Agog-medgründerne satser stort på de sosiale fordelene ved AR, VR og XR

0
11
priority=

Rise Youth Utforsk XR med Agog

Agog: The Immersive Media Institute

Agog er et morsomt ord, og det er det perfekte navnet på en ideell organisasjon som er viet til XR-opplevelser. La oss dykke ned i opprinnelsen til ordet (fordi det er morsomt og merkelig relevant), før vi dykker ned i kunngjøringen.

Ifølge A Glossary And Etymological Dictionary Of Obsolete and Uncommon Words, Antiquated Phrases, Proverbial Expressions, Obscure Allusions, and of Words which has changer their significations (det er egentlig dens fulle tittel), publisert tilbake i 1832 og presentert for " Hans kongelige høyhet hertug av Sussex, jarl av Strathern og president for Royal Society, med hans kongelige høyheter nådig tillatelse," ordet "agog" kan være av saksisk, fransk eller ren keltisk opprinnelse, og betyr å leve etter deres ønske, på en høyde eller høyt.

Men her blir den 1832-tomen interessant ettersom den gjelder emnet vårt. Boken sier:

Det virker rimelig å anta at det umiddelbart er utledet fra den italienske agognare, å ønske eller lengte etter iherdig. Siden iver og oppstemthet har effekten av å gi utvidelse til øynene, bruker vi ordet brilleøyne for å betegne store utstående øyne.

Det stemmer: så langt tilbake som i 1832 har vi agog som fører oss til “goggle eyes”; og “fremspringende øyne.” XR handler om å projisere fantastiske utsikter direkte inn i øynene til betrakteren som bærer brille.

Også: Apple Vision Pro-anmeldelse: Fascinerende, mangelfull og må fikse 5 ting

I følge Wendy Schmidt, en av grunnleggerne av Agog: The Immersive Media Institute, er det “få mennesker som glemmer første gang de opplever XR og blir fraktet til et annet sted eller går i andres sko—Agog”. navnet kommer fra denne følelsen av ærefrykt og undring."

Og briller. La oss ikke glemme at de fleste hodesett i dag er ganske mye briller. Hvis du skal opprette en ideell organisasjon dedikert til XR-opplevelsen, er Agog et så perfekt navn som du kan få.

Agog fokusområder

I utgangspunktet er Agog en filantropisk organisasjon som gir tilskudd til verdige prosjekter. Målet er å bruke XRs oppslukende natur til å gå utover det som er på en flatskjerm og bringe folk inn i opplevelser. Fokusområdene inkluderer:

Rettferdighet og rettferdighet, noe som gjør verden til et mer rettferdig sted for alle mennesker, uansett rase, kjønn, seksuell legning eller annen måte de kan identifisere seg på.< strong>Storytelling, eller oppmuntring til å skape XR-opplevelser som bygger empati og hjelper folk å lære om sosiale og miljømessige utfordringer.Samarbeide med og finansiere forskere som utforsker hvordan XR-applikasjoner kan fremme empati og drive "positiv atferdsendring."Utdanning og oppsøking, for eksempel workshops, opplæringsprogrammer og andre måter å hjelpe folk med å bruke XR for det de beskriver som "sosialt gode" og,advokatvirksomhet og retningslinjer, der den ideelle organisasjonen har til hensikt å fremme ansvarlig og etisk bruk av oppslukende medieteknologier.

La oss stoppe opp et øyeblikk og tenke over dette. Det meste av teknologiindustrien har utforsket AR, VR, XR og romlig databehandling som et potensielt nytt databehandlingsparadigme og som kul ny teknologi. Denne gruppen mener at selve naturen til XR, og fordypningen som er mulig gjennom den, kan fremme en annen type innvirkning enn andre oppsøkende programmer.

Jeg liker Agogs bruk av begrepet “oppslukende medier” for å beskrive resultatene den jobber mot. Oppslukende medier (vær så snill, i fornuftens navn, ikke forkort det som IM) er tydeligvis ikke et begrep som Agogs medgründere har laget. Det går tilbake til minst 1994, om ikke tidligere. Jeg liker at den beskriver opplevelsen mer enn for eksempel AR, XR, VR eller til og med romlig databehandling. Når du tar på deg XR-briller, blir du fordypet i media, selv om du også ser rommet rundt deg.

