Du kan nå få Apple-produktmanualer, spesifikasjoner og reparasjonsveiledninger på ett sted

0
13
Apples nye dokumentasjonsnettsted skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Å finne de riktige håndbøkene og feilsøkingsguidene for Apple-produkter pleide å være et problem, men ikke lenger. I stedet for å være spredt over Apples nettsteder, er alt du trenger nå på Apples nye dokumentasjonsside.

Sattet av den japanske bloggen MacOtakara, har dokumentasjonssiden grupper for alle Apples produkter: Mac , iPad, iPhone, Apple Watch, Vision Pro, AirPods, Apple TV, HomePod, iPod, skjermer, tilbehør og programvare.

"Apple har åpnet en 'dokumentasjon' nettsted som oppsummerer manualer, spesifikasjoner og nedlastinger," ifølge en Google-oversettelse av MacOtakaras historie. "Nedlastinger, manualer og tekniske spesifikasjoner som tidligere var tilgjengelige som støtteressurser er nå organisert etter produktkategori."

Også: Ødelagt iPhone eller MacBook? Apple utvider Self Service Repair slik at du kan fikse dem hjemme

Hvis du velger en kategori for et maskinvareprodukt, vil du se de forskjellige modellene. Hvis du velger en spesifikk, får du lenker til tekniske spesifikasjoner, en brukerveiledning, et infoark og i noen tilfeller en reparasjonsmanual.

I tillegg kan du søke etter manualer og annen informasjon etter produktnavn og andre kriterier. Fra søkeresultatene kan du også få tilgang til dokumentasjon, støtteartikler og innlegg på Apples fellesskapsfora.

For eksempel kunne jeg enkelt finne en reparasjonsmanual for min iPhone 14 Pro. Håndboken inkluderte bilder av telefonens interne layout og deler, fortalte meg hvilke verktøy og delenumre jeg trengte for å bestille for visse reparasjoner, viste meg hvordan jeg kjører diagnostiske tester, og forklarte hvordan jeg undersøkte spesifikke problemer som kan dukke opp.< /p>

I tillegg til å få tilgang til manualer og veiledninger for alle Apples kjerneprodukter, finner du informasjon om tilbehør, inkludert Apple-tastaturer, -mus, -skrivere og AirTags. Programvarekategorien gir detaljer om programmer som iTunes, Pages, Numbers, Keynote og Final Cut. Når du velger en applikasjon, kommer du til en side hvor du kan laste ned programvaren.

Apples nye dokumentasjonsside er enda et skritt fremover i at selskapet endelig omfavner rett-til-reparasjonsbevegelsen. I august 2023 gikk Apple ut for en rett til reparasjon vedtatt i California som styrket rettighetene til californiere til å reparere sine egne elektroniske enheter og apparater. Lovforslaget påla også selskaper å tilby nødvendige deler, verktøy og diagnosetjenester for forbrukere og tredjeparts reparasjonsverksteder.