Hvorfor du trenger en VPN for Vision Pro (og andre XR-hodesett)

0
21
vpn Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Før du tror jeg er merkelig paranoid, eller en av disse menneskene som krever en VPN på alt, tro om igjen. Det er et veldig overbevisende bruksområde for VPN-er på hodesett med blandet virkelighet.

Også: 10 grunner til at Apple Vision Pro i hemmelighet er strålende

I denne artikkelen skal jeg snakke om brukssaken — og hvorfor VPN-er er så viktige i den sammenhengen. Til slutt vil jeg dele noen tanker om å få en VPN til å fungere på favorittsteinen din.

Morderappen for XR (2024-utgaven)

For vår fornufts skyld, la oss først avklare litt terminologi. Dette markedssegmentet går under mange navn, inkludert AR, VR, mixed reality, XR og Apples nye lykkelige sted – romlig virkelighet. I denne artikkelen skal jeg kalle alt XR. 

XR har vært med oss ​​i årevis, til og med tiår. Jeg prøvde en virtuell simulator av et jagerfly helt tilbake på begynnelsen av 1990-tallet (jeg ble skutt ned, og måtte sitte i en time før jeg var trygg å kjøre). Dagens VR-headset er av mye høyere kvalitet. Jeg fant Meta Quest 3 lett å tolerere, og Apple Vision Pro er universelt hyllet som visuelt spektakulær av alle som bruker den.

Men det gjenstår et stort spørsmål: bortsett fra som en spillplattform eller en nyhet, hva hjelper disse enhetene? Hva er de egentlig til for? Hva er den universelle killer-appen? Hva gjør det verdt å skynde seg ut for å kjøpe et XR-headset for å løse et RR-problem (real reality)?

Svar: reise og bo eller jobbe i et begrenset rom.

Også: Møt Apples Vision Pro: Pris, funksjoner, praktisk innsikt og mer

Både Meta Quest 3 og Vision Pro lar deg jobbe på et virtuelt skrivebord så stort du vil, selv om du sitter i bussen på et fly. Både Quest 3 og Vision Pro lar deg se filmer og TV som om du stirrer på en 90-tommers TV, selv om du sitter fast i den nedre køya av et mannskapsrom på skipet, og bor utenfor en bobil, eller krysse landet i en Ford Escape og trene fra hotellets lobbyer mens du løper fra en ødeleggende orkan.

Ja, det siste eksemplet var min erfaring tilbake i 2017, og Quest 3 eller Vision Pro ville ha gjort livet mitt så mye enklere. Jeg måtte jobbe hver natt etter å ha reist, og vi hadde veldig lite plass å sette opp. Men jobben min krever ofte at jeg har flere skjermer for å referere til mye kildeinformasjon, og å gjøre det på en enkelt bærbar skjerm fikk meg nesten til å skrike.

Også: De beste VPN-tjenestene: Eksperttestet og gjennomgått

Jada, det er mange andre bruksområder for XR. ZDNET-sjefredaktør Jason Hiner elsker Quest 3 for sine treningsmuligheter. Det er potensielle treningsmuligheter ved å bruke XR, og XR kan til og med brukes som en form for terapi for å behandle psykologiske lidelser.

Men min forutsetning i denne artikkelen er at bruk av XR mens du reiser eller bor på en liten plass er den første morderappen for denne enheten.

Den åpenbare nødvendigheten av en VPN

Så hvis vi er enige om at en morderapp for XR i 2024 er reisedatabehandling, så er en VPN en åpenbar nødvendighet. Hvis du ikke er klar over fordelene med en VPN, her er en fullstendig forklaring.

Også: Vision Pro: 9 grunner folk oppgir for å bestille hodesettet på $3500

Problemet med å reise er at du vanligvis er avhengig av Wi-Fi uansett hvor du er. I motsetning til hjemme, hvor du kontrollerer valget ditt av ruter og tjenesteleverandør (til grensene for de som er tilgjengelige i ditt område), når du reiser, er du fullstendig prisgitt den (vanligvis) elendige ruteren som tilbys av hotellet, restauranten, flyplass, eller fellesskapstilgangspunkt.

Verre er at disse forbindelsene ofte deles, og det er en god sjanse for at noen kan prøve å avskjære Internett-trafikken din (inkludert personlig identifiserende informasjon og økonomiske data).

