5 måter IT-sjefer kan håndtere virksomhetens etterspørsel etter generativ AI

0
22
Fallende Over6 Eugene Mymrin/Getty Images

Styreromsledere er ivrige etter å utnytte generativ kunstig intelligens (GenAI). Etterspørselen skaper et enormt press for IT-sjefer og IT-fagfolk, ifølge Logicalis' tiende årlige CIO-rapport.

CTO for Logicalis-gruppen, Toby Alcock, sier at firmaets forskning viser at CIO-er er i en tøff situasjon. Resten av virksomheten har hørt om GenAIs produktivitet og kostnadsfordeler, men forstår ikke nødvendigvis utfordringene ved å omfavne nye teknologier.

Også: Globale teknologiutgifter forventes å fortsette å klatre på AI-etterspørselen

“Det er så mye hype rundt AI og løftet om hva det vil gjøre”," Alcock fortalte ZDNET. "Bedriftens interessenter ser denne sølvkulen kalt generativ AI og tror den kan gjøre alt. Men dette potensialet har ofte ingenting med kunstig intelligens å gjøre når du ser under panseret til leverandørene' produkter."

CIOer som ønsker å håndtere etterspørselen etter AI, bør ha ærlige diskusjoner med sine forretningskolleger på tvers av fem nøkkelområder.

1. Vær tydelig på hva som er mulig

Å integrere AI effektivt i virksomheten er nummer én prioritet for CIOer i 2024. Alcock sa at 89 % av IT-ledere i undersøkelsen av 1000 CIOer globalt ønsker å inkorporere AI i organisasjonen sin i 2024 og 85 % har budsjetter tildelt for AI-utvikling.

"Det er en stor innsats når du ser på det brede spekteret av markeder, vertikaler og kunder i undersøkelsen, med det overveldende flertallet som satser på denne teknologien," sa Alcock. “CIOer ønsker å bevise at de er på forkant og leder med de nyeste buzzwords og teknologier innen AI.”

Også: Generativ AI i seg selv vil ikke forbedre kundeopplevelsen

Alcock ga imidlertid en advarsel til IT-sjefer: administrer etterspørselen effektivt.

"Suksess er å være realistisk på hvor mulighetene er med AI. Når vi snakker med kundene våre, er det tydelig på hva du kan få gjort," han sa. "Klipp gjennom sprøytenarkoman og lever materiell verdi raskt. Få noen bevis som lar deg målrette ytterligere investeringer for AI."

2. Utvikle AI-ferdigheter

CIOer må også sikre at virksomheten deres har ferdighetene til å få mest mulig ut av denne nye teknologien. Den gode nyheten er at undersøkelsen fant at 87 % av digitale ledere allerede har etablert AI-arbeidsstrømmer. Alcock bemerket imidlertid at det er utfordrende å finne store talenter i dette gryende markedet.

“Alle prøver å se på hvordan de kan begynne å investere i ferdigheter”," han sa. “Men dessverre er det å prøve å ansette dataforskere og AI-ferdigheter veldig forskjellig fra kjernevirksomheten som de fleste av IT-sjefene våre er vant til, som driver infrastruktur og holder virksomheten i drift."

Også: Generativ AI er teknologien IT føler mest press for å utnytte

Alcock la til at talentfulle dataforskere har en annen måte å jobbe på, og deres kompetanse er ikke billig. "Vi betaler mye for dataforskerne våre, og kundene våre bruker mye penger på dette området også," sa han.

Etterspørselen er så høy at det kan være uoverkommelig å sikre internt AI-talent. Alcock oppfordret IT-sjefer til å se utover bedriftens brannmur og vurdere å samarbeide med partnere, som leverandører, konsulenter og startups, som allerede har datatalent.

Hold kostnadene for disse initiativene nede ved å fokusere på klare organisatoriske mål. “Jeg tror nøkkelen kommer tilbake til forretningsresultater — spør hvordan AI vil bidra til å drive effektivitet, skape differensiering, forbedre sikkerheten eller hjelpe til med bærekraftinitiativer,”" han sa. "Hvis du bare legger inn AI for dets skyld, og du ikke har en reell avkastning på investeringen, er det sannsynligvis dømt til å mislykkes."

