Microsoft oppgraderte rolig Copilots gratisversjon til GPT-4 Turbo. Her er hvorfor det er viktig

0
8

Sabrina Ortiz/ZDNET

The gratisversjonen av Microsoft Copilot har lenge skrytt av funksjoner som gratisversjonen av ChatGPT mangler, inkludert en mer avansert storspråkmodell (LLM), fotnoter og tilgang til internett. Copilot har nettopp fått enda en oppgradering over ChatGPT, denne gangen til en mer avansert versjon av GPT-4. 

Også: Du kan nå lage din egen tilpassede Copilot GPT. Slik gjør du

Tirsdag delte Mikhail Parakhin, CEO for Advertising and Web Services i Microsoft, i et X-innlegg at GPT 4-Turbo erstattet GPT-4 i gratisversjonen av Copilot. Copilot Pro-brukere vil fortsatt ha muligheten til å veksle mellom GPT-4 og GPT-4 Turbo. 

Så hvorfor betyr dette noe? 

I november i fjor avduket OpenAI GPT-4 Turbo som kan skryte av flere oppgraderinger fra GPT-4, inkludert et 128 000 kontekstvindu — mengden tekst som modellen er i stand til å behandle for å generere et svar — som er fire ganger større enn GPT-4 og en oppdatert kunnskapsgrense for desember 2023.

Til nå har GPT-4 Turbo vært begrenset til utviklere via en OpenAI API eller Copilot Pro-abonnenter for $20 i måneden. Denne oppdateringen lar brukere prøve OpenAIs mest avanserte modell gratis. 

Også: Microsoft Copilot Pro vs. OpenAIs ChatGPT Plus: Hva er verdt dine $20 i måneden?

På spørsmål om hva den vanskeligste delen av å implementere GPT-4 Turbo i Copilot var, svarte Parakhin at den finjusterte modellen for å sikre at brukeropplevelsen ble forbedret eller i det minste holdt seg samme som når du bruker GPT-4. 

Dette bør forsikre brukerne om at problemene som tidligere plaget GPT-4 Turbo da den først ble utgitt, for eksempel å opptre “lat”," ble adressert. 

Siden jeg har tilgang til Copilot Pro og kan veksle mellom GPT-4 og GPT-4 Turbo, bestemte jeg meg for å sette egenskapene på prøve selv ved å legge inn samme melding i begge modellene — og resultatene overrasket meg. 

Som prøven for å måle intelligensen deres, brukte jeg et spørsmål ZDNET tidligere har brukt for å teste chatbotens ytelse, “Jeg har 5 appelsiner i dag, jeg spiste 3 appelsiner forrige uke. Hvor mange appelsiner har jeg igjen?" Svaret bør være fem fordi mengden appelsiner jeg spiste forrige uke ikke ville påvirke dagens totalsum. 

Også: Microsoft Copilot for Security vil flytte til generell tilgjengelighet 1. april

Først ut var GPT-4. Til tross for at den var en meget dyktig modell i seg selv, ble jeg overrasket over å se at den fikk svaret feil, og konkluderte med at det riktige svaret ville være to, som vist på bildet nedenfor. 

gpt-4 resultater Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

GPT-4 Turbo ble ikke like lett lurt, og gir riktig svar på det logiske spørsmålet, som vist på bildet nedenfor. 

gpt-4-turbo.png Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

Fra resultatene av min testing virker byttet til GPT-4 Turbo som en ekte oppgradering, og forbedrer chatbotens evne til å resonnere gjennom logiske spørsmål. Resonnering er en viktig ferdighet for chatboter fordi det hjelper dem med å tyde hva de nødvendige trinnene er for å utføre et bredt spekter av oppgaver, inkludert matematikk, koding, gåter, skriving og mer.