Apple utforsker å hjelpe brukere med å jobbe sømløst på tvers av enheter

0
14
Apple/USPTO

Apple er et skritt nærmere en betydelig forbedring av produktiviteten på tvers av enheter for både forbrukere og bedrifter, hvis en nylig oppdaget patentsøknad er noen indikasjon.

US Patent and Trademark Office (USPTO) publiserte nylig en Apple-patentsøknad som beskriver “kontinuitet av søknader på tvers av enheter.” Applikasjonen, som Apple sendte inn i desember 2023, beskriver hvordan noen kan åpne en applikasjon på én enhet og deretter sømløst overføre elementet de samhandler med til en annen enhet, som vil gjenkjenne elementet og åpne den relevante appen.

"Hvis for eksempel e-post blir utarbeidet på den eksterne enheten, kan den elektroniske enheten starte et e-postredigeringsprogram som viser utkastet," Apple skrev i sin patentsøknad. “På denne måten kan en bruker sømløst gå over fra bruk av en elektronisk enhet til en annen elektronisk enhet.”

Også: Apples macOS Ventura fokuserer på multi-tasking på tvers av enheter< /strong>

Apple viste først frem flytting av applikasjoner på tvers av enheter på WWDC 2021, da Apples senior visepresident for Software Engineering Craig Federighi (som også er utpekt som en medoppfinner av teknologien) dro en fil fra sin iPad, gjennom sin MacBook, til en iMac, for å åpne den i Final Cut Pro. Men denne siste patentsøknaden ser ut til å ta ting et skritt videre, slik at enheter intelligent kan gjenkjenne filene som brukerne ønsker å samhandle med, og enkelt dele dem på tvers av produkter.

Tiltaket er fornuftig. Nå, mer enn noen gang, sjonglerer teknologibrukere med smarttelefoner, nettbrett, datamaskiner og til og med AR/VR-enheter. Å la brukere sømløst gå over til enheten der opplevelsen ville være best, kan være ekstremt nyttig. Det vil også muliggjøre desidert interessant — og mer effektiv — brukstilfeller.

"Brukeren kan slå på en bærbar datamaskin, starte et e-postprogram, finne den spesifikke e-posten som et svar er nødvendig for, og begynne å forberede svaret," Apple skrev. “Det ville være nyttig om brukeren kunne gå over fra bruk av en enhet til en annen, for eksempel overgang fra å lese en e-post på en enhet til å skrive et svar på en annen enhet, på en sømløs og kognitivt kontinuerlig måte.” /p>

Apple-enheter tilbyr allerede en del funksjoner på tvers av enheter. Brukere kan kopiere tekst på MacBook, for eksempel, og deretter lime den inn i iMessage på iPhone. De kan også dele skjermer fra en iPad til en Apple TV. Apples Continuity-konsept lar brukere overføre mye mellom enheter.

Som med alt annet i Apples rike, er det umulig å vite om teknologien beskrevet i patentsøknaden noen gang vil bli virkelighet. Selv om det absolutt høres lovende ut, er det bare Apple som vet hvilke programvarefunksjoner som kommer til maskinvaren. Som alltid er Apple ordknappe.