La iPhone-sidelastingen begynne! iOS 17.5 lar EU-brukere laste ned apper fra nettet

0
12
iPhone - Apple App Store Maria Diaz/ZDNET

IOS 17.5-utviklerbetaen er ute, og den lar iPhone-brukere last ned apper direkte fra nettsteder så lenge de befinner seg innenfor EU. Apple iverksetter tiltak for å kontrollere appene som distribueres utenfor App Store etter å ha blitt tvunget til å tillate sidelasting av EUs Digital Markets Act (DMA).

Utviklere som ønsker å tilby appene sine for nedlasting via et nettsted, må være registrert i Apple Developer Program i minst to sammenhengende år, ha en app med mer enn én million førstegangsinstallasjoner på iOS i EU det siste året, og overholde Apples notariseringsprosess, inkludert å gi klare retningslinjer for datainnsamling. 

Også: Apple hevder at dets on-device AI-system ReaLM 'betraktelig overgår' GPT-4

Når kvalifikasjonen er hevdet, vil Apple gi disse apputviklerne tilgang til et API for nettnedlastinger. Apper lastet ned fra nettsteder skal se ut og fungere som andre apper som er lastet ned på App Store. Brukere kan sikkerhetskopiere, gjenopprette og oppdatere disse appene som andre.

Dette er første gang Apple offisielt har tillatt app-sidelasting på iPhones, noe som lar utviklere unngå å betale Apples provisjoner på opptil 30 % . Utviklerne av apper distribuert utenfor App Store vil fortsatt være underlagt en kjerneteknologiavgift på 0,50 EUR. 

Også: Apple bekrefter WWDC 2024 for 10. juni – vil AI stjele showet ?

DMA tvang Apple til å tillate sideinnlasting av apper i EU med virkning fra mars 2024. Selv om Apple opprinnelig planla at apper med sidelast bare skulle være tilgjengelig via alternative markedsplasser, kunngjorde selskapet i mars at det vil også tillate at apper lastes ned direkte fra nettsteder. 

Ettersom DMA bare dekker EU, er muligheten til å sidelaste disse appene begrenset til iPhone-brukere som bor i EU. Nedlasting av apper direkte fra nettsteder er bare tilgjengelig på iPhone, ikke iPad.