7 Google Pixel-telefoninnstillinger du bør endre umiddelbart (og hvordan du gjør det)

0
11
Google Pixel 8 og Pixel 93 Kerry Wan/ZDNET

Hvis du nettopp har kjøpt en ny Google Pixel-telefon, eller planlegger å kjøp en i nær fremtid, det er en håndfull innstillinger du bør vite om før du begir deg ut med den nye lommekameraten din. 

Også: Jeg endret denne Android-innstillingen til doble telefonens hastighet umiddelbart

Å endre noen av disse innstillingene vil være opp til din personlige smak, men alle vil generelt forbedre ytelsen og påliteligheten til Pixel-telefonen din. Hvem vil ikke ha det?

Se nedenfor for listen over de viktigste endringene jeg alltid gjør når jeg setter opp en Google Pixel, inkludert hvorfor hver enkelt er viktig og hvordan du kan gjøre det samme med din egen enhet .

1. Doble hastigheten via utvikleralternativer

For å starte, la oss justere den ene innstillingen som vil gjøre alle andre oppgaver på denne listen raskere å fullføre: Ringe opp telefonens animasjoner. Vi lar i utgangspunktet Pixel kjøre alle animasjonene sine, fra å åpne og lukke apper til å få ned varslingspanelet, på dobbel tid. Slik gjør du.

Åpne innstillingene dine > rull ned til Om telefonen > finn Build-nummeret (som skal stå helt nederst på listen) > og trykk på flisen syv ganger. En melding skal dukke opp som sier at utvikleralternativer nå er slått på.

Også: Du kan nå bruke Gemini i Google Messages, hvis du er blant de heldige få

Gå tilbake til hovedinnstillingslisten > trykk på System > Utvikleralternativer > og bla deretter ned til du finner animasjonsskala-flisene. Trykk på hver og juster verdien fra 1x til 0,5x. Dette betyr at alle telefonanimasjonene dine nå vil ta halvparten av tiden å utføre.

2. Slå på glatt skjerm

Fjorårets $499 7a gjorde det klart at høye oppdateringsfrekvenser er i ferd med å bli den nye normen. På en måte. Selv om Pixel-telefoner i mellomklassen nå har minst 90 Hz-skjermer, er den jevnere oppdateringsfrekvensen ikke alltid slått på som standard. Slik snur du bryteren.

Også: Lekkasje avslører Pixel 8a-spesifikasjonene, med store oppgraderinger på vei

Åpne opp innstillinger > trykk på Vis > og slå deretter på Smooth Display. Mens Smooth Display følger en adaptiv tilnærming for å oppdatere rammene på telefonen din, noe som betyr at de vil sykle mellom 60Hz og 90Hz (eller 120Hz hvis du er på en Pixel 8 Pro) avhengig av hvilken oppgave du gjør eller hvor mye batteri som er venstre, vil den visuelle opplevelsen være merkbart mer behagelig for øynene enn det du hadde i starten.

3. En av/på-knapp som tjener sin hensikt

Visste du at et trykk-og-hold på av/på-knappen (høyre sidetast) faktisk ikke gir deg beskjed om å slå av? I stedet vises Googles stemmeassistent, noe som er greit, men heller ikke det du kan være ute etter. La oss endre det.

Gå inn i innstillingene dine, trykk på System-fanen, Bevegelser og deretter Trykk & hold inne strømknappen. Bytt handlingen fra Digital assistent til Strømmeny.

Google Pixel 8 bakgrunnsbilde og stilinnstillinger.

Det skader aldri å tilpasse med widgets og ikoner med Material You-tema!< /p> Max Buondonno/ZDNET

4. Tilpass hurtiginnstillinger-menyen

Enten dette er første gang du bruker en Google Pixel, eller en Android-telefon generelt, gjør deg selv en tjeneste og bli kjent med Hurtiginnstillinger-menyen. Du får tilgang til den ved å sveipe ned fra toppen av skjermen. Hurtiginnstillinger-menyen, som navnet tilsier, gir deg et oppsett med ett-trykks snarveier, inkludert tilgang til Wi-Fi-tilkoblinger, Bluetooth, alarmer, posisjonstjenester og mer.

Du kan endre dette liste over veksler ved å trykke på blyantikonet når du utvider listen over hurtiginnstillinger. Deretter er det bare å dra og slippe snarveier, fjerne de du ikke trenger, og plassere bryterne etter eget ønske.

Også: Hvorfor Googles $499 Pixel 8 er den beste telefonavtalen akkurat nå

Som et bonustips skader det aldri å stille inn et tidsinnstilt nattlys – tenk digitalt blålysfilter – for når du bruker telefonen før du legger deg. Trykk og hold vekslen for hurtiginnstillinger for nattlys for å åpne de fullstendige innstillingene > still filterintensiteten (jo sterkere, jo varmere tone blir skjermen) > sett deretter en tidsplan.

5. Slå av de irriterende bevegelsene

Greit, ikke alle standardbevegelsene er irriterende, men de er stort sett slått på som standard og kan være unødvendige. Når du først setter opp en Google Pixel, finner du følgende liste over aktive bevegelser ved å gå til innstillingene dine > System > Bevegelser:

Åpne kamera raskt. Vend kamera for selfieTrykk for å sjekke telefonen Løft for å sjekke telefonen

Igjen kan du finne alle disse nyttige og velge å beholde dem på. Personlig slår jeg av Løft for å sjekke telefonen, siden jeg klarer meg uten vekkeskjerm hver gang jeg tar opp enheten min. Ved å gjøre det forhindrer du telefonens bevegelsessensor fra å forbli aktiv, noe som bør hjelpe med batterilevetiden – selv om det er i liten grad.

6. Slipp løs hurtiglading

Da jeg kommer fra en Samsung Galaxy og OnePlus-telefon, gjorde min siste testing av Google Pixel 8-serien meg lite fornøyd med ladehastigheten. Noe av grunnen var at Google begrenset enhetens ladehastighet til 30W. Den andre var fordi Pixel hadde Adaptive Charging slått på til å begynne med.

Anmeldelse: Google Pixel 8 Pro: Fem måneder senere, fortsatt AI-telefonen som skal slå i 2024

Bare så jeg ikke skal brenne noen broer med batteribevaringseksperter, er Adaptive Charging en god funksjon for å ha. Den ber Pixel om å senke ladingen med vilje når du ikke bruker telefonen så mye, som når du sover eller pendler, for å forhindre at batteriet brenner ut så raskt. 

Men i en tid da vi er så avhengige av telefonene våre, er det ofte nødvendig med det normale, raskere ladetempoet. For å høste fordelene av hver 30 W (eller 18 W for enheter i Pixel A-serien) med strøm, åpne innstillingene dine > trykk på Batteri Adaptive preferanser > og slå deretter av Adaptiv lading.

7. Bruk adaptiv varslingsvibrasjon

Det er én ting å slå av ringetonen når du setter telefonen på skrivebordet, og en annen for å forhindre at varslene vibrerer enheten til glemsel. Fra og med Pixel 7a introduserte Google en lydfunksjon kalt Adaptive alert vibration.

Også: 5 grunner til at du bør oppdatere Google Pixel-telefonen ASAP

måten det fungerer på er enkelt: Når Pixel blir stående med forsiden opp og ubeveget, vil innkommende varsler utløse en lettere vibrasjon enn vanlig, med den hensikt å være mindre distraherende.

Du kan slå på funksjonen ved å gå til Lyd & Innstillingsmeny for vibrasjon > trykke på Vibrasjon & haptics > og deretter slå på Adaptiv varslingsvibrasjon.