Acer kunngjorde en kraftig ny Chromebook i dag, her er en første titt

0
15
acer-chromebook-plus-514 Acer

Acer kunngjorde nettopp et nytt tillegg til Chromebook Plus lineup som vil være tilgjengelig allerede neste uke. De 14" Chromebook Plus 514 vil koste $399 og er designet for å være en rimelig enhet samtidig som den er utstyrt med konkurrerende maskinvare.

Chromebook Plus 514 vil slå seg sammen med en rekke andre ytelsesorienterte Chromebooks som har lansert det siste året, for eksempel HP Dragonfly Pro og Asus Chromebook Plus CX34, og visker ut grensen mellom Chromebook og bærbare datamaskiner, spesielt med tilstrømningen av AI-drevet funksjoner.

Acer Chromebook Plus 514 kommer lastet med en Intel Core i3-N305-prosessor, en 300-nit full HD-skjerm (1920×1080) samt et full HD-webkamera, 8 GB RAM, og 512 GB lagringsplass.

Acers Chromebook Plus 514 kommer også i berørings- og ikke-berøringsmodeller, samt en rapportert 11-timers batterilevetid. Disse funksjonene, så vel som tillegget av Wi-Fi 6E-kapasitet og full HD-webkamera, indikerer en designdykk i retning av en bærbar datamaskin som kan jobbe hele dagen, noe Chromebooks historisk sett ikke alltid utmerket seg med. Webkameraet vil forresten komme med AI-drevne funksjoner for å justere belysning, uskarpe bakgrunn og gjøre bildet skarpere. 

På den måten sier Acer at den 14-tommers full HD-skjermen og den innebygde Intel UHD GPU-en er laget for å ta på seg bilderedigeringsoppgaver, både fra den innebygde Google Photos-appen, men også programvare på pro-nivå som Adobe Photoshop, spesielt med støtte for Adobes Firefly-generative AI.

Også: De beste Chromebookene du kan kjøpe, fra $312

Infusjonen av AI til bærbare datamaskiner og Chromebooks i år kan også føre til en viss utjevning av spillefeltet når det kommer til nye funksjoner og deres tilnærming til AI-drevet funksjonalitet, og Chromebook Plus 514-beredskapen kan være Acers første plassering for å hold deg i forkant av kurven. 

Når det gjelder fysisk formfaktor, veier Chromebook Plus 514 3,1 pund, noe som er ganske standard for en Chromebook og ganske lett for en bærbar datamaskin. Designet er også typisk for en enhet i denne prisklassen: enkelt, standard skifer med et bærbart tastatur og oppoverrettede høyttalere på hver side.

Også: Jeg testet Googles nye Chromebook Plus og de generative AI-funksjonene slo meg bort

Angående porter, det&apos ; vil ha to USB Type-C-porter (støtter DisplayPort og USB-lading), to USB Type-A-porter og en MicroSD-kortleser, som er et fint oppsett, siden portvalg er et annet av disse områdene Chromebook har fanget opp til bærbare datamaskiner med.

Acer sier at den nye Chromebook Plus 514 vil være tilgjengelig på nettstedet innen noen få dager etter lanseringen 18. april, og selges hos Costo like etter det.