Regatta OS 24 er distribusjonen å slå for spill på Linux

0
11
Standard OSS-prioritet.

Regata OS har som standard et mørkt tema, som kan endres i Innstillinger-appen.

ZDNET/Jack Wallen

ZDNETs viktige ting

Regata OS 24 er den siste utgivelsen av OS som tilbyr enestående spillstøtte for slike som Battle.net, Ubisoft Connect, Rockstar Launcher, GOG Galaxy og mer. Denne Linux-distribusjonen gjør spilling på Linux så enkelt som det kan bli. Du vil ikke finne mye i veien for produktivitet her.

For ti år siden hadde jeg aldri drømt om at det skulle være så mye fokus på spill for Linux. Og likevel, her er vi. Det ser ut til at det dukker opp en ny Linux-distribusjon for spillere hver måned.

Men ikke alle disse distribusjonene er nye. Ta for eksempel Regata OS. Denne OpenSUSE-distribusjonen, som kommer fra Brasil, debuterte i 2013 som et gratis alternativ til Microsoft Windows.

Også: Nobara forenkler spilling og streaming på Linux gratis – med ett forbehold

OpenSUSE (og dets derivater) har fått en urettferdig rystelse de siste årene. Med så mange brukervennlige Linux-distribusjoner har det alltid vært lett å se på OpenSUSE som et operativsystem som er best henvist til de med mer erfaring. Et raskt blikk gjennom hovedmenyen og du kan forstå hvorfor det er mye som skjer. Ikke bare vil du finne mange applikasjoner installert, men det er to forskjellige verktøy for å konfigurere maskinen: Systeminnstillinger og YaST. Selv om systeminnstillinger er et verktøy som omtrent alle kan bruke, er YaST (Yet Another Setup Tool) et verktøy rettet mot administratorer. Den er der i tilfelle du trenger den, men de fleste brukere vil først og fremst arbeide med Systeminnstillinger som deres go-to for skrivebordskonfigurasjon.

Basert på OpenSUSE lar Regata OS spillere få tilgang til spillene sine fra slike som Epic Games Store, EA Origin, Ubisoft Connect, Battle.net, GOG Galaxy, Rockstar Launcher og Steam (selv om Steam-komponenten er må installeres etterpå).

Også: Fedora 40: De 4 nye funksjonene jeg er mest begeistret for

Regata OS'apos; Den viktigste differensiatoren er Game Access, en applikasjon som fungerer som det eneste stedet for å sette opp alle ikke-Steam-spillene dine. Med Regata OS Game Access kan du klikke på en av lanseringene (som Battle.net) for å installere den nødvendige kompatibilitetsmodusprogramvaren. Når Battle.net ble installert, for eksempel, hadde jeg tilgang til Diablo-spillfamilien og litt til. Game Access tok litt tid å fullføre Battle.net-installasjonen, men det krevde minimal interaksjon fra meg for å fullføre (valg av språk var det eneste kravet).

The Regata OS Game Få tilgang til appen.

Her begynner all spilling.

ZDNET/Jack Wallen< /figur>

Game Access er egentlig bare et middel for å installere nødvendig programvare for å kjøre de forskjellige spillsentrene. Når du har installert slike som Battle.net og Epic Games Store, kan du starte disse appene fra startprogrammet som er lagt til skrivebordet og hovedmenyen.

Enkelheten med å få tilgang til og spille spill på Regata OS er et friskt pust. Ja, jeg er vant til hvor enkelt det er å kjøre Steam-spill på Linux, men å ha tilgang til enda flere spennende titler ved hjelp av denne one-stop shop, hever Regata OS over andre Linux-distroer.

Men hva med å bruke Regata OS til andre oppgaver enn spill? Vel, du finner de vanlige verktøyene, for eksempel Firefox, men de eneste kontorverktøyene som er inkludert er Okular-dokumentvisningen og ONLYOFFICE Desktop Editors. Jeg må installere en rekke applikasjoner for å gjøre dette til en levedyktig produktivitetsarbeidsstasjon. Heldigvis kan alle disse appene bli funnet i Regata OS Store.

Også: Ubuntu 24.04: Samme som før, men med 5 store forbedringer

Igjen, produktivitet er ikke navnet på spillet for Regata OS. Dette handler om spill. Faktisk vil jeg si Regata OS er distribusjonen å slå for spill på Linux. Det forenkler i stor grad noe som lett kan få brukere som er nye til Linux til å trekke ut håret.

Til slutt fant jeg Regata OS et skritt fremover for spilling på Linux. Hvis du er interessert i å prøve denne Linux-distribusjonen, last ned en ISO fra den offisielle Regata OS-siden, installer den på en ekstra maskin og nyt all den gode spillingen.