz og på YouTube på YouTube.com/DavidGewirtzTV.< /p>