3. Håndtere AI-styring

Nesten tre fjerdedeler (72 %) av IT-sjefene er bekymret for utfordringene med å regulere AI. IT-sjefer må finne en måte å hjelpe virksomheten med å balansere sin begeistring for AI med utfordringene med styring, enten det er etikk, skjevheter eller kommende forskrifter.

“Vi er i det ville vesten,” sa Alcock. “Det er ingen aksepterte måter å styre AI på, og det er et område som utvikler seg så raskt at en policy på et lite papir kanskje ikke er relevant når den tas i bruk av virksomheten.” /p>

Undersøkelsen avslørte at 86 % av IT-sjefene har startet formelle AI-policyer i organisasjonene sine til tross for markedets raskt bevegelige natur. Disse initiativene vil hjelpe bedrifter med å få grep om styring etter hvert som nasjonale og globale forskrifter etableres.

Alcock bemerket at IT-sjefer som setter retningslinjer bør matche forretningsbrukstilfeller for AI med en sterk følelse av hvordan data vil bli brukt. "Risikoprofilen kommer tilbake til å forstå nøkkeldataene dine," han sa. “Hva” skal dette prosjektet oppnå for min virksomhet? Hvilke data må du beskytte? Og hvordan unngår du at data blir eksponert?"

4. Konfronter cyberutfordringen

Den stadig voksende cybertrusselen øker datarisikoen. Så mange som 83 % av bedriftene i undersøkelsen fikk et hack i 2023, og bare 43 % av IT-sjefene føler seg fullt forberedt på et nytt brudd. Alcock sa at AI byr på nye utfordringer for CIOer: “Folk våpner AI og bruker målrettede og automatiserte angrep på bedrifter.”

Mangelen på beredskap for ytterligere angrep betyr at IT-sjefer må endre hvordan IT og sikkerhet deres team opererer.

Også: Generative AI-fremskritt vil tvinge bedrifter til å tenke stort og bevege seg raskt

“En null-tillit-modell som antar at du prøver å bli brutt hele tiden er den riktige løsningen,” sa Alcock. “Denne modellen handler om å være forberedt, slik at når neste brudd skjer — ikke hvis, når — du er forberedt, vet du hvordan du skal handle, og du kan komme deg raskt og rent.”

< p>Alcock oppfordret IT-sjefer til å utforske nye AI-aktiverte verktøy som en del av denne tilnærmingen uten tillit.

“Det handler om å bruke AI for å bekjempe AI. Det handler om å utforske hvordan AI kan hjelpe med å identifisere trusler umiddelbart og redusere nedetid uten å ansette hundrevis av mennesker," han sa. "Generativ AI vil fortsette å utvikle seg. Det er mye penger som legges inn i kunstig intelligens og sikkerhet, og punktet der de blir med er et søtt sted for enhver gründer."

5. Hold virksomheten tilkoblet

Logicalis-forskningen viser at 75 % av IT-sjefene mener tilkoblingsinfrastruktur er en barriere for implementering av datastyrte initiativer. Dette fokuset på underliggende IT trekker IT-sjefer bort fra å fokusere på hvordan de kan få mest mulig ut av nye teknologier, som generativ AI, maskinlæring og tingenes internett.

"Dataene våre viser at IT-sjefer fortsatt bruker penger. for mye tid på å kjøre systemer og holde lysene på," sa Alcock. Det er vanskelig å administrere flere verktøy, leverandører og apper på tvers av ulike miljøer. Den beste måten for IT-sjefer å håndtere denne utfordringen på er proaktivt.

Også: Generativ kunstig intelligens i handel: 5 måter industrier endrer hvordan de driver forretninger

“Det er sannsynligvis den største takeawayen fra rapporten vår i år”,"  Alcock sa. "CIOer forventes nå å ha intelligente samtaler på styreromsnivå om sikkerhet og overholdelse, økonomi, miljø, bærekraft, pålitelighet og brukeropplevelse. Det er et bredt sett av diskusjoner med ulike interessenter. Så CIOer må fortsette å øke engasjementsferdighetene sine og fokusere på å forholde seg effektivt til sine interessenter."