Generativ AI kan øke kundeopplevelser og salgstall

0
16
dem10/Getty Images

Bedrifter som bruker generativ kunstig intelligens (AI) på kunderelaterte initiativer kan forvente å oppnå 25 % høyere inntekt etter fem år enn selskaper kun fokuserte på produktivitet, ifølge Accenture-undersøkelser. 

Forskningen tyder på at generativ AI er klar til å frigjøre flere av våre superkrefter enn noen teknologi i den siste tiden. Via en undersøkelse blant 1000 globale ledere på C-nivå, undersøkte Accenture hvordan selskaper investerer i generativ AI og relaterte teknologier. 

Også: Smidig utvikling kan låse opp kraften til generativ AI – her&apos ;s how

Konsulenten modellerte forholdet mellom ulike investeringsstrategier og forventede vekstbaner. Undersøkelsen ble supplert med 30 ekspertintervjuer med tankeledere, teknologieksperter, policyspesialister og kreative fagfolk. 

Her er åtte nøkkelfunn fra Accenture AI-forskningen: 

    AI er nøkkelen til å forbli relevant: Nesten ni av 10 CMOer (85 %) sier det er vanskeligere å holde seg relevant.GenAI er ikke en forbigående kjepphest : 90 % av CMO-er forventer at generativ kunstig intelligens skal revolusjonere industrien deres og hvordan de samhandler med kunder.'Hvordan starte' er en stor hindring for AI-adopsjon: 72 % av CMO-er er usikre på hvordan de skal realisere ambisjonene sine, eller hvor de skal begynne.
    Tillit er en adopsjonshåndtak:76 % av CMO-er "venter og ser på" midt i bekymringer om omdømme, datapersonvern, modelleksponering og ubevisst skjevhet.AI vil drive inntektsvekst: 25 % av selskapene som bruker generativ AI til kunderelaterte initiativer kan forvente å oppnå 25 % høyere inntekter etter fem år enn selskaper som kun fokuserte på produktivitet.GenAI vil forbedre kundeopplevelsen: Det er 3,7 ganger mer sannsynlig at selskaper bruker generativ AI for å identifisere nye og udekkede kundebehov.
    Verdiskaping med behovshastighet: Accenture-kunder ser så mye som 80 % reduksjon i databehandlingstid som støtter en 40 % forbedring i hastighet til markedet med nye produkter og tjenester.
    Markedsføringen vil bli transformert av GenAI: Bedriftsledere har 5,6 ganger større sannsynlighet for å tro generativ AI bringer radikal innovasjon til markedsføring. De gjør kreative ideer om til globale kampanjer skreddersydd for individuelle kunder – og gjør dette arbeidet kostnadseffektivt (94 % besparelse i produksjonstid) samtidig som de løser produksjons- og skaleringsutfordringer (300 % til 400 % økning i innholdsversjoner).

Accenture avslutter sin generative AI- og forretningsvekstforskning ved å gi følgende anbefalinger:

    Lead with value< /strong> – Identifiser muligheter for å skape mer verdi og relevans for kundene.Forstå og utvikle en AI-aktivert, sikker digital kjerne– Utnytt første-, andre- og tredjepartsdata om kundene dine for å bygge en motor for kunderelevans. Oppfinn talent og måter å jobbe på – Generativ AI kan bidra til å øke hastigheten og skala for gjenoppfinnelse med så mye som henholdsvis 1,7 ganger og 1,6 ganger.Lukk gapet på ansvarlig AI – Ansvar taler om viktigheten av intellektuell eiendom, etikk og skjevhet for kundeforholdet. Bare 2 % av bedriftene har operasjonalisert en ansvarlig AI-tilnærming.Få kontinuerlig gjenoppfinnelse– Generativ AI kan ikke bare implementeres i organisasjonens lommer. Fremvoksende teknologi er en lagsport og vil kreve at hele C-suiten leder på visjon og skaper verdi for alle interessenter. 

Accenture investerer 3 milliarder dollar i kunstig intelligens for å akselerere gjenoppfinnelse av kunder. Accenture har som mål å doble data- og AI-talentet til 80 000 personer innen utgangen av regnskapsåret 2026. I dag har Accenture over 53 000 dyktige data- og AI-utøvere – foran målet. 

< sterk>Også: 3 måter å akselerere generativ AI-implementering og -optimalisering

Accenture planlegger også å kjøpe læringsplattformen Udacity og planlegger en investering på 1 milliard dollar for å bygge en teknologisk læringsplattform den kaller LearnVantage. Accenture registrerte 1,1 milliarder dollar i salg fra generative AI-prosjekter i første halvdel av regnskapsåret.

For bedre å forstå virkningen av generativ AI på tvers av alle bransjer og for å hente ut flere ting fra Accentures forskning, Ray Wang, administrerende direktør i Constellation Research , og jeg inviterte Paul Daugherty til vår ukentlige podcast, DisrupTV. Paul Daugherty er konsernsjef – teknologi- og teknologisjef i Accenture, og medlem av Accentures globale styringskomité. 

Daugherty leder Accentures innovasjonsstrategi og organisasjon. Han leder også Accentures globale forskning og utvikling inn i nye teknologiområder, som generativ AI, kvantedatabehandling, vitenskapsteknologi og romteknologi. Han leder Accentures årlige Technology Vision-rapport, er vertskap for selskapets årlige Innovation Forum-arrangement og leder Accenture Ventures, som han grunnla.

Også: Generativ AI er teknologien at IT føler mest press for å utnytte

Accenture er ledende i verden når det gjelder samarbeid med bedrifter om generative AI-implementeringer. Daugherty har skrevet om virkningen av AI på virksomheten i nesten et tiår. Hans første bok, 'Human + Machine: Reimagining Work in the Age of AI', ble utgitt i 2018 og er satt til å bli utgitt på nytt med ny forskning og viktige funn senere i år. Jeg oppfordrer deg til å se videoen og lese hans siste bok, 'Radically Human'.