De beste dashbordkameraene i 2024: Eksperttestet

0
13

Siden du umulig kan holde styr på alt på en gang mens du kjører, kan en kvalitets dashcam være et verdifullt verktøy for både nye og erfarne sjåfører. Ved å registrere veien foran kjøretøyet ditt, kan en dash-kamera gi viktig informasjon til myndigheter og forsikringsselskaper i tilfelle en ulykke eller kollisjon. 

Noen modeller registrerer også interiøret i en bil for å overvåke distraksjoner og kjørevaner, noe som gjør dem gode for foreldre til tenåringssjåfører eller vaktmestere til eldre familiemedlemmer. Andre inkluderer en ekstra kameraenhet for montering på baksiden av et kjøretøy for å gi deg nesten 360 graders opptak. Mange dashbordkameraer bruker også nattsyn for å ta opp om natten og bevegelsesdeteksjon for automatisk å registrere bevegelse og aktivitet mens bilen din er parkert. 

Også:  De beste backup-kameraene

Hva er det beste dash-kameraet akkurat nå?

Jeg valgte Vantrue N2 Pro som det beste dash-kameraet du kan kjøpe akkurat nå for dets støtte for høykapasitets microSD-kort for mer videolagring, inkludering av et front- og bakkamera, og opptil 1440p opptaksoppløsning. Du kan fortsette å lese nedenfor for å finne ut mer om Vantrue N2 Pro, så vel som mine andre valg for de beste dash-kameraene.

Beste dash-kameraer i 2024

Vantrue N2 Pro

Beste dashcam totalt sett

vantrue-n2-pro Vantrue/ZDNET

Pros & Ulemper Pros God oppløsning Doble kameravisninger Støtter høykapasitets microSD-kort Ideles GPS og kabelsett er ikke inkludert Ikke 4K Flere detaljer

Vantrue N2 Pro tekniske spesifikasjoner:&# xA0;Oppløsning: 1440p | Nattsyn: Ja | Bevegelsesdeteksjon: Ja | Lagring: Opptil 256 GB microSD-kort | Strømkilde: 12V adapter, ledningssett | GPS: Valgfritt | Betraktningsvinkel: 170 grader foran, 140 grader innvendig | Visningssted: Front, interiør

Vantrue N2 Pro er et utmerket dash-kamera for nye sjåfører så vel som sjåfører som ønsker å oppgradere sitt nåværende dashcam-oppsett. Den har et frontvendt kamera og et innvendig kamera, slik at du kan ta opp både veien og passasjerer mens du kjører. Frontkameraet tar opp video i 1440p-oppløsning med 30 bilder per sekund, mens interiørkameraet tar opp i 1080p med 60 bilder per sekund. Du kan også endre frontkameraet til 1080p/60fps for jevnere avspilling ved høyere kjørehastighet. 

For strøm kan du enten bruke den medfølgende 12V-adapteren eller kjøpe et kabelsett for å koble kameraet til bilens batteri for nesten ubegrenset kjøretid. Frontkameraet bruker infrarødt nattsyn for å ta klarere bilder i mørket og har til og med en 24-timers parkeringsmodus, som bruker bevegelsesdeteksjon til kun å ta bilder når noe beveger seg i nærheten av bilen.

Den støtter microSD-kort på opptil 256 GB for lagring av videoer, og kameraet tar opp i løkker, slik at du aldri trenger å bekymre deg for å laste ned gamle videoer. Kameraet vil automatisk overskrive gamle videoer når kortet er fullt. Den innebygde G-sensoren oppdager automatisk når en krasj eller annen ulykke skjer og lagrer relevant video for senere visning. Det er også en valgfri GPS-enhet du kan kjøpe for nøyaktig posisjonssporing for å hjelpe nødetatene å komme raskere til deg i tilfelle en ulykke.

