Apple skal angivelig utforske AI-drevne hjemmeroboter – inkludert disse to produktene

0
11
Apple Store-bilde tatt av iPhone 15 Pro Max at 77mm

Bilde av Apple Store tatt av iPhone 15 Pro Max på 77 mm.< /p> Jason Hiner/ZDNET

Apple har gjort flere store endringer i produktveikartet det siste året, inkludert å sette en stopper for elbilprosjektet og fokusere på å utvikle sin tilstedeværelse i AI-området. Apples neste pivot kan være hjemmerobotikk. 

Også: De 15 beste robotene og AI-teknologien vi så på CES 

< p>Onsdag rapporterte Apple-analytiker Mark Gurman – med henvisning til insiderkilder – at Apple utforsker utviklingen av personlige roboter. De mulige produktene inkluderer en mobil robotassistent som følger brukere rundt i hjemmene deres og en avansert bordplateenhet med en bevegelig skjerm drevet av robotikk. 

Robotikkutviklingen skjer angivelig under John Giannandrea, Apples senior visepresident for maskinlæring og AI-strategi, som tidligere ledet maskinintelligens, forskning og søketeam hos Google. I tillegg har Matt Costello og Brian Lynch, to Apple-ledere i maskinvaregruppen, overvåket maskinvareutviklingen av robotene, ifølge rapporten. 

Siden utviklingen er i sine tidlige stadier og selskapet har ennå ikke forpliktet seg til prosjektet, det er ingen garanti for at produktene vil bli utgitt.

Dette er ikke første gang Apple har vurdert å lage en bordenhet med skjerm. I februar rapporterte 9to5Mac at Apple jobbet med en ikke-utgitt enhet som kan være en HomePod med skjerm. 

Også: Apple-produktene du ikke bør kjøpe denne måneden: april 2024-utgaven

Selv om dette ville være første gang Apple lager en hjemmerobot, ville det ikke være den første hjemmeroboten som kommer på markedet. Amazon har sin robotassistent Astro, som den lanserte i 2021. Samsung har sin hjemmeassistent Ballie, en robot på størrelse med en bowlingkule som kan fungere som en projektor, smarthushub og mer, og som forventes å komme på markedet i 2024.  

Dagens rapport følger en forskningsartikkel publisert denne uken av Apple-forskere som introduserte sin Reference Resolution As Language Modeling (ReALM), en modell som potensielt kan forbedre Siris samtaleevne evner. 

Uansett om Apples hjemmeroboter kommer på markedet eller ikke, en ting er sikkert – Apple er i ferd med å bli en tung slager innen kunstig intelligens og robotikk. Vi kan få et glimt av det på WWDC i juni. robo