Jeg testet Ecovacs nye vindusvaskerobot og det føltes som om jeg levde i fremtiden

0
23
Winbot W39 Omni Maria Diaz/ZDNET

ZDNETs viktigste alternativer

Winbot W2 Omni er tilgjengelig nå for $600. Roboten fungerer innendørs eller utendørs og renser sømløst, plukker opp smuss uten å smøre det rundt og flekke glasset ditt; den navigerer også gjennom glassets spennvidde, og renser hele vinduet uten å gå glipp av flekker. Jeg skulle ønske at enheten fungerte mens den var koblet til og renset kantene på vinduene mer effektivt.

Jeg har akkurat ferdig med å teste en enhet som får meg til å føle meg som den kom i en tidsmaskin fra fremtiden. Winbot W2 Omni er en vindusvaskerobot med en bærbar stasjon for rengjøring av vinduer innvendig og utvendig.

Dessuten: Denne robotstøvsuger- og moppkombinasjonen er den mest praktiske jeg noen gang har brukt

Ecovacs har laget vindusvaskeroboter siden 2011, men dette er første gang jeg har testet en — og jeg er glad jeg gjorde det. Et sted langs disse 13 årene perfeksjonerte Ecovacs kunsten å vaske vinduer; Jeg kaller det en kunst fordi Winbot W2 Omni gjør jobben om til en form for underholdning.

Se på Ecovacs

Winbots oppsett er ganske enkelt. Roboten kommer med en lettvektsstasjon hvor du oppbevarer alt: roboten som er koblet til batteriet inne i stasjonen, to moppeputer, en klemflaske for å legge til vann, et tau og en ladekabel.

Det er et batteri inne i den bærbare stasjonen slik at du kan ta med roboten ut for å rengjøre utvendige vinduer. Batteriet kan vare i 110 minutter, noe som tilsvarer et dekningsområde på 592 kvadratmeter.

Også: De beste robotstøvsugere for 2024: Eksperttestet og gjennomgått

For referanse, et gjennomsnittshus i USA har 22 vinduer og 440 sq ft med vindusareal (innendørs). Winbot W2 Omni er dermed designet for å rengjøre innsiden av alle vinduene i et gjennomsnittlig hjem på en enkelt lading.

Winbot W2 Omni Maria Diaz/ZDNET

Winbot W2 Omni har en sammensatt kabel som fungerer som et sikkerhetstau og strømledning og vikles automatisk inn i stasjonen med et knappetrykk. 

Etter å ha ladet roboten og satt den opp i Ecovacs-appen trengte Winbot W2-roboten meg for å installere en av de to inkluderte mikrofibermoppeputene. Jeg fuktet min med vann og vred den ut så den var fuktig, ikke dryppende, før jeg festet den til robotens borrelås.

Dessuten: Eufys nyeste robotstøvsuger kan gjøre omtrent hva som helst – med én bemerkelsesverdig feil

Jeg fylte deretter opp tanken med en renser. Winbot W2 Omni-bruksanvisningen anbefaler å bruke vann som rengjøringsvæske i roboten, så jeg ønsket ikke å bruke en vindusvasker som kan erodere robotens mekanismer. Jeg prøvde vann og valgte deretter Force of Nature universalrens, en hypoklorsyre og natriumhydroksid som desinfiserer, men er skånsom nok mot huden.

Winbot W2 Omni Maria Diaz/ZDNET

Når roboten var fylt med rengjøringsmiddel og moppeputen var festet, skrudde jeg på stasjonen, holdt roboten mot vinduet og trykket på knappen på roboten. Stasjonen varsler når roboten er godt festet slik at du kan slippe taket.

Akkurat slik festes Winbot W2 til vinduet ditt og glir uanstrengt over uten å smøre ut støv og skitt, noe jeg var bekymret for da jeg satte den inn. opp. I stedet sprayer Winbot vannet på vinduet mens det går, og så tar mikrofiberputen opp skitten, og etterlater deg med rene vinduer og en skitten pute.

