Microsoft avduker Surface Pro 10 og Laptop 6 med AI-funksjoner. Her er hva som er nytt

0
12
Microsoft Surface Pro 10 og Laptop 6 Microsoft/ZDNET

Microsoft avduket i dag to nye Surface-enheter, Surface Pro 10 og Surface Laptop 6, som markerer selskapets første maskinvarelansering siden AI PC-æraen startet med Intels og AMDs NPU-utstyrte brikkesett.

Også: Fem største kunngjøringer på Microsofts Surface and AI-arrangement i mars

Begge Surface-enhetene ser nesten identiske ut med sine to år gamle forgjengere, og likevel er de for øyeblikket bare tilgjengelige for forretningsbrukere. (Jeg vil ikke utelukke at Microsoft slipper forbrukerversjoner av disse Surface bærbare datamaskinene senere i år.) 

I midten av begge modellene er en ny Intel Core Ultra (5 eller 7) prosessor. “Fra et ytelsesperspektiv er Surface Laptop 6 2 ganger raskere enn Laptop 5, og Surface Pro 10 er opptil 53 % raskere enn Pro 9”," Microsoft touts i sin pressemelding. Den dedikerte nevrale prosesseringsenheten i de nye brikkesettene bør gi større ytelse og effektivitet – og dermed batterilevetid – spesielt med AI-relaterte oppgaver som Windows Studio Effects, Live Captions og produktivitetsverktøy.

Andre maskinvareendringer inkluderer et nytt anti-reflekterende belegg som, sammen med den lysere skjermen på begge enhetene (600 nits på Surface Pro 10 og 400 nits på Surface Laptop 6), bør forbedre skjermkvaliteten og visningsvinklene.

Av sikkerhetshensyn kan 15-tommersmodellen av Surface Laptop 6 utstyres med en integrert smartkortleser, mens Surface Pro 10 inkluderer en NFC-leser for å støtte sikkerhetsnøkler og andre passordløse autentiseringsverktøy.

Også: De beste sikkerhetsnøklene i 2024: Eksperttestet

En annen maskinvareoppgradering eksklusiv for Surface Pro 10 kommer i form av et nytt ultrabredt, 10,5 MP webkamera, som kan ta opp i 1440p-oppløsning ved et 114-graders synsfelt. Det er opp fra den forrige modellens 1080p-sensorer, som jeg fant var akkurat gode nok under ZDNETs gjennomgang. Laptop 6 får også en kameraoppgradering, men bare fra en 720p-sensor til 1080p.

Microsoft Surface Pro 10 Bold Keyboard

Microsoft avduket også et nytt Surface Pro-tastaturdeksel med et tastesett med fet skrift og dedikert Copilot-tast.

Microsoft

Effektivitetsgevinsten fra Intel Core Ultra-prosessorene har gitt Microsoft selvtilliten til å vurdere batterilevetiden til både Surface Pro 10 og Laptop 6 høyere enn forgjengerne, med den første som varer i opptil 19 timer (opp fra 15) og den siste som varer i opptil 19 timer (opp fra 17).

Også: Surface vs. MacBook: Kan Microsofts nye armbaserte AI-PC-er konkurrere med Apple?

Begge modellene vil nå tilbys med 64 GB LPDDR5x RAM (tidligere begrenset til 32 GB), med Surface Pro 10 som starter med en basislagring på 256 GB i stedet for 128 GB. Surface Laptop 6 vil fortsatt være tilgjengelig i 13,5-tommers og 15-tommers størrelser. 

Og for første gang tilbyr Microsoft den Intel-utstyrte Surface Pro med 5G-støtte, en funksjonalitet tidligere begrenset til enheter drevet av Qualcomms SQ3-prosessor, samt adaptive tilbehør for kommersielle kunder.