Denne $200 Motorola gjorde meg nesten til en budsjetttelefontroende. Her er hvorfor

0
8
The Motorola 0.

Moto G 5G 2024-telefonen er ganske stilig.

Jack Wallen/ZDNET

ZDNETs viktigste takeaways

Motorola Moto G 5G-telefonen er en av selskapets nyeste budsjetttelefoner, priset til $199. Det er en vakker telefon med en elegant design som inkluderer et microSD-kortspor for utvidbar lagring. Ytelsen kommer ikke i nærheten av flaggskipenheter , men det er tilstrekkelig nok til å få de fleste jobbene gjort.

En gang var favoritttelefonen min en Motorola Moto X. Den hadde perfekt størrelse, hadde nok strøm og et batteri som så ut til å vare evig. Den telefonen ville selvfølgelig ikke kutte den i dagens marked, men på det tidspunktet var jeg helt overbevist om at ingen telefon noen gang ville bli konkurrenten.

Også: Jeg byttet til denne $300 Motorola telefon i to uker og ble positivt overrasket

Siden den gang har jeg prøvd flere Motorola-telefoner og har testet utallige rimelige Android-enheter. Og nylig ble mitt perspektiv på enheter i prisklassen $300-$500 sprengt i stykker av NUU B30 Pro, som var langt kraftigere enn en telefon under $300 burde være. Men gitt min historie med Motorola-telefoner, var jeg spent på å få tak i den nyeste versjonen av Motorola Moto G 5G.

Se på Motorola

Da jeg pakket ut telefonen, vekket mitt første inntrykk av enheten min begeistring. Telefonen var slank (med en liten likhet med iPhone) og lovet gode ting å komme. Jeg startet den, koblet den til det trådløse nettverket mitt, knyttet den til Google-kontoen min og ventet på at den skulle oppdateres.

Også: Hvordan til FaceTime på Android med iPhone-brukere

Motorola Moto G 5G-spesifikasjoner

Prosessor: Snapdragon 4th Gen 1RAM og lagringsplass: 8GB og 128GBBiometri: Fingeravtrykkskanning og ansiktslås Batteri: 5000 mAh som kan lades 18W Skjerm: 6,6-tommers HD+ med 1612 x 720 oppløsning med en 120 MP oppdateringshastighet Camera-sensor, 0 MP-kamera: 0 MP-kamera: makroobjektiv. Frontkameraet er 8 MP.Porter: 3,5 mm hodesettkontakt og USB-C-port Tilkobling: 5G NR-bånd (n2/n5/n7/n12/n14/n25/n26/n29/n30/n41/n48/n66/n70/n71/n77/n78 | 4G: LTE-bånd 1/2/3/4/5/7/8/12/13/14/17/18/20/25/26/28/29/30/38/39/40/41/48/66/71 | 3G: WCDMA-bånd 1/2/4/5/8 | 2G: GSM-bånd 2/3/5/8), Bluetooth 5.1, NFC og Wi-Fi 802.11 a/b/g /na/ac som støtter både 2,4Hz og 5Hz.Dobbelt SIM- og eSIM-støtte.Pris: $199

Når den endelige oppdateringen på Moto G 2024 var fullført, dukket jeg inn for å se hvordan den oppførte seg og ble først skuffet over hvordan den presterte… helt til jeg husket at denne telefonen solgte for 199 dollar. Det er veldig rimelig etter dagens standarder, og du kan absolutt ikke forvente at en telefon under $200 skal konkurrere med for eksempel en Pixel 8 Pro. 

Ja, omtrent alt hadde en liten etterslep; å trekke ned varslingsskjermen førte til at den ble liggende, og det samme gjorde sveiping fra skjerm til skjerm. Animasjonene manglet jevnhet, og appene var trege med å starte. Jeg la imidlertid merke til etter å ha brukt enheten en stund, at forsinkelsen ble mindre konstant og apper ville åpnes raskere.

Også: Jeg endret denne Android-innstillingen til umiddelbart doble telefonens hastighet

Når jeg visste prisen på Moto G 5G, kunne jeg ikke utsette ytelsen. Faktisk, på det tidspunktet var jeg ganske imponert over hvordan det fungerte. Og gitt hvor elegant chassiset er, er denne telefonen et røverkjøp.

Når det gjelder ytelsen, er min gjetning at nedgangen ikke bare tilskrives maskinvaren, men også Moto App Launcher. Motorola ville vært langt bedre å holde seg til en standard Android-installasjon, noe som sannsynligvis ville forbedre enhetens ytelse betraktelig. Jeg sier dette fordi Moto App Launcher ser veldig lik ut som standardstarteren for Android-startskjermen, så hvorfor bry deg med å bruke en som ikke fungerer nesten like bra med Android?

Jeg har en biff med Moto G 2024: Bloatware. Jeg trodde vi endelig hadde utviklet oss forbi poenget med selskaper som laster opp bloat til telefoner, men Motorola G 2024 inkluderer en mengde overflødige apper, som T-Mobile Visual Voice Mail, T-Mobile Play og en håndfull fra Motorola selv. Den gode nyheten er at T-Mobile-appene kan avinstalleres fra enheten (dessverre kan ikke Moto-appene det).

Også: Jeg elsker alt ved dette budsjettet Android-nettbrettet (spesielt prisen)

Den gode nyheten er at begge biometriene fungerer ganske bra. Fingeravtrykkskanneren er på strømknappen og er nesten øyeblikkelig. Ansiktslåsen er ikke fullt så rask som min Pixel 8 Pro, men den gjør jobben. Et annet pluss er (som jeg allerede har sagt) at telefonen ser ganske pen ut og skjermen er skarp og tilbyr vakre farger. På toppen av det er kameraet noe anstendig, så lenge du demper forventningene. Ja, det halter litt når du tar et bilde (så hold hendene stødige etter at du har tatt bilder). Men når du først har tilpasset deg, kan du ta noen ganske søte bilder i godt opplyste miljøer.

ZDNETs kjøpsråd

Alt som vil si at Moto G 5G 2024 ikke er en dårlig telefon. Faktisk vil du bli hardt presset for å finne en bedre telefon til denne prisen. Hvis du leter etter et håndsett som ser elegant og attraktivt ut, men du ikke prioriterer ytelse, kan dette være enheten din. Skulle selskapet være i stand til å utdype programvarefeilene via oppdateringer, kan dette være en ekte vinner av en budsjett Android-telefon.