Også: Slik bestiller du Apple Vision Pro: Tips, triks og min hemmelighet til en god ansiktsskanning

Den primære beskyttelsen for de som trenger å reise og gå på nettet er å bruke en VPN for å kryptere trafikk når den forlater datamaskinen din. Noen selskaper krever at ansatte kobler seg til bedriftens nettverk over en VPN av lignende årsaker.

Hvordan bruke en VPN med et XR-hodesett

Jeg søkte på alle VPN-leverandørene, og ingen av de vanlige mistenkte nevner eksplisitt støtte for XR-enheter. Den situasjonen vil trolig endre seg i løpet av neste år.

Som det viser seg, har Apple Vision Pro en innstilling for VPN i Innstillinger-menyen. Faktisk støtter Vision Pro VPN-operasjoner gjennom noen VPN-leverandører. Jeg skrev en detaljert trinn-for-trinn-artikkel som viser hvordan du får denne tilkoblingen til å fungere.

Også: Hvorfor du trenger en VPN for Vision Pro (og andre XR-hodesett) – Prism

Nøkkelen til suksess er å se i Vision Pro-appbutikken i iPhone- og iPad-fanen. Denne tilnærmingen lar deg se på standard iPhone- og iPad-apper merket som Vision Pro-kompatible. Hvis du installerer en av disse appene, vil de dukke opp i Vision Pros Compatible Apps-mappen i startprogrammet.

Når det gjelder andre hodesett som Meta Quest 3, har de lignende operativsystemfordeler som Vision Pro, bortsett fra at OS i disse tilfellene er Android. Meta Quest 3 er en glorifisert Android-enhet og innstillingsmenyene minner om Android. Andre Android-baserte XR-enheter inkluderer Quest 2, HTC Vive Focus og Pico Neo, blant andre.

Jeg har utforsket Meta-appbutikken for VPN-applikasjoner og har ikke funnet noen. Jeg fant imidlertid en YouTube-video som viser hvordan du kan sidelaste en VPN til Meta Quest 3.

Også: De beste reise-VPN-ene i 2024

Vær imidlertid forsiktig. En YouTuber, som identifiserer seg som Virtual Dude, anbefaler å bruke en gratis VPN. det gjør jeg ikke. VPN-er er kostbare å vedlikeholde. Hvis en VPN er gratis, betaler selskapet bak det på en eller annen måte kostnadene – og sannsynligvis fra dataene dine.

Virtual Dude anbefaler også å laste en app som gjør at Android-apper kan sidelastes til Quest 3. Hans stor forsiktighet er å ikke bli forbannet hvis skjermen blir svart og Quest krasjer. Det er sannsynligvis en gyldig advarsel, men du går på villsiden her.

Også: Hvem er redd for VR? Jeg var – helt til jeg prøvde Meta Quest 3

Når det er sagt, Virtual Dude's video er et bevis på at VPN-er kan fungere på XR-enheter som Quest.

Gi det litt tid

Akkurat nå er ikke VPN-er helt klare for Prime Time på XR-enheter, selv om jeg brukte kompatibilitetsmodus for å få en til å fungere på Vision Pro. Men med nevnte brukstilfelle, og fordi billigere enheter eksploderte fra hyllene i løpet av høytiden, er det en business case for VPN-leverandører for å støtte minst de mest vellykkede XR-plattformene.

Siden Vision Pro og de Android-baserte XR-enhetene bruker populære og godt støttede operativsystemer, vil porter til XR-versjoner av disse systemene sannsynligvis ikke være så kostbare for leverandørene.

Og du vet hvordan leverandører er for lave kostnader pluss store muligheter. Det er som kattemynte. Det vil utvilsomt være action i dette området snart, og du kan stole på at vi oppdaterer deg når det skjer.

Også: Inside VisionOS: 18 ting utviklere trenger å vite om koding for Apple Vision Pro

Nå er det min tur til å stille deg noen spørsmål. Har du et XR-headset? Betalte du de store pengene for en Vision Pro? Hva er ditt bruksområde? Har du planer om å reise med en XR-enhet? Har du noen erfaring med VPN-er på XR-enheter ennå? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Du kan følge mine daglige prosjektoppdateringer på sosiale medier. Sørg for å abonnere på mitt ukentlige oppdateringsnyhetsbrev på Substack, og følg meg på Twitter på @DavidGewirtz, på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz, på Instagram på Instagram.com/DavidGewirtz og på YouTube på YouTube.com/DavidGewirtzTV.< /p>