Verifiserte kundeanmeldelser på Amazon er enige om at nattsynsfunksjonen til Vantrue N2 Pro gjør en god jobb med å la deg se fotgjengere, dyr og veifarer i mørket. De er også enige om at systemet er enkelt å sette opp.

Se nå på Amazon

Nexar Beam

Beste dash-kamera under $175

nexar-beam Nexar/ZDNET

Fordeler & Ulemper ProsIngen abonnement SOS-meldinger etter krasj Rimelig God oppløsning Imper Ingen innvendig eller bakre kamera Ingen nattsyn Mer Detaljer

Tekniske spesifikasjoner for Nexar Beam: Oppløsning: 1080p | Nattsyn: Nei | Bevegelsesdeteksjon: Ja | Lagring: 32 GB | Strømkilde: 12V-adapter | GPS: Nei | Betraktningsvinkel: 135 grader | Visningssted: Foran

Hvis du leter etter en pålitelig dash-kamera som ikke vil bryte banken, er Nexar Beam et utmerket alternativ. Dette dash-kameraet selges for mindre enn $175, samtidig som det gir deg fantastiske funksjoner som opptak av bevegelsesdeteksjon. 

Det frontvendte kameraet tar opp video i 1080p for klare bilder, og det medfølgende 32 GB microSD-kortet kan lagre opptil 4 timer med dashcam-opptak. Du får også ubegrenset gratis lagringsplass for sikkerhetskopiering i skyen for video, slik at du kan ha dem tilgjengelig for forsikringsformål om nødvendig. Og du trenger ikke å bekymre deg for å laste av video med jevne mellomrom – Nexar Beam går automatisk i loop og overskriver gammel video når kortet er fullt. 

Anmeldelse: Nexar Stråle dash cam

Med den tilhørende smarttelefonappen kan du sette opp automatiske oppdateringer for kameraet slik at det alltid er klart til bruk. Du kan også bruke appen til å lage detaljerte kollisjonsrapporter, komplett med G-kraft, hastighet og plasseringsinformasjon samt relaterte videoer. 

Hvis du glemmer hvor du parkerte bilen eller hvis den blir stjålet, gir appen detaljert plasseringsinformasjon slik at du kan få bilen tilbake trygt. Den sender til og med ut SOS-meldinger til nødkontakter ved en eventuell krasj slik at du kan få hjelp raskere. Den beste delen? Det er ingen månedlig abonnementsavgift. Prisen på dash-kameraet dekker livstidsbruken din av appen og dens funksjoner. ZDNETs egen Eileen Brown fikk gå hands-on med Nexar Beam, og elsket ledsagerappen for å være enkel å koble til kameraet og tilpasse funksjoner. Og verifiserte kundeanmeldelser er enige med henne, og bemerker at følgeappen lar deg lage en sky-sikkerhetskopi for opptak (mot en avgift).

Se nå på AmazonSe nå på Newegg flere kjøpsvalg

Garmin Mini 2

Beste dash-kamera for minne

garmin-dash-cams-9.jpg Garmin/ZDNET

Pros & Ulemper Pros Støtter opptil 512 GB microSD-kort Kompakt design Stemmekontroller Live video feed Cons Ingen nattsyn Ingen innvendig kamera Ingen innebygd visningsskjerm Flere detaljer

Garmin Mini 2 tekniske spesifikasjoner: Oppløsning: 1080p | Nattsyn: Nei | Bevegelsesdeteksjon: Ja | Lagring: Opptil 512 GB | Strømkilde: 12V-adapter | GPS: Nei | Betraktningsvinkel: 140 grader | Viser plassering: Foran

Hvis du kjører en kommersiell lastebil eller for en samkjøringstjeneste, trenger du et dashbordkamera som kan lagre dusinvis av timer med video, siden du kanskje ikke har pålitelig eller hyppig tilgang til en datamaskin for å laste ned opptak. 

