Du kan nå se YouTube VR-videoer i 8K på din Meta Quest 3

0
11
meta-quest-8k Meta

Neste gang du starter opp YouTube VR på Meta Quest 3-hodesettet ditt, kan du kanskje legg merke til et hopp i kvalitet, siden appen nå støtter 8K-oppløsninger. Meta kunngjorde funksjonen i et blogginnlegg, og la merke til at Quest 3-brukere ville trenge versjon 1.54 av YouTube VR-appen for å få videoer av høyere kvalitet.

Når du har oppdatert YouTube VR, velg innstillingsgirikonet på en video og velg 4320p eller 4320p60 fra avspillingsalternativene for å se i 8K. Disse to alternativene er for henholdsvis 8K ved 30fps og 8K ved 60fps. Mens mange videoer inkluderer "8K" i tittelen, hvis disse alternativene ikke er tilgjengelige i rullegardinmenyen, er ikke den videoen virkelig i 8K.

Også: Meta Quest 3-anmeldelse: VR-headsettet de fleste burde kjøpe inn 2024

Reddit-brukere var raske til å legge merke til forbedringene, med noen kommentarer som kalte det oppgraderte innholdet “fantastisk” eller “en stor del for en som meg med tanke på at jeg ikke kan reise.”

8K er bare tilgjengelig for Quest 3-headsettet akkurat nå, og det vil sannsynligvis forbli slik. Meta sa ikke nødvendigvis at YouTube VRs 8K-funksjon var eksklusiv for den nyeste enheten, men gitt at Quest 2 kjører på en eldre brikke, har den sannsynligvis ikke prosessorkraften til å vise den høyere oppløsningen.

Til dette punktet har det ikke vært en stor mengde 8K-innhold lagt ut på YouTube fordi de fleste seere ikke har tilgang til det. 8K-videoskapere har også brukt plattformer som AmazeVR og DEOVR, som har støttet videoer av høy kvalitet i lengre tid. 

Størstedelen av 8K-innholdet på YouTube ser ut til å være reiserelatert, nærmere bestemt 360-graders videoer som lar brukere se seg rundt et sted som om de er der. Andre apper har sett suksess med 8K sport og konsertinnhold. Med Quest 3-brukere sakte som får den nye YouTube VR-versjonen, er det sannsynlig at vi vil se at noen av disse videoene også begynner å vises på YouTube VR.