80 % av folk tror deepfakes vil påvirke valget. Her er tre måter du kan forberede deg på

0
10
loddhøydeGetty Images/ipopba

Det er vanligvis en økning i feilinformasjon i løpet av valgsesongen på grunn av forsøk på å få folk til å stemme for eller mot forskjellige kandidater eller saker. Med fremveksten av generativ AI er det enklere enn noen gang å lage denne typen innhold, og folk deler bekymringer om hvordan denne taktikken kan påvirke valgintegriteten. 

På torsdag slapp Adobe sin første Future of Trust Study, som undersøkte 2000 amerikanske forbrukere om deres erfaringer og bekymringer med feilinformasjon, spesielt med fremveksten av generativ AI. 

Også:& #xA0;De beste AI-bildegeneratorene i 2024: Testet og gjennomgått

Så mange som 84 % av respondentene sa at de er bekymret for at innholdet de bruker på nettet står i fare for å bli endret til spredning feilinformasjon, og 70 % sa at det blir stadig vanskeligere å bekrefte om innholdet de bruker er pålitelig. 

Videre sa 80 % av respondentene at feilinformasjon og skadelige deepfakes vil påvirke fremtidige valg, og 83 % ber regjeringer og teknologiselskaper samarbeide for å beskytte valg mot påvirkning fra AI-generert innhold. 

< p>Så i AI-tiden, hvordan kan du forberede deg på kommende valg? 

Den gode nyheten er at det allerede er selskaper som jobber med verktøy, for eksempel innholdslegitimasjon, for å hjelpe folk med å tyde mellom AI-generert innhold og virkelighet. For å hjelpe deg med å navigere den kommende valgsesongen best mulig, har ZDNET noen tips, triks og verktøy. 

1. Se alt med skepsis

Det første og viktigste å huske er å se skeptisk på alt. Evnen til å lage overbevisende deepfakes er nå tilgjengelig for alle, uavhengig av teknisk ekspertise, med dyktige gratis eller rimelige generative AI-modeller lett tilgjengelig.  

Disse modellene kan generere falskt innhold som nesten ikke kan skilles fra ekte innhold på tvers av forskjellige medier, inkludert tekst, bilder, stemme, video og mer. Derfor er det ikke lenger nok å se eller høre noe til å tro det. 

Et godt eksempel er det nylige falske robocallet til president Joe Biden som oppfordret velgere til ikke å møte opp ved valglokalene. Denne samtalen ble generert ved hjelp av ElevenLabs Voice Cloning-verktøyet, som er enkelt å få tilgang til og bruke. Du trenger bare en ElevenLabs-konto, noen få minutter med stemmeprøver og en tekstmelding.

Også: Microsoft avslører planer om å beskytte valg mot dype forfalskninger

Den beste måten å beskytte deg selv på er å undersøke innholdet og bekrefte om det du ser er ekte. Jeg inkluderer noen verktøy og nettsteder nedenfor for å hjelpe deg med det. 

2. Bekreft kilden til nyheter 

Hvis du støter på innhold på et nettsted du ikke er kjent med, bør du sjekke legitimiteten. Det finnes verktøy på nettet for å hjelpe deg med dette, inkludert Ad Fontes Media Interactive Media Bias Chart, som evaluerer den politiske skjevheten, nyhetsverdien og påliteligheten til nettsteder, podcaster, radioprogrammer og mer, som vist i diagrammet nedenfor.& #xA0;

Ad Fontes Media Interactive Media Bias Chart Ad Fontes Media Interactive Media Bias Chart

Hvis innholdet du møter er fra sosiale medier, må du være ekstra forsiktig, siden brukere på de fleste plattformer kan legge ut hva de vil med minimale kontroller og begrensninger. I slike tilfeller er det en god praksis å kryssreferanser innholdet med en anerkjent nyhetskilde. Du kan bruke et verktøy, som det ovenfor, for å finne en nyhetskilde som er verdt å kryssreferanser. 

3. Bruk innholdslegitimasjon for å bekrefte bilder 

Innholdslegitimasjon fungerer som en "næringsetikett" for digitalt innhold, permanent å legge til viktig informasjon, for eksempel hvem som har laget bildene og hvilke redigeringer som ble gjort gjennom kryptografiske metadata og vannmerking. Mange AI-bildegeneratorer, for eksempel Adobe Firefly, inkluderer automatisk innholdslegitimasjon som angir at innholdet ble generert med AI. 

"Adobe erkjenner potensielt misbruk av generativ AI og villedende manipulasjon av media, og var med på å grunnlegge Content Authenticity Initiative i 2019 for å bidra til å øke tilliten og åpenheten på nettet med innholdslegitimasjon," sa Andy Parsons, seniordirektør for Content Authenticity Initiative hos Adobe.

Også: Hva er innholdslegitimasjon? Her er grunnen til at Adobes nye AI holder disse metadataene i sentrum

Å se et bildes innholdslegitimasjon er en flott måte å bekrefte hvordan det ble laget, og du kan se den informasjonen ved å gå til innholdslegitimasjonsnettstedet for å "inspisere" bildet. Hvis bildet ikke har informasjonen i metadataene, vil nettstedet matche bildet ditt med lignende bilder på internett. Siden vil da fortelle deg om disse bildene ble generert med kunstig intelligens eller ikke. 

Du kan også reversere søkebilder på Google ved å slippe bildet inn i Google Søk i nettleseren og søke etter resultater. Hvis du ser hvor ellers bildet har dukket opp, kan det hjelpe deg med å bestemme opprettelsesdatoen, kilden og om bildet har dukket opp på anerkjente utsalgssteder.