3 måter å akselerere generativ AI-implementering og optimalisering

0
12
Et ungt, et kreativt lys-team tegner et glass panel Lucy Lambriex/Getty Images

Generativ AI er teknologien IT føler mest press for å utnytte, men ni av 10 IT-organisasjoner kan ikke støtte den økende etterspørselen etter AI-relaterte prosjekter. 

En fersk undersøkelse blant 600 IT-ledere av Salesforce  avslører et nytt mandat fra sjefene deres: inkorporer generativ AI i teknologistabelen – og raskt. IT-lederundersøkelsen viser at nesten ni av 10 IT-fagfolk ikke kan støtte flom av AI-relaterte forespørsler de mottar i organisasjonen sin. 

Også: Microsoft sier 11 er det magiske tallet for å bygge AI-vaner 

Undersøkelsen avslører også følgende gravitasjonskraft til AI på IT:

Ni av 10 IT-fagfolk sier generativ AI har tvunget dem til å revurdere teknologistrategien sin, og endret teamets tankesett rundt hvordan ny teknologi tas ombord og brukes.86 % av IT-fagfolk sier jobben deres har blitt viktigere siden introduksjonen av generativ AI.68 % av IT-fagfolk sier at ledelsen deres forventer at de skal være eksperter på generativ AI. 

Det er et sterkt forretningspress for å implementere generativ AI raskt. Undersøkelsen fant at 87 % av IT-fagfolk mener generativ AI har møtt eller overskredet hypen. Et annet viktig funn var at generativ kunstig intelligens er den første teknologien IT føler seg presset til å ombord raskt. Og etterspørselen kommer fra toppen — c-suite-ledere er #1-influenserne som krever rask generativ AI-implementering, foran andre interessenter.

Også: Mine to favoritt ChatGPT Pluss funksjoner og hva jeg kan gjøre med dem

For bedre å forstå etterspørselen etter distribusjon av generativ AI i bedriften, tok jeg kontakt med en global teknologileder og banebryter for innovasjon, Jansen Savic, Global Head of Enterprise Technology hos WEX. Savic er en visjonær innovatør og transformativ leder innen digital kundeengasjementteknologi. Han har ledet organisasjoner med høy ytelse og levert banebrytende teknologiløsninger på tvers av ulike sektorer, inkludert detaljhandel, produksjon, bioteknologi og betalinger. Jansens ekspertise ligger i å skalere teknologiinitiativer for å møte de utviklende behovene i dagens dynamiske forretningsmiljø.

 Nedenfor er Savics tanker om hvordan man kan utvikle en tredelt strategi for å akselerere GenAI-adopsjon i bedriften din.

Hvordan akselerere generativ AI-implementering og optimalisering 

Det er klare bevis på at 2024 er året for GenAI-implementeringer og -optimaliseringer. Generativ AI (GenAI) er i ferd med å bli allestedsnærværende i hele bedriften din. Samtaler om potensialet til å revolusjonere produktiviteten er utbredt. Noen snakker om hvordan barna deres utnytter AI for å lage fengende poplåter eller enkelt utkast til skoleoppgaver.

Også: Hvordan (og hvorfor) bruke ChatGPTs filanalysefunksjon

jansen-feb24

Jansen Savic, Global Head of Enterprise Technology hos WEX

Selv om AI-teknologi har eksistert i en stund, de nye generative funksjonene muliggjør produktivitetsøkninger i alle bransjer. Av enda større betydning driver AI fremskritt innen alle andre teknologiinnovasjonsområder. 

I episoden av “In the Know,” ARK Invest CEO/CIO kommenterer Cathie Wood at konvergensen av teknologier skaper eksplosiv vekst og muligheter, med AI som katalysator for innovasjon og akselerering. utvikling av energilagring, offentlige blokkjeder, robotikk, multiomisk sekvensering og kunstig intelligens.

Med AIs potensial nå en realitet, kjemper bedrifter med hvordan de effektivt skal implementere det. Du kan være usikker på hvordan du skalerer GenAI i organisasjonen din, implementerer AI-funksjoner for både kunder og ansatte, og fullt ut utnytte potensialet for ekte forretningsverdi. Vær trygg, du er ikke alene.

Den siste delen av 2022 introduserte oss for ChatGPT, mens 2023 fungerte som et år med eksperimentering, prototyping og proof of concept-prosjekter, kanskje til og med pilotering av noen få brukstilfeller .

Nå står 2024 som året for GenAI-implementering. Her er tre strategier for å akselerere utrullingen av generativ kunstig intelligens:

    Samarbeid med SaaS-ledere som allerede har mestret kunsten å bygge sofistikerte store språkmodeller (LLM) og ta tak i grunnleggende evner.

Akkurat som du ikke bør gjenoppfinne CRM-, ERP- eller HCM-plattformer, abonner i stedet på velprøvde SaaS-løsninger som tilbyr LLM- og AI-plattformer. Disse løsningene drar nytte av omfattende forskning og utvikling, og tusenvis av vellykkede implementeringer, Disse leverandørene har allerede utviklet grunnleggende funksjoner som sikkerhet, effektivitet, toksisitetshåndtering, jording og null dataoppbevaring. Ved å utnytte ekspertisen deres kan du fremskynde distribusjon av opplærte modeller for de mest verdifulle brukssakene dine. Dessuten finnes det et nettverk av implementeringspartnere for å hjelpe deg med å raskt oppnå forretningsverdi.

2. Etabler et AI Lab dedikert til å drive kontinuerlig innovasjon og sikre operasjonelle evner.

Forutsatt at du allerede har satt i gang et AI-program komplett med styrings-, prioriterings- og målerammer, kan et AI-laboratorium tjene som en kraftig akselerator. Bemannet med arkitekter, innovatører, dataforskere, raske elever og utviklere, kan laboratoriet raskt etablere en pipeline som følger design-test-learn-iterate-prosessen. Evnen til raskt å eksperimentere med nye funksjoner og mislykkes raskt gir teamet mulighet til å tenke innovativt.
Denne smidigheten lar deg utforske nye evner, teste dem i ditt miljø og spesifikke brukstilfeller, og fremskynde realiseringen av forretningsverdi. Et viktig siste trinn i laboratorieprosessen er en jevn overgang til dine operative team som er ansvarlige for å distribuere og støtte det nye teknologi i stor skala.

3. Fremme en eksperimenteringskultur som oppmuntrer alle ansatte til å utforske og feile raskt.

Tilby innhold, opplæring og muligheter til å engasjere seg med GenAI-teknologi på en sikker måte, både i profesjonell og personlig kapasitet. Oppmuntre til idégenerering gjennom et fellesskap av praksisfora og idéportaler, og erkjenne at noe av den beste innsikten kommer fra ansatte som er nærmest kundene dine. Forbedre dine smidige rammeverk for å imøtekomme innovasjonsprosessen din effektivt.

Ved å samarbeide med SaaS-ledere, etablere et AI-laboratorium for innovasjon og fremme en eksperimenteringskultur, kan du akselerere generativ AI-utrulling og låse opp dets fulle potensiale for organisasjonen din i 2024.

Denne artikkelen er medforfatter av Jansen Savic, Global Head of Enterprise Technology hos WEX. Savic er en visjonær innovatør og transformativ leder innen digital kundeengasjementteknologi.