4 slake alternativer du må prøve: Si hei til åpen kildekode-samarbeid

0
19
Hinterhaus Productions/Getty Images

I årevis har Slack vært de facto standardappen og tjenesten for samarbeid og gruppekommunikasjon. Det er gode grunner til dette: Slack er konsekvent pålitelig og ekstremt konfigurerbart, og tilbyr mange alternativer for store og små arbeidsgrupper.

Men for noen brukere er Slacks proprietære lisens en vanskelig pille å svelge. På toppen av det kan Slack bli ganske kostbar (selv for bedrifter). Og fordi Slack er en skybasert infrastruktur, presenterer den de samme sikkerhets- og personvernproblemene som enhver skytjeneste.

Også: De beste skylagringstjenestene: Eksperttestet

For de som foretrekker at programvaren og tjenestene deres er åpen kildekode, ikke bekymre deg fordi alternativene er tilgjengelige. Enten du bare skal starte et selskap, ønsker å bytte fra Slack, eller til og med ønsker å bruke en slik tjeneste for familiekommunikasjon og samarbeid, her er fem åpen kildekode-alternativer til Slack.

1 . Element

Element handler mer om kommunikasjon, men det tilbyr også fildeling, video- og taleanrop og organisatoriske funksjoner som gjør samarbeid mulig.

I motsetning til mange samarbeidsverktøy, tar Element en desentralisert tilnærming, noe som betyr at hosting skjer på deltakende servere over hele verden. Dette gir et sikrere alternativ enn sentraliserte tjenester fordi data ikke er lagret på et enkelt sted. Brukere har også full kontroll over dataene sine og kan sørge for at samtalene deres er trygge, takket være sterk ende-til-ende-kryptering (som betyr at bare avsender og mottaker kan se en samtale). 

Element kan brukes fra nettet, på skrivebordet (Linux, MacOS og Windows), og via telefonen (Android og iOS). Du kan laste ned den installerbare filen fra den offisielle nedlastingssiden. 

Priser for Element inkluderer:

Starter: Gratis for opptil 200 brukere. Inkluderer ende-til-ende-kryptering, direktemeldinger, taleanrop og administrasjonskontroller.Bedrift:  $5/bruker/måned. Legger til fullstendig administrert skybasert tjeneste, forbedrede administrasjonskontroller og enkel pålogging.Bedrift: $10/bruker/måned. Legger til selvhostede eller fullstendig administrerte alternativer, revisjon & rapportering, tilpasset DNS og gruppesynkronisering.Sovereign:  Pris per utplassering. Legger til landsdekkende skalerbarhet, antivirus/innholdsskanner, tilpasset mobil push-gateway, dedikert identitetsserver og merkevaremobilapp (minimum 5k brukere).

2. Mattermost

Mattermost er en kraftig, fleksibel og sikker meldingsapp for team som kan kjøres på ditt eget nettverk (for enda bedre sikkerhet) eller via en av Mattermosts vertsplaner. 

Alternativet lokalt vert er svært attraktivt for mange åpen kildekode-brukere fordi all data er lagret på et privat nettverk, derfor kan ingen tredjeparter få tilgang til informasjonen din. Samtidig oppfyller Mattermost samsvarsregelverket, slik at du kan være sikker på at data er sikre og private.

Også: De beste VPN-tjenestene i 2024: Eksperttestet

Funksjonene til Mattermost inkluderer tilgangskontrollpolicyer (for enklere brukeradministrasjon), Active Directory/LDAP-integrasjon, automatisert samsvarseksport, tilpasset merkevarebygging, multifaktorautentisering, skrivebeskyttede kunngjøringskanaler, Elasticsearch-integrasjon, støtte for enkel pålogging, ubegrensede integrasjoner med tredjepartsverktøy, ubegrenset søkehistorikk, gjestekontoer og mer.

Mattermost kan installeres på Linux, MacOS, Windows, Android og iOS.