Garmin Mini 2 støtter microSD-kort på opptil 512 GB, noe som gjør at dash-kameraet ditt kan lagre nesten 31 timer med 1080p-video. Den store kapasiteten gjør den ypperlig for bilturer, langdistansebiltransport og fulltids samkjøringssjåfører. Kameraet er også utrolig kompakt, og måler bare 2 x 1 x 1 tommer, så det vil ikke hindre sikten mens du kjører. 

Garmin Mini 2 bruker innebygde stemmekontroller for håndfri bruk, slik at du kan starte og stoppe dashcam-opptaket mens du kjører uten å ta hendene fra rattet eller blikket fra veien. Du kan også eksternt få tilgang til dash-kameraet med smarttelefonen din for live videostreaming, slik at du kan sjekke kjøretøyet mens det er parkert. I parkeringsmodus bruker kameraet bevegelsesdeteksjon for å starte opptaket automatisk når det registrerer bevegelse.

ZDNET-ekspert Matthew Miller var i stand til å gå hands-on med Garmin Mini i sitt eget kjøretøy, og berømmet hvor lett det var å bruke, men bemerket mangelen på en integrert skjerm for sanntidsavspilling eller overvåking. < /p>

Les anmeldelsen:  På veien med Garmin Dash Cam Mini og 66W: Klar video, førerassistanse og smarttelefonkontroll

Se nå på AmazonSe nå på Best Buy flere kjøpsvalg

Vantrue N4

Beste multi-view dash-kamera

vantrue-n4 Vantrue/ZDNET

Pros & Ulemper Fordeler Nesten 360-graders opptak Opptil 4K-oppløsning Nattsyn og bevegelsesdeteksjon IdelesGPS-enhet koster ekstra Ikke kompatibel med Mac-datamaskiner Ikke kompatibel med SanDisk microSD-kort Flere detaljer

Vantrue N4 tekniske spesifikasjoner: Oppløsning: Opp til 4K foran, 1080p interiør og bak | Nattsyn: Ja | Bevegelsesdeteksjon: Ja | Lagring: Opptil 256 GB | Strømkilde: 12V-adapter | GPS: Nei | Betraktningsvinkel: 155 grader foran, 165 grader innvendig, 160 grader bak | Visningssted: Foran, interiør, bak

Med tre forskjellige kameraer lar Vantrue N4 deg få nesten 360 graders videodekning for bilen din mens du kjører. Hovedkameraet registrerer veien foran kjøretøyet ditt så vel som interiøret, mens det andre kameraet kan monteres på baksiden av bilen for å ta opp bak deg. 

Når det brukes alene, kan frontkameraet ta opp til 4K-oppløsning med 30 bilder per sekund for jevn avspilling. Og når den brukes med de to andre kameraene, tar den fortsatt opp i 1440p mens interiør- og bakkameraene tar opp i 1080p. Alle tre kameraene er utstyrt med nattsyn for opptak i mørket samt bevegelsesdetektorer for å ta opp video når bevegelse registreres rundt omkring den parkerte bilen. Den innebygde G-sensoren oppdager automatisk når du har vært i en ulykke eller når noe treffer den parkerte bilen din, og lagrer opptak for bevis. 

Vantrue N4 støtter microSD-kort på opptil 256 GB, slik at du kan ta opp opptil 15 timer med video i 1440p. Kameraet overskriver automatisk den eldste filen på kortet for sløyfeopptak, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å fjerne microSD-kortet. En valgfri GPS-enhet er også tilgjengelig å kjøpe, som lar kameraet registrere ruter og stedsinformasjon. Det kan være nyttig for foreldre til nye tenåringssjåfører, så vel som familiemedlemmer som ønsker å sikre at eldre familiemedlemmer er beskyttet på veien.

ZDNET-ekspert Eileen Brown gikk praktisk med Vantrue N4-dashkameraet, og berømmet dets evne til å ta opp både veien foran en bil så vel som bilens interiør og støtte for microSD-kort på opptil 256 GB. Verifiserte kundeanmeldelser fra Newegg elsker Vantrue N4s evne til å ta opp i 4K, så vel som dens evne til automatisk å dele opptak i 4-minutters seksjoner for å gjøre det lettere å finne opptak.

