Singapore-universitetet setter opp AI-forskningsanlegg for 'offentlig beste'

0
13
06-44account Qi Yang/Getty Images

Et universitet i Singapore har satt opp et anlegg for å drive forskning innen kunstig intelligens (AI) for “offentlig beste”, for eksempel å sikre ansvarlighet for bruken på tvers av ulike sektorer.& #xA0;

National University of Singapores (NUS) nye AI-institutt vil se på å “fremme grunnleggende forskning, utvikling og anvendelse” av AI-teknologier for samfunnsmessige fordeler på områder inkludert helsevesen, urban bærekraft, utdanning, finans og produksjon. 

Også: Hvordan Deloitte navigerer i etikk i den AI-drevne arbeidsstyrken: Involver alle

Det vil bli utført forskning på hvordan bruken bør reguleres for å sikre åpenhet og ansvarlighet, og adressere bekymringer om etikk og risiko forbundet med AI, sa NUS i en uttalelse mandag. 

Instituttet har også som mål å øke Singapores AI-talentpool, ved å trekke sammen eksperter innen NUSs fakulteter samt offentlige etater og industripartnere. Dette vil tillate NUS å forstå utfordringer i den virkelige verden for å veilede forskningen og utvikle nødvendig talent og teknologier. 

IBM og Google Cloud har blitt vervet som første partnere, mens universitetet fortsatt er i diskusjoner med andre lokale og internasjonale organisasjoner om potensielt samarbeid, sa Singapore-universitetet. 

Offisielt med virkning i dag, har NUS AI Institute sikret SG$8 millioner ($5,93 millioner) i eksterne forskningsstipender, mens universitetet selv har lovet å investere ytterligere SG$20 millioner ($14,83 millioner). Midlene vil gå til tre nøkkelområder – grunnleggende AI-forskning, politikk og samfunnsmessige implikasjoner av AI, og virkelige domenespesifikke applikasjoner. 

Også: Singapore ser ut til å akselerere AI-utvikling med investering i databehandling og talent

Aktiviteter på tvers av disse forskningsområdene vil blant annet se på AI-forskningsutfordringer i AI-maskinvare- og programvaresystemer, AI-teori og resonnerende AI. Slike prosjekter kan inkludere design av systemer som kan skaleres for å administrere fremtidige skybaserte AI-arbeidsbelastninger og bygge grunnleggende AI-modeller med lette arkitekturer for å levere raskere trening og slutningshastighet. 

AI-eksperter vil jobbe sammen for å utvikle virkelige applikasjoner for ulike vertikaler, inkludert humaniora og samfunnsvitenskap og AI for vitenskap, som spenner over biologi, kjemi og materialer. NUS AI Institutes forskere vil for eksempel bruke AI for å drive driftseffektivitet og sikkerhet i logistikk- og produksjonssektoren og bruke AI-modeller for å forbedre distribusjonen av energi og redusere avfall. 

Videre vil instituttet forske på AI-styringsrammer som kan sikre at AI-utvikling og -implementering overholder samfunnsverdier, etiske retningslinjer og lovgivning. 

Dessuten: AI endrer cybersikkerhet og bedrifter må våkne opp til trusselen

Det vil etablere et felles lager av AI-verktøy, inkludert statistiske modeller, grunnleggende modeller og slutningsmodeller, for å støtte forskningsoversettelse og prototyping-innsats, sa NUS.

Dens forskning for utdanningssektoren vil også tilby læringsmuligheter, inkludert praksisplasser, for studenter og hovedfagsstudenter, sa universitetet. 

"Innvirkningen av AI på våre liv, samfunn og økonomi vil avhenge av hvordan vi utvikler, distribuerer og styrer disse teknologiene for å maksimere fordelene deres samtidig som vi adresserer utfordringene og risikoene," sa NUS' visepresident for forskning og teknologi Liu Bin. 

Han la til at AI-instituttets partnerskap med lokale og internasjonale eksperter innen akademia og industri vil drive universitetets mål om å drive økosystemet og juster funksjoner. 

Og det vil det gjøre i et land der bedrifter forventer å prioritere IT-budsjettet sitt på AI og andre nye teknologier i år.  

Singapore-bedrifter setter av IT-budsjett for AI

En av tre organisasjoner i Singapore og Hong Kong planlegger å investere i kunstig intelligens og nye teknologier i år, ifølge en studie utgitt av Colt Technology Services. Gjennomført av Intuit Research, desember  2023-undersøkelsen spurte 1 114 IT-beslutningstakere på tvers av 12 markeder – inkludert Tyskland, Japan, USA og Storbritannia – om deres IT-utgiftsplaner. 

Singapore-respondentene ledet flokken med 70 % forventer en IT-budsjettøkning på minst 10 %, da de så på IT-infrastrukturen deres for å lette vekstplanene deres. Motpartene deres i Hong Kong kom på andreplass, med 49 % som forventer lignende budsjettvekst. 

Også: AI-sikkerhet og skjevhet: Untangling the complex chain of AI-trening< /p>

Omtrent 47 % i Hong Kong og 44 % i Singapore pekte på å forbedre sikkerheten som en prioritet for investeringene deres i år. Ytterligere 42 % i Hong Kong og 32 % i Singapore nevnte å tilegne seg AI og maskinlæring som en prioritet. 

En av tre respondenter i begge asiatiske markeder rangerte behovet for å implementere nye teknologier som en prioritet, der 25 % brukte IT til å utforske nye inntektsstrømmer. 

Over hele kloden var det mest sannsynlig at organisasjoner innen finansielle tjenester – med 36 % – pekte ut behovet for å anskaffe AI og maskinlæring som en prioritet.