Min favoritt powerbank for reiser er vanntett og overraskende lett

0
19
Klarus K5

Klarus K5 tåler lett vær og vind.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

ZDNETs viktigste takeaways

Den Klarus K5 vanntette kraftbanken er tilgjengelig på Amazon for $70. Dette er en robust, vann- og støvbestandig powerbank som er pakket inn i ekte karbonfiber, noe som gjør den omtrent 30 % lettere enn andre tilsvarende enheter.
Ingen deksler for USB-portene lar skitt og vann samle seg, og det er ikke noe større alternativ tilgjengelig.

Jeg har testet og eid utallige strømbanker—Jeg tester enkelt over hundre nye hvert år— og de kommer ofte fullpakket med forskjellige bjeller og fløyter. Men i en verden der de fleste smarttelefoner tåler en god bløtlegging, er det sjelden å finne strømbanker som tilbyr sammenlignbar holdbarhet.

Så hver gang jeg møter en kraftbank som er vurdert for vann- og støvmotstand, fanger den umiddelbart interessen min. Denne typen spenst i en powerbank er ikke bare imponerende, men utrolig praktisk for alle som leder en aktiv utendørs livsstil.

Også: Min favoritt USB -C-tilbehør gjennom tidene har en magnetisk superkraft

Klarus K5 gjorde nettopp det, en karbonfiberkledd kraftbank som har alt – den er ultralett, ultratynn og vanntett til IP68. 

Se på Amazon

Klarus K5 tekniske spesifikasjoner

Kapasitet: 10000 mAhInngang USB-C: 5V⎓3A/9V⎓2A/12V⎓1.5AUtgang USB-A/USB-C: 5V⎓3.1A/9V⎓2,5A/12V⎓1,68ASidelading: Ja, ned til 20 mAVann-/støvbestandighet: IP68Dimensjoner sterkt>: 105,7 x 63,4 x 13,6 mmVekt: 157 g 

La oss fordype oss i IP68-klassifiseringen. "IP" står for "Ingress Protection," som definert av den internasjonale standarden IEC 60529. En IP-klassifisering inkluderer to sifre; det første angir beskyttelsesnivået mot faste partikler (alt fra stein til støv), og det andre sifferet angir væskebeskyttelse. IP68-klassifiseringen betyr at enheten er fullstendig støvbestandig (det er “6”) og vanntett over 1 meter (det er “8”), i dette tilfellet er K5 vanntett ned til 10 meter .

Jeg har grundig testet støv- og vannmotstanden til denne kraftbanken, og den trekker på imponerende vis av begge elementene. Imidlertid skulle jeg ønske at den hadde portdeksler for USB-portene for å forhindre at skitt, støv og vann kommer inn. Selv om en rask risting er nok til å fjerne vann, kan det være mer utfordrende å trekke ut støv og sand. 

Gi Klarus K5 en god bløtlegging!

Gir Klarus K5 en god bløtlegging!

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

figur>

Den neste fremtredende egenskapen til K5 er den slanke designen. Den er både ultratynn og ultralett, noe som gjør den ekstremt bærbar. Eksteriøret i karbonfiber forbedrer ikke bare holdbarheten, men gir også en stilistisk stil. Den har en USB-C-port som fungerer både som inngang og utgang, og en USB-A-port for å romme eldre enheter. 

I tillegg er strømbanken utstyrt med en liten av/på-knapp, sammen med en liten, men tydelig LCD-skjerm som viser gjenværende batterikapasitet. Disse gjennomtenkte funksjonene kombinerer funksjonalitet med et moderne, robust utseende, noe som gjør K5 både praktisk og attraktiv.

LCD-skjermen er liten, men enkel å read.

LCD-skjermen er liten, men lett å lese.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Selv om det absolutt er større kraftbanker tilgjengelig, er Klarus K5 på 157 gram ideell for lette eventyr. 10 000 mAh-kapasiteten gir nok strøm til flere oppladinger av iPhone 15 Pro Max eller kan holde GoPro-en min i gang over natten for timelapse-fotografering. Jeg er veldig fornøyd med den lille og lette designen.

Også: De beste kraftbankene du kan kjøpe: Eksperttestet

Faktisk er det ca. 30 prosent lettere enn andre kraftbanker med sammenlignbar kapasitet, en påstand fra produsentene som jeg finner å være nøyaktig. Dette gjør det til et utmerket valg for de som prioriterer portabilitet uten å ofre ytelsen.

Kullfiberoverflaten er slitesterk og ser bra ut.

Karbonfiberoverflaten er slitesterk og ser bra ut.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Som med alle anmeldelsene mine, testet jeg K5-kraftbanken grundig mot påstandene på spesifikasjonsarket angående kapasitet og utgangseffekt over en rekke lade- og utladingssykluser. Jeg er glad for å kunne rapportere at den bestod med glans. Dette er en virkelig godt laget powerbank, både innvendig og utvendig. Ytelsen samsvarer med dens imponerende design, noe som gjør den til et pålitelig og stilig valg for å holde enhetene dine oppe.

Tester utdata på Klarus K5

Tester utgangen på Klarus K5.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

ZDNETs kjøpsråd

Klarus K5-kraftbanken er en fantastisk liten enhet. Den er kompakt og lett nok til å enkelt legges ned i en lomme eller veske, men den har nok strøm til å holde deg ladet hele dagen. Den slanke designen og ytre karbonfiber er ikke bare visuelt tiltalende, men også robust nok til å tåle påkjenningene med fotturer eller eventyr utenfor nettet. 

Jeg er forsiktig med skitt—spesielt sand. #x2014;å komme inn i portene, så jeg har den i en ziploc-pose når jeg skal inn i spesielt tøffe omgivelser for å unngå bryet med å rengjøre portene senere. Bortsett fra denne mindre forholdsregelen, er Klarus K5 omtrent så nær perfekt som en powerbank kan komme, og har fått en plass i tursettet mitt