Les anmeldelse: Vantrue OnDash N4 dashbordkamera hands-on: Tre-kanals kamera med flott all-round syn

Se nå på AmazonSe nå på WalmartView nå på Newegg flere kjøpsvalg

Nextbase 622GW

Beste dash-kamera med GPS-sporing

nextbase-622gw-2.jpg Nextbase/ZDNET

Fordeler & Ulemper Pros What3Words-integrasjon Alexa innebygd 4K Udemper Dyrt bakkamera er ikke inkludert Flere detaljer

Tekniske spesifikasjoner for Nextbase 622GW: Oppløsning: 4K | Nattsyn: Ja | Bevegelsesdeteksjon: Ja | Lagring: Opptil 256 GB | Strømkilde: 12V-adapter | GPS:Ja | Betraktningsvinkel: 140 grader | Se plassering: Front 

Å kunne gi nødetatene en presis plassering i tilfelle en ulykke eller krasj kan utgjøre hele forskjellen. Nextbase 622GW er designet for å gi videoopptak av kjøringen din mens du finner posisjonen din. Den har integrasjon med What3Words, en app som permanent tildeler tre tilfeldige ord til hver 3-meters kvadrat med kart. Disse ordene oversettes deretter til steder i den virkelige verden, slik at du kan la nødhjelp vite nøyaktig hvor du er, selv om du ikke har en gateadresse. 

Det frontvendte kameraet har et polarisasjonsfilter for å redusere gjenskinn og utvasking fra sterkt sollys. Den er i stand til å ta opp video i opptil 4K-oppløsning med 30 bilder per sekund, men du kan også ta opp i 1400p med opptil 60fps og i 1080p med opptil 120fps for jevn avspilling selv i høyhastighets-kjørende videoer. Du kan bruke slo-mo-funksjonen til å analysere opptak bilde for bilde, mens den innebygde bildestabilisatoren reduserer bildesvingningen for klarere rammer. 

Med kameraets nattsyn og bevegelsesdeteksjon kan du ta opp om natten og når bilen din er parkert. Dash-kameraet kobles til smarttelefonen din via Wi-Fi eller Bluetooth for automatisk å synkronisere og lagre videoopptakene dine. Den innebygde Alexa-funksjonaliteten gir deg håndfri kontroll og muligheten til å høre nyhetene, været og favorittmusikken din uten å ta øynene vekk fra veien. 

ZDNET-ekspert Matthew Miller testet Nextbase 622GW og berømmet dens intuitive integrasjon av både Android- og iOS-følgeapper og inkluderte 64 GB microSD-kort for lagring av opptak. Verifiserte anmeldelser fra Best Buy og Amazon er begge enige om at Nextbase 622GWs 4K-opptaksoppløsning er flott for gjennomgang av opptak for forsikringskrav, men vær oppmerksom på at kameraet har en automatisk avstengingsfunksjon for å beskytte mot overoppheting. Så hvis du bor i et område med svært høye temperaturer som det sørvestlige USA, kan det være lurt å notere seg sikre driftstemperaturer før du kjøper. 

Les anmeldelsen: Nextbase 622GW Dash Cam hands-on: Avansert teknologi og kapasitet gir et sikkerhetsnett for sjåfører

Se nå på Amazon

Hva er det beste dash-kameraet?

Mitt valg for det beste dash-kameraet er Vantrue N2 Pro. Ikke bare registrerer den hva som er på veien foran deg, men den har også en ekstra linse for å registrere interiøret i bilen, noe som er nyttig hvis bilen din noen gang blir brutt inn eller stjålet. Foreldre til nye sjåfører kan vurdere tenårene sine' nivåer av distraksjoner og farlige kjørevaner. 

