Samsungs fortjeneste øker på baksiden av chipgjenoppretting

0
25

Samsung forventes å oppnå sin høyeste inntjening på over ett år i det siste kvartalet på bakgrunn av gjenopprettet etterspørsel etter sjetonger.

Den sørkoreanske teknologigiganten sa fredag ​​i sin foreløpige inntjeningsveiledning for første kvartal 2024 at det forventet 71 billioner won i omsetning og 6,6 billioner won i driftsresultat, en økning på henholdsvis 11 % og 931 % fra året før.

Det markerer en tilbakevending til form for Samsung, som så at driftsresultatet sank til 640 milliarder won i første kvartal i fjor da nedgangen i halvledermarkedet begynte for alvor.

Samsungs kvartalsvise inntektstall for det siste kvartalet var også høyest på fem kvartaler, noe som indikerer at det ser en økning i salget for alle produktene sine fra forbrukerelektronikk til brikker.

Samsungs ytelse i 2023 var den verste på over et tiår, hovedsakelig forårsaket av nedsyklusen til brikken. markedet samt lavere etterspørsel etter smarttelefoner og TV-er på grunn av den globale økonomiske nedgangen. Selskapet svarte med å redusere produksjonen av brikker og fokusere på premiumprodukter når det kom til elektronikk.

Bedriften registrerte imidlertid fortjeneste fra DRAM for første gang på et år i fjerde kvartal, noe som signaliserte start på en bedring.

Sørkoreanske analytikere forventer at Samsungs brikkedivisjon har returnert til lønnsomhet i første kvartal, og at DRAM- og NAND-prisene vil fortsette å klatre opp i år. Kyung Kye-hyun, administrerende direktør i Samsungs brikkedivisjon, sa forrige måned at selskapet forventer at inntjeningen i år vil være på nivå med 2022. Lanseringen av Galaxy S24-serien i løpet av første kvartal forventes også å ha bidratt sterkt til resultathoppet.

Samsung vil kunngjøre sin fullstendige resultatrapport for kvartalet mot slutten av måneden.