AT&T sender e-post til 70 millioner kunder, forårsaker massiv trafikkøkning hos Experian. Her er hva som skjedde

0
26
rob dobi/Getty Images

Hvis du har mange kunder du må kontakte angående viktig kommunikasjon, for eksempel et datainnbrudd, kan det være en god idé å iscenesette denne kommunikasjonen over flere dager i stedet for å gjøre det. alt på en gang.

Det ser imidlertid ut til at en av USAs største operatører av trådløse tjenester gjorde nettopp det – sendte dem alle på en gang. 11. april sendte AT&T e-post til over 70 millioner av kundene sine som var berørt av en datalekkasje avslørt av selskapet 30. mars. 

Dessuten: AT&T tilbakestiller passord for 7,6 millioner kunder etter datalekkasje. Hva sier eksperter

I e-posten, sendt klokken 15:23. ET, antagelig sendt til titalls millioner av sine kunder, AT&T sier at et brudd (som de avslørte i en tidligere e-post 30. mars) kompromitterte kundeinformasjon. Imidlertid forble økonomiske detaljer og anropshistorikk sikre. 

Som svar tilbakestiller selskapet kontopassord og tilbyr et års gratis kredittovervåking og beskyttelse mot identitetstyveri via Experians IdentityWorks-tjeneste. Experian er et stort globalt kredittrapporteringsbyrå som leverer data og analyseverktøy for kreditt- og svindelovervåking, og betjener både enkeltpersoner og bedrifter.

image-3.png Jason Perlow/ZDNET

I e-posten gir AT&T en gratis abonnementskode og en lenke til Experian-nettstedet for påmelding. Da vi forsøkte å registrere oss, la vi merke til at serveren presterte ekstremt sakte og returnerte også HTTP 500-feil, antagelig på grunn av høye trafikknivåer som ble omdirigert fra AT&T-e-posten til kundene. Vi la også merke til at SMS-legitimasjonspålogginger sluttet å fungere via Experians mobilapplikasjon.

image-4.png

Feilkode fra Experians nettsted.

Jason Perlow/ZDNET

figur>

Abonnementstilbudet er ekte, og vi kunne til slutt logge inn etter flere minutter. Likevel var ytelsen forferdelig treg, og det tok oss over en halvtime å legge til kontoinformasjonen vår for overvåking, og opplevde flere HTTP-tidsavbrudd underveis.

image-5.png

Experian ID Works-portalen.

Jason Perlow/ZDNET

figur>

Trafikkstigningen på Experian ble bekreftet av Downdetector-tjenesten, og viste en massiv økning i brukerrapporter rundt kl. ET.

experian-down-current-problems-and-outages-downdetector

Netidsrapporter for Experian-brukere hos Downdetector

Jason Perlow/ZDNET

På Twitter, kl. 4:54 kl. ET Experian bemerket på X at nettstedet hadde stabilisert seg. Men fra og med kl. ET, siden forble ikke-responsiv. Følg med på ZDNET for de siste oppdateringene om situasjonen.