Den har til og med infrarød nattsyn og bevegelsesdeteksjon for å ta bilder i mørket og spare batterilevetid. Den tar opp i 1440p-oppløsning med 30 bilder per sekund for rene, skarpe bilder. Du kan også bytte til 1080p for høyere bildefrekvens mens du kjører.

Beste dash-kamera

Beste pris

Oppløsning

strong>

Lagring

Vantrue N2 Pro

$135

1440p

Opptil 256 GB 

Nexar Beam

$170

1080p

Opptil 256 GB

Garmin Mini 2

$110

1080p

Opptil 512 GB

Vantrue N4

$205

4K

Opptil 256 GB

Nextbase 622GW

$260

4K

Opptil 256 GB

*Beste pris i skrivende stund. Vær oppmerksom på at den faktiske utsalgsprisen kan variere avhengig av selgeren samt tilgjengelige tilbud og aktive kampanjer.

Hvilket er det rette dash-kameraet for deg?

Det beste dash-kameraet for deg avhenger av hva du vil ta opp og hvor lenge. Det er mange dashbordkameraer på markedet som registrerer veien foran bilen din, noe som er flott for å bevise i tilfelle krasj og ulykker. 

Andre kan også registrere interiøret i din bil, som er perfekt for foreldre til tenåringssjåfører som ønsker å følge med på distraksjoner og farlig oppførsel. Noen dashbordkameraer kommer med et ekstra kamera som du kan montere i bakvinduet på bilen for å registrere kjøretøy og veien bak deg. 

Hvis du vil holde bilen din overvåket mens den er parkert eller mens du kjører om natten, vil du velge en modell med bevegelsesdeteksjonsregistrering og nattsyn for klarere bilder i svakt lys og for å spare batteri mens du ikke er i bruk. . Du vil også velge et dashbordkamera med høy lagringskapasitet, slik at du kan lagre flere dager eller uker på riktig måte' verdt en video.

Noen dashbordkameraer krever også profesjonell installasjon, siden de kobles til bilens batteri, datamaskin og elektriske systemer for å fungere. Selv om disse kan være ganske dyre på toppen av installasjonskostnadene, er de et godt alternativ hvis du ikke planlegger å bytte kjøretøy eller ikke vil rote med opplading av batterier.

< td>

Et rimelig og godt avrundet dashbordkamera for opptak foran og innvendig.

Velg dette dash-kameraet

Hvis du trenger…

Vantrue N2 Pro

Nexar Beam

Et svært rimelig dash-kamera med skylagring, SOS-meldinger etter krasj og god oppløsning.

Garmin Mini 2

Et navnemerket dashbordkamera med høykapasitetslagring, en kompakt design og stemmekontroller .

Vantrue N4

Et dash-kamerasett for opptak av flere synspunkter med 4K-oppløsning, nattsyn og bevegelsesdeteksjon.

Nextbase 622GW

Et avansert dash-kamera med stemmekontroll, 4K-oppløsning og GPS-sporing.

Hva bør jeg se etter i en dash-kamera?

Enten det er ditt første dash-kamera eller en oppgradering for ditt nåværende oppsett, her er noen funksjoner du bør huske på når du handler:

Pris:Å holde seg innenfor budsjettet er viktig, ikke bare for å være hyggelig mot lommeboken, men for å sikre at du ikke betaler for funksjoner du ikke skal bruke, eller for å gjøre opp i frustrasjon hva du har spart i kontanter.Opptaksoppsett: Mange dashbordkameraer er laget for kun å registrere veien foran kjøretøyet. Men det finnes modeller som også tar opp interiøret i kjøretøyet ditt eller inkluderer et ekstra kamera som kan brukes som reservekamera eller for trafikkregistrering.Smarte funksjoner:Mange dash-kameraer fungerer med ledsagende apper for smarttelefoner og nettbrett som gir deg tilgang til lagrede opptak, utvidet skylagring og forbedrede innstillinger som bevegelsesdeteksjon og nattsyn.