Også: Jeg tok opp romlige videoer for å se på Vision Pro og Quest 3, og du kan laste dem ned

I mine øyne er dette ikke bare en historie om en ny ideell organisasjon. Det er en historie om en lenge hypet teknologi som endelig viser nok praktisk potensial til å være verdig til å være grunnlaget for en ny ideell organisasjon.

oppleve-agog-grantee-forageren

Opplev Agog-mottakeren Forager

Agog: The Immersive Media Institute

Hvorfor nedsenking er annerledes

Agogs premiss om at oppslukende medier kan utløse empati kan ha ben.

Helt siden Google Street View ble tilgjengelig, har jeg av og til brukt det til å praktisk talt besøke barndomshjemmet mitt på den andre siden av kontinentet. Det er alltid hyggelig å se hvordan det gamle nabolaget har vokst og endret seg.

Også: Hva er Apples Vision Pro? Pris, funksjoner, praktisk innsikt og alt du trenger å vite

Men da jeg fikk Quest 3-hodesettet mitt og installerte en app som heter Wander, hadde jeg en opplevelse som nesten fikk meg til å gråte. Wander bruker Street View-bilder, men setter dem sammen i et 360-graders panorama og plasserer deg i bildet. Så da jeg brukte Wander til å besøke det gamle huset mitt, sto jeg foran huset mitt, akkurat som jeg ville vært hvis jeg virkelig var der personlig. Jeg kunne snu meg og se opp og ned gaten min, akkurat som jeg gjorde da jeg var liten.

Det rystet meg virkelig. Jeg kjente den følelsen av “hjemme” visceralt, på en måte som var mye sterkere enn da jeg kikket inn på min gamle gate gjennom dataskjermen min.

Også: Den dagen virkeligheten ble uutholdelig: Et kikk forbi Apples AR/VR-headset

Jeg tror VR kan være i stand til å fremkalle andre viscerale følelser også, og det gjør tydeligvis Agogs medgründere også. Agogs medgründer og administrerende direktør Chip Giller fortalte meg så mye:

Med oppslukende medier kan du oppleve skjønnheten og tragedien og sammenstillingen av det som var (f.eks. rikelig laks i Pacific Northwest; folkemord som utryddet innfødte samfunn; marsken i Washington); hva er" #xA0;(fantastiske, utsatte korallrev; gevinster i noen borgerrettigheter; fengslingens nye Jim Crow); og hva kan være (en verden hvis hjørnesteiner er medfølelse og tilknytning). Det er kraftige greier.

rise-youth-experiments-in-xr

Rise for the World ungdom utforsker XR med Agog

Agog: The Immersive Media Institute

Agog-støttede prosjekter

Selv om Agog offisielt lanseres i dag, har den ideelle organisasjonen allerede støttet en rekke interessante prosjekter, inkludert de følgende fem.

MIT Reality Hack: Agog sponset "Social XR: All Together Now" prisspor og var medvirkende til å inkorporere urfolksperspektiver i arrangementet.

Anagrams “Impulse: Playing with Reality”: Agog støttet en effektkampanje relatert til Impulse som fokuserer på bevissthet om psykisk helse hos ungdom. Hvis du for øyeblikket er på SXSW, kan du se en forhåndsvisning av det der.

Whos Future? Agog ga midler til praktisk XR-instruksjon til en ny gruppe studenter ved Boys and Girls Club i Harlem.

"The City of Awe," et prosjekt fra  Arizona State University Narrative and Emerging Media Program:Agog ga et planleggingsstipend som støttet innledende forskning og utvikling for prosjektet, som fokuserer på 14 kasserte CalTrans-steder som potensielt kan utvikles til parker i Los Angeles. Selve prosjektet er fortsatt i en tidlig fase og har ikke egen side, men lover å bli fascinerende.

Forager: Agog ga støtte for å oppdatere dette prosjektet med ny teknologi for å gjøre det kompatibelt med nåværende plattformer og forsterke bevaringsbudskapet ytterligere.

