Apple bekrefter WWDC 2024 for 10. juni – vil AI stjele showet?

0
16
Appl. Apple

Merk kalenderne dine for 10. juni som datoen vi endelig kan finne ut hvordan Apple planlegger å legge til en dose AI til kjerneproduktene sine. 

På tirsdag , kunngjorde selskapet at årets Worldwide Developers Conference, eller WWDC, vil finne sted fra mandag 10. juni. Utviklere og andre kan delta på arrangementet personlig på Apple Park i Cupertino, mens de fleste vil måtte få med seg direktesendingen online.

Også: Hvordan Apples AI-fremskritt kan gjøre eller ødelegge iPhone 16

WWDC er vanligvis begivenheten der Apple tar de neste store versjonene av sine assorterte operativsystemer. Det betyr at vi bør forutse demoer av iOS 18, iPadOS 18, MacOS 15, WatchOS 11, tvOS 18 og VisionOS 2.0.

Arrangementet gir utviklere tilgang til eksperter, sammen med høydepunkter av nye verktøy og funksjoner for å hjelpe utviklere med å lage apper for Apple-økosystemet.

“Vi er så glade for å få kontakt med utviklere fra hele verden for en ekstraordinær uke med teknologi og fellesskap på WWDC24”," Susan Prescott, Apples VP for Worldwide Developer Relations, sa i en pressemelding. "WWDC handler om å dele nye ideer og gi våre fantastiske utviklere innovative verktøy og ressurser for å hjelpe dem med å gjøre noe enda mer fantastisk."

Men årets WWDC lover noe ekstra, nemlig et søkelys på Apples bestrebelser innen AI. Med selskaper som OpenAI, Microsoft og Google som allerede har tilført produktene sine generativ AI, ser det ut til at Apple har ligget etter i dette nye riket.

For å prøve å ta igjen, har selskapet angivelig jobbet med sin egen in-house AI-teknologi for å legge til neste generasjons iPhone og andre produkter. På trykk på WWDC kan det være AI-basert assistanse for tjenester som Apple Music og en stor og sårt tiltrengt overhaling for Siri.

Også: Apple-produktene du ikke bør kjøpe denne måneden&#xA0 ;

Men Apple har også angivelig søkt en partner for hjelp utenfra, muligens i samarbeid med Google for å bringe Gemini-drevne AI-funksjoner til iPhone. Nylig kjøpte selskapet et kanadisk oppstartsfirma kalt DarwinAI, som har utviklet måter å gjøre AI-systemer mindre og mer effektive på.

Folk som planlegger å delta på WWDC 2024 personlig bør kunne søke om billetter. De som ikke kan ta turen eller få en billett, kan se arrangementet via Apples Events-nettsted.