Hvordan valgte vi disse beste dash-kameraene?

Mens vi testet og undersøkte hvert dash-kamera på denne listen, holdt jeg og andre ZDNET-eksperter disse kriteriene i bakhodet:

Angi opp: Noen dashbordkameraer krever at du kobler dem til kjøretøyets elektriske system for en kontinuerlig strømkilde, mens andre har innebygde oppladbare batterier. Vi inkluderte flere typer på denne listen for å passe både nykommere og dashcam-eksperter.Utvidbart minne:Enten du velger utvidbar intern lagring via microSD-kort eller sikkerhetskopiering av skylagring, har hvert dash-kamera på denne beste listen blitt sikret å støtte ulike minnekapasiteter for opptak av video og stillbilder.Videooppløsning: Å ha en dash cam gjør ingen stor forskjell hvis du ikke kan fortelle hva som ble tatt opp. Hvert dash-kamera på denne listen har blitt kontrollert til å ha en minimumsopptaksoppløsning på 1080p HD.

Fungerer dashbordkameraer når bilen er av?

Absolutt! Enten den bruker bilens batteri eller sitt eget oppladbare, vil dash-kameraet ditt kunne ta opp så lenge det har tilgang til en pålitelig strømkilde. 

Jeg anbefaler å bruke en dash-kamera med bevegelsesdeteksjon hvis du planlegger å koble det til bilbatteriet ditt, slik at det ikke blir utladet over natten. Og du trenger ikke å bekymre deg for at dashbordet tømmer kjøretøyets batteri, siden det ikke krever mye strøm. 

Du kan også unngå dette helt ved å kjøpe en dedikert batteripakke til dash-kameraet ditt. Disse lader også når kjøretøyet er i bevegelse. 

Hvor lenge holder dashbordkameraer opptak?

Det avhenger mest av hvor mye lagringsplass du har. Et 32 GB SD-kort kan lagre omtrent fire timer med 1080p-opptak før det må overskrives, mens et 512 GB SD-kort kan lagre opptil 24 timer med 1080p-video. 

Hvis dash-kameraet ditt er i stand til skylagring, kan du ha nesten ubegrenset videolagring, siden det vil laste opp data til skyserveren for å gi plass til lokale opptak. Men når du går opp i oppløsning, kan lagringen din håndtere mindre opptak. Et 32 GB-kort vil bare inneholde omtrent 30 minutter med 4K-video, og et 512 GB-kort vil holde nærmere fire timer.

Derfor er det best å ha et dash-kamera med skylagring. Det er også nyttig hvis du er involvert i en ulykke og enheten påføres skade. 

Hvor stort skal SD-kortet for dash-kameraet mitt være?

Hvis du bare planlegger å bruke dash-kameraet mens du kjører, vil et mindre SD-kort være helt greit. Et 32 GB SD-kort kan inneholde opptil fire timer med 1080p-video, noe som gir deg rikelig med lagringsplass for vanlige pendler eller kortere bilturer. 

Hvis du ønsker å kunne ta opp video over natten, Det kan være lurt å investere i et 128 eller 256 GB SD-kort for å sikre at du har nok plass.

Er dash-kameraer verdt pengene?

Ja, de er verdt pengene. Hvis du er involvert i en ulykke, kan dashbordkameraer gi et videoopptak av hva som skjedde, noe som kan frita deg fra ansvar hvis hendelsen ble forårsaket av en annen sjåfør. 

Bare på det prinsippet , det kan spare deg for penger i forhold til reparasjonsgebyrer og skader pådratt av andre parter. Det kan også hindre deg i å motta poeng på førerkortet ditt. Hvis det viser at du ikke er skyld i ulykken, kan det forhindre bilforsikringspremien din fra å skyte i været. 

Flere dashbordkameraer å vurdere

Se på AmazonView på Amazon