Winbot W2 Omni

Hvordan Winbot W2 Omni ser ut fra den andre siden.

Maria Diaz /ZDNET

Jeg ga min Winbot den ultimate testen: skyvedøren i solrommet. Hunden min liker å sove i solrommet når været er fint, og vi setter ham der inne mens barna spiser slik at han kan ha et kjølig sted å slappe av med tilgang til hagen. Min ett år gamle hund liker også å hoppe, spesielt når barna prøver å leke med ham gjennom døren.

Også: Disse smarte taklampene er det beste hjemmetilbehøret jeg ikke gjorde vet jeg trengte

Kombinasjonen av en gjørmete hage, en energisk hund og rotete barn resulterer regelmessig i lag med tørr gjørme utenfor glassdøren og bittesmå klissete håndavtrykk inni. Det tar meg minst to omganger med en vindusvaskeløsning for å rengjøre bare hundens gjørmete side av skyvedøren, der den første passeringen for det meste smører skitt rundt og etterlater et overskyet rot.

Winbot W2 Omni

Winbot W2 Omnis mikrofiberpute fanger skitten i stedet for å spre den rundt.

Maria Diaz/ZDNET

Da jeg satte opp Winbot W2 Omni, trodde jeg den ville ha lignende problemer. Jeg ventet et første pass for å tørke opp skitt, en pause for å vaske mikrofiberputen, og et nytt pass for å fullføre rengjøringen. Til min overraskelse taklet roboten all gjørme og skitt i en enkelt pasning, og ga meg fri utsikt utenfor.

Dessuten: Denne robotgressklipperen er så imponerende at naboene mine kommer for å se den klippe – og den er i salg nå

Vi har også et stort buet vindu på andre etasje i vår entré som vi aldri har rengjort fordi vi ikke kan nå den og ikke har et dødsønske. Mannen min klatret opp en stige og satte roboten på den delen av vinduet han kunne nå. Winbot W2 Omni renset også det vinduet, men det varslet oss om at det glir og ba oss sjekke appen når det var på tide å rengjøre den buede kanten. 

Winbot W2 Omni nådde ikke kantene helt, som vist på bildet nedenfor. En liten bit av vindusarealet ble ikke tørket ned, noe som ikke burde være en stor sak, med mindre vinduene dine er veldig skitne.

Winbot W2 Omni Maria Diaz/ZDNET

Da jeg åpnet appen, ble jeg fortalt, "Fjernrengjøring anbefales for gjeldende vindu." Mannen min og jeg byttet på å kjøre roboten rundt vinduet med Ecovacs-appen, og den sprayet under rengjøring. Resultatet var like effektivt som autonom rengjøring. 

ZDNETs kjøpsråd

Winbot W2 Omni er en av de enhetene jeg ikke ville ha skaffet meg før jeg testet den, men nå som jeg har, er jeg solgt. Så snart jeg slo på min, tenkte jeg for meg selv: “Hvor har du vært hele livet?”

Også: Jeg fant det mest tilpassbare smarthustilbehøret noensinne, og det' s quite the looker

Når det gjelder ulemper, har jeg bare et par. Jeg skulle ønske at roboten fungerte mens den var koblet til i stedet for å trenge en lading før rengjøring av et vindu, og jeg skulle også ønske at den ga et høyere varsel når den er ferdig rengjort. Akkurat nå snurrer roboten og sier at rengjøringen er ferdig, men den forblir på siden den må forbli festet til den er trygt fjernet. Dessverre overdøver robotens driftsstøy lyden av varselet med mindre du står rett ved siden av den.

Disse ulempene er små sammenlignet med fordelene ved å ha rene vinduer i retur for en liten brøkdel. av arbeidet, spesielt hvis du bor i leilighet eller har mange vinduer. Winbot W2 Omni er priset til $600, noe som virker rimelig for en bærbar vindusrengjøringsrobot som utfører dette feilfritt.