Figurens humanoide robot kan ha en full samtale med deg. Se selv

0
11
Figurroboter Figur

< p>De fleste forsøk på å bygge en humanoid robot, som Teslas Optimus, fokuserer på å hjelpe mennesker med fysiske, manuelle oppgaver. Figuren er blant AI-robotikkstartupene som ikke er fornøyd med bare bevegelse. Figure prøver å ta sine humanoide roboter til neste nivå ved å integrere språk – og resultatene er ganske imponerende.

På torsdag la Figure ut en to-minutters video på X for å demonstrere hva dens humanoide robot Figure 1 kan visstnok gjøre takket være en kombinasjon av oppstartens nevrale nettverk og OpenAIs visuelle og språklige intelligens. Se videoen nedenfor. 

Også: Hvordan arbeidsenheter kan utvikle seg for å følge med i AI-tiden

Videoen åpner med en person som spør figur 1 hva roboten ser, og figur 1 forklarer nøyaktig hva som står på bordet foran den, og viser robotens avanserte naturlige språkbehandling, språk og visuelle evner.&#xA0 ;

Så, kanskje enda mer imponerende, når personen ber figur 1 om noe å spise, svarer roboten ved å velge eplet blant gjenstandene foran det, og fremhever robotens evne til å resonnere gjennom en situasjon og levere basert på den behandlingen.

Når du ble bedt om det, var figur 1 til og med i stand til å forklare valget, videoen viser mens du utfører en annen oppgave og sa: “Så jeg ga deg eplet fordi det er den eneste spiselige gjenstanden jeg kunne gi deg fra bordet.”< /p>

Også: Microsoft oppgraderte rolig Copilots gratisversjon til GPT-4 Turbo. Her er hvorfor det betyr noe

Figur kunngjorde sitt OpenAI-partnerskap i slutten av februar med håp om å utnytte OpenAIs forskning for å forbedre sine humanoide roboter. evner til å bearbeide og resonnere fra språk. Robotikk-oppstarten håper samarbeidet vil akselerere hvor raskt robotene deres kan komme på markedet.

Selv om det er enkelt å kurere en demo som dette for å være så imponerende som mulig, for ikke å nevne å redigere eventuelle resulterende opptak, Figur ser ut til å ta steg mot målet. Hvis denne videoen er en nøyaktig representasjon av hva figur 1 kan gjøre, kan figur være på randen av et stort gjennombrudd i robotikkrommet – en kommersielt tilgjengelig robot som ikke bare kan utføre fysiske oppgaver, men også resonnere og snakke.