Agog håper å gi et bredt spekter av tilskudd det første året, men teamet ønsker også å jobbe med lokalsamfunn for å hjelpe til med å få prosjekter i gang, støtte prosjekter som går på tvers av plattformer, og muligens til og med finansiere noe mer grunnleggende forskning for å utforske ideer for fremtiden.

rise-risefortheworld-org-youth-explores-xr-with-agog

Rise for the World ungdom utforsker XR med Agog

Agog: The Immersive Media Institute

XR kan kanskje forandre verden, eller i det minste et verdensbilde

Giller fortalte meg at teamet har til hensikt at Agog skal være langt mer enn bare en velmenende lommebok: “Vårt arbeid vil ikke være begrenset til tilskudd, uansett. Vi ser på oss selv som forbindelser. Vi ønsker å koble XR-skaperne til verdens forandringsskapere, lærere og beslutningstakere. Og vi ønsker å bidra til å introdusere disse nye oppslukende kommunikasjonsformene for nykommere til XR."

"Så sprø det enn høres ut, kan disse nye teknologiene hjelpe folk til å føle og oppleve hva som er og hva som var—men også hva som kan være," Fortsatte Giller. “For ofte fokuserer historiefortelling kun på problemer. Vi ønsker å løfte opp de virkelige mulighetene for å bygge en bedre, mer rettferdig verden, og er opptatt av kraften til XR for å inspirere til handling."

Også: Hvem er redd for VR? Det var jeg – helt til jeg prøvde Meta Quest 3

I 1999 grunnla Giller Grist Magazine, et nonprofit-magasin som fokuserer på miljønyheter og kommentarer. Han er mottaker av den prestisjetunge Heinz-prisen med spesielt fokus på miljø, og ble kåret til en miljøhelt av TIME Magazine.

Når vi snakker om XRs unike potensial, sa Schmidt: “Agog skaper utvidet virkelighet, men det kan like gjerne kalles empatisk virkelighet. Å fordype mennesker i nye opplevelser, sammen med de som lever dem, har potensialet til å dramatisk transformere våre relasjoner til hverandre og med planeten vår."

Schmidt er en filantrop og investor som også er president og medgründer av Schmidt Family Foundation og Schmidt Ocean Institute, som hun begge grunnla sammen med mannen sin, Eric. Agog er langt fra Schmidts første ideelle organisasjon som fokuserer på globale spørsmål. Hun og Eric grunnla også Schmidt Sciences, en ideell organisasjon som “arbeider for å fremme vitenskap og teknologi som akselererer og utdyper menneskelig forståelse av den naturlige verden og utvikler løsninger på globale problemer.” Og hvis du lurer på hvorfor Eric Schmidts navn virker så kjent, er det fordi han er den Eric Schmidt.

I mitt arbeid med sømløse donasjoner har jeg hjulpet tusenvis av ideelle organisasjoner. Jeg føler meg dypt kontemplativ om Agog og dens misjon, og ikke bare fordi det er en ny ideell organisasjon som har til hensikt å gjøre godt. Jeg setter pris på ideen om at denne nye teknologien som vi begynner å slite med, og som i dag fortsatt er veldig upraktisk, kan bringe folk «inn»," ikke bare inn i virtuelle miljøer eller opplevelser, men til en måte å føle og oppleve læring på som er det motsatte av "annet." Det kan være en mye mer visceral måte å presentere ideer og synspunkter på enn å se på en enkelt skjerm noen gang har vært.

Det er klart at Giller og Schmidt føler at vi bare er i de tidlige stadiene av XR. Mine erfaringer med Apple Vision Pro og Meta Quest 3 gir meg den samme følelsen. Mens jeg har sett på disse XR-teknologiene hovedsakelig ut fra hva de kan gjøre, ser Agog på hva disse teknologiene kan gjøre for oss alle. Og det, jeg må si, er et oppdrag som etterlater meg litt agog.

Du kan følge mine daglige prosjektoppdateringer på sosiale medier. Sørg for å abonnere på mitt ukentlige oppdateringsnyhetsbrev på Substack, og følg meg på Twitter på @DavidGewirtz, på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz, på Instagram på Instagram.com/DavidGewirtz og på YouTube på YouTube.com/DavidGewirtzTV.< /p>