De viktigste prisene inkluderer følgende :

Gratis: Kanalbaserte meldinger for nett, skrivebord og mobil, 1-1 lydsamtaler og skjermdeling, operasjonelle og tekniske samarbeid, integrasjoner og 20 språk.Profesjonell : $10/bruker/måned. Legger til enkel pålogging, AD/LDAP-integrasjon, avanserte tilgangskontroller, gruppeanrop, gjestekontoer, systemomfattende varsler og mer.Bedrift: Kontakt for tilbud. Legger til høy tilgjengelighet, avansert overholdelse og administrasjon, bedriftsmobilitet, arbeidsflytautomatisering og mer.

3. Rocket.Chat

Rocket.Chat var vinneren av G2 2024 Best Software Awards i Collaboration og nyter over 12 millioner brukere i 150 land. Det er mange grunner til dette, for eksempel et sterkt fokus på personvern og datakontroll. Rocket.Chat bruker ende-til-ende-kryptering – alle meldinger, filer og anrop er beskyttet. 

Med alternativet selv-vert (som er ganske enkelt å distribuere), får du enda mer kontroll over sikkerhet og personvern. Rocket.Chat inkluderer funksjoner som gruppechat, fildeling, tale-/videosamtaler, standardsvar, tilpassbare brukertillatelser og varsler, gjestebrukere, multifaktorautentisering, revisjonslogger, smart chat-ruting, ubegrenset meldingshistorikk, merkevarebygging og mer.

Også: De beste satellitttelefonene du kan kjøpe: Eksperttestet

Rocket.Chat kan installeres på Linux, MacOS og Windows, samt Android og iOS.

Prisstrukturen til Rocket.Chat ser slik ut:

Starter: Gratis. Opptil 25 brukere og opptil 100 månedlige aktive kontakter, ubegrenset med apper og push-varsler, lesebekreftelser, full matriseføderasjon, LDAP, SAML og OAuth-støtte.Pro: $4/bruker/måned. Opptil 500 brukere og opptil 100 månedlige aktive kontakter, legger til Rocket.Chat-fjerning av vannmerke og nettskjema/e-poststøtte.Bedrift: Kontakt for priser. Tilpassede brukere, tilpassede månedlige aktive kontakter, tilpassede månedlige aktive brukere og mikrotjenester, skalering av flere forekomster, tilpassede roller og tillatelser, revisjonspanel, enhetsadministrasjon og innebygde chatopplevelser.

4. Ledning

En ting som skiller Wire fra andre er at den fungerer som en gjennomsiktig, abonnementsbasert tjeneste, noe som betyr at dataene dine ikke blir sett på som et produkt. Wire gir 100 % digital suverenitet, brukes av de fleste G7-land, og legger til samsvar for offisiell kommunikasjon. Wire brukes til og med for offisiell, konfidensiell kommunikasjon i Tyskland, så det tar sikkerhet og personvern veldig alvorlig. 

Også: Kan AI være en lagspiller i samarbeidende programvareutvikling?< /strong>

Wire inkluderer de vanlige funksjonene for kommunikasjon (som chatter og video/talesamtaler/konferanser) og legger til egendefinerte innstillinger (som enhetsverifisering), enkel onboarding, e-post eller SSO-registrering, kryptert fildeling og individuell kryptering for en-til-en og gruppesamtaler, dedikert linkinvitasjon, gjesterom og selvødeleggende meldinger. 

Wire kan installeres på Linux, MacOS, Windows, Android og iOS.

Prisene for Wire ser slik ut:

Wire tilbyr ikke en gratis plan, men inkluderer en gratis prøveversjon. Planer starter på $5,83/bruker/måned for team og går opp til $9,50/bruker/måned for bedriftsbedrifter.

Også: Slacks etterlengtede AI-funksjoner er endelig her 

Enhver av disse tjenestene vil være et levedyktig alternativ for Slack. Hvis du heller vil bruke åpen kildekode-programvare som er mer fleksibel og sikker, vil jeg sterkt anbefale deg å prøve ett av disse alternativene. For enda mer datasikkerhet og personvern – hvis du har muligheten – start med en av tjenestene ovenfor som lar deg være vert for selv.