TikTok lanserer offisielt nytt Creator Rewards-program – hvordan fungerer det

0
17
TikTok-app Foto av Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images

Har du noen gang lagt ut en video på TikTok som du følte ville være en knallbra med publikum? I så fall kan du ta med deg penger hvis videoen din er original og engasjerende. Mandag kunngjorde TikTok den offisielle lanseringen av Creator Rewards-programmet, som deler ut penger til kontoer med videoer av høy kvalitet som er minst ett minutt lange og oppfyller visse standarder.

Ved å evaluere videoen din, programmet tar hensyn til fire kriterier: originalitet, avspillingsvarighet, publikumsengasjement og søkeverdi.

Dessuten: TikTok kommer til Vision Pro for enda mer oppslukende rulling

For å være original må videoen være unik og fremheve et bestemt synspunkt eller kreativ tanke som gir gjenklang hos TikTok-publikummet. Avspillingsvarigheten måler tiden folk bruker på å se videoen og hvor mange av dem som ser den til slutten. I denne forbindelse belønner programmet kontoer med klare og engasjerende videoer i stedet for de som metter plattformen med mye innhold.

Publikumsengasjement ser på antall likes, kommentarer og delinger videoen mottar. Søkeverdi analyserer videoen i sammenheng med populære søkeord, og hyller de som stemmer overens med etterspurte søkeemner.

Også: Mangler TikTok-videoene dine plutselig musikkspor? Her er hvorfor

Det nye programmet belønner også skapere automatisk for kontoens annonseverdi basert på deres seertid for annonser. For å hjelpe deg å finne ut hvilke typer videoer som vil appellere til andre TikTok-brukere, sjekk ut det nye Creator Search Insights-verktøyet, som avslører hvilke emner som er mest populære i søk.

For å kvalifisere for Creator Rewards-programmet, du må være 18 år eller eldre og ha minst 10 000 følgere med minimum 100 000 visninger i løpet av de siste 30 dagene. Kontoen din må ha “god anseelse”, som TikTok uttrykker det.

Programmet tilbyr også et dashbord som hjelper deg med å holde oversikt over videoene dine. Du vil finne grunnleggende analyser og data og mer dyptgående måter å analysere ytelsen til videoene dine, kvalifiserte visninger, estimerte belønninger og programkvalifisering.

Hver video du laster opp vil ha en side som avslører antall kvalitetsvideovisninger og RPM (inntekt per 1000 kvalifiserte visninger). Sidene vil også gi detaljer om visningstrender og innsikt. I tillegg kan du se dine siste utbetalinger for å holde styr på inntektene dine.

Også: Hva er Lapse? Alt du trenger å vite om den populære appen for sosiale medier kun for invitasjoner

Et nytt Creator Academy-læringssenter tilbyr kurs, artikler og andre ressurser for å tjene penger på TikTok-videoer. Skaperakademiet erstatter Skaperportalen og vil snart være tilgjengelig gjennom Creator Center-nettappen i løpet av de kommende ukene, sa TikTok.

Videre har TikTok piffet opp inntektsgenereringsmodulen i Creator-verktøyene med en inntektsanalyse som avslører hvordan skapere får betalt. Du finner også en oversikt over TikToks inntektsgenereringsprosesser og et sett med casestudier som fremhever skapere som har utnyttet de forskjellige funksjonene og verktøyene.

Creator Rewards-programmet startet livet i november i fjor som en betaprodukt kjent som Creativity Program. Programmet erstatter det nå pensjonerte Creator Fund, som ikke var populært blant TikTok-skapere fordi betalingene forble statiske og ikke økte selv om videoen din fikk flere treff. Det nye programmet tar sikte på å hjelpe skapere lettere å tjene ekstra utbetalinger ved å dele lengre videoer.