Amazon planlegger å slutte å gi gratis AWS-kreditter og betale utviklere for å lage Alexa-apper

0
14
Amazon Echo Pop Sabrina Ortiz/ZDNET

Amazon har bestemt seg for å slutte å betale utviklere for å bygge Alexa-apper og gi dem gratis AWS-kreditter , avsluttet Alexa Developer Rewards Program og AWS Promotional Credits for Alexa-programmet 30. juni 2024. Selskapet sendte en e-post til Alexa-apputviklere med nyhetene, rapporterte Bloomberg etter å ha mottatt en kopi av notatet.

< p>"Utviklere som deg har og vil spille en avgjørende rolle i suksessen til Alexa, og vi setter pris på ditt fortsatte engasjement," Amazon skrev i et notat til utviklere, ifølge Bloomberg. Selv om Amazon ikke offentlig har gitt ut notatet til utviklere, la selskapet ut en melding på sin Amazon Web Services-side (AWS) om at de ikke lenger ga dem gratis AWS-utviklingskreditter for å lage Alexa-ferdigheter.

"Vi opprettet AWS Promotional Credits for Alexa (APCA)-programmet for å oppmuntre utviklere som deg til å bygge Alexa-ferdigheter og støtte utviklingsutgiftene dine," Amazon skrev på siden sin. "Etter 7 år med å kjøre programmet, avslutter vi programmet globalt 30. juni 2024. Dette betyr at etter 30. juni 2024 vil du ikke lenger motta AWS-kampanjekreditter fra Alexa."

< p>Også: De beste Alexa-enhetene i 2024: Eksperttestet

Å betale utviklere og dekke utviklingskostnadene deres hjalp Amazon med å bygge et Alexa-appøkosystem. Da virtuelle assistenter fortsatt var i sin begynnende fase, trengte utviklerne oppmuntring til å utvikle applikasjoner for plattformene. Nå brukes imidlertid Amazons Alexa globalt, og utviklere har lett tatt til plattformen, noe som gjør betalingsprogrammet for utviklere mindre nødvendig, ifølge Amazon.

"I dag, med over 160 000 ferdigheter tilgjengelig for kunder og et veletablert Alexa-utviklerfellesskap, disse programmene har gått sin gang, og vi bestemte oss for å sette dem ned," en talsperson for Amazon sa til Bloomberg.

Det er uklart hvor mange utviklere som tjente inntekter fra Amazons program eller hvor mye de faktisk tjente. Kanskje enda viktigere, det er også uklart hva dette betyr for fremtiden til Alexa-utviklingen. Noen utviklere kan ha vært mer enn glade for å utvikle Alexa Skills når de fikk betalt, men nå som programmet avsluttes, føler de seg kanskje ikke så villige.

Allikevel var Amazon raske til å merke seg at betalinger ikke er det. helt borte fra Alexa-apper. Hvis utviklere lager Alexa Skills som inkluderer kjøp i apper, vil de få et kutt i inntektene disse kjøpene genererer.