Hvordan bli med og bruke Meta's Threads

0
14
Tråder-app på en telefon NurPhoto/Contributor/Getty Images

Tråder er laget av Facebook og Instagram-eier Meta, og er fritt tilgjengelig som app og nettsted og tilbyr deg et alternativ til Elon Musks X (tidligere Twitter). Enten du ønsker å bli med i Threads som fast medlem eller bare vil se hva oppstyret handler om, her er trinnene for å hoppe om bord.

Hvordan komme i gang med Threads

1. Bli med på Instagram hvis du ikke har en konto

Tråder er bare tilgjengelige for Instagram-brukere ettersom de trykker direkte inn på kontoen din. Hvis du ennå ikke har en Instagram-profil og fortsatt ønsker å ta tråder en tur, kan du gå til Instagram-nettstedet og klikke på “Registrer deg” link. 

Også: Har du mistet den blå sjekken? Dette er de beste Twitter-alternativene

På neste side legger du til navn, e-postadresse og passord, og klikker deretter på “Registrer deg”. Legg til bursdagen din og bekreft kontoen din via en tekstmelding til telefonen din. Du er nå konfigurert med Instagram.

Bli med på Instagram hvis du ikke har en konto Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

2. Logg på Threads-appen eller nettstedet

Last ned tråder fra Apples App Store for iOS eller Google Play for Android, og start deretter appen. Hvis du er mer komfortabel med å bruke PC-en, kan du gå til Threads-nettstedet. Alle funksjonene og innstillingene i Threads er fullt tilgjengelig enten du bruker appen eller nettstedet.

Også: Endring av denne telefoninnstillingen umiddelbart gjorde Threads-appen bedre for meg

Hvis Instagram-kontonavnet ditt allerede vises nederst på startskjermen i appen, er det bare å trykke på det. Hvis ikke, trykk på alternativet for "Logg på med Instagram" og logg deretter på med kontoen din. Du kan deretter velge å lagre påloggingsinformasjonen din hvis du ønsker det. På nettstedet klikker du på "Logg inn" knappen, og du kan deretter logge på med Instagram-legitimasjonen din.

Logg på Threads-appen Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

3. Opprett profilen din

Profilskjermbildet ber deg deretter bekrefte navnet ditt, skrive en biografi og deretter legge til en lenke til et nettsted. Hvis du allerede har den informasjonen på Instagram og vil bruke den i tråder, trykker du bare på knappen for “Importer fra Instagram”. Ellers legger du til disse detaljene manuelt.

Opprett profilen din Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

4. Gå privat eller offentlig

Personvernskjermen spør om du vil gjøre profilen din offentlig eller privat. Med en offentlig profil kan hvem som helst se, dele og samhandle med innholdet ditt. Med en privat profil kan bare de godkjente følgerne dine se og samhandle med innholdet ditt. Velg hvilken type profil du vil ha og trykk på “Neste”.

Gå privat eller offentlig Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

5. Velg kontoene du vil følge

Deretter blir du bedt om å velge Instagram-kontoene du vil følge på Threads. Se gjennom listen over kontoer og trykk på "Følg" for alle du ønsker å inkludere. Naturligvis må enhver konto du velger bli med i Threads for å være tilgjengelig. 

Også: 5 grunner til å prøve Twitter-rival Bluesky< /strong>

For å følge alle kontoer, trykk på knappen for "Følg alle". En konto som allerede er aktiv på Threads vil vise en Følger-knapp. En konto som ennå ikke har blitt med, vil vise en Avbryt-knapp i tilfelle du ombestemmer deg. Når du er ferdig, trykker du på “Neste”.

Velg kontoene du vil følge Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

6. Bli med og se hovedfeeden

Den neste skjermen forklarer hvordan Threads fungerer. Les det som står med liten skrift, og klikk deretter på knappen for "Bli med i tråder". Du blir deretter ført til hovedfeeden for tråder.

Bli med og se hovedfeeden Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

7. Se hovedfeeden

Derfra sveiper du nedover skjermen for å se innleggene i feeden din. Øverst på skjermen er overskrifter for to typer feeds. Trykk på "For deg" overskrift for å se innlegg opprettet av kontoene du følger, samt andre kontoer. Trykk på "Følger" overskrift for å se innlegg kun fra kontoene du følger.

Se hovedfeeden Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

8. Svar på et innlegg

Finner du et innlegg du liker og vil svare på det? Tråder tilbyr noen få alternativer. Trykk på hjerteikonet for å indikere at du liker innlegget. Trykk på Svar-ikonet og skriv inn et svar på det. Trykk på neste ikon for å rapportere eller sitere innlegget. Og trykk på det fjerde ikonet for å legge det til Instagram-historien eller -strømmen din, legg den ut på Twitter, kopier lenken eller del den via en annen app eller tjeneste.

Svar på et innlegg Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

9. Finn kontoer du kan følge

For å finne flere kontoer å følge, trykk på Søk-ikonet. Appen vil vise forslag til kontoer som kan interessere deg. 

Også: 5 ting å vite om Meta's Threads-appen

For å finne kontoer basert på et emne eller navn, skriv inn et ord eller en term i søkefeltet. Tråder viser deretter kontoer som samsvarer med søkeordet ditt. Trykk på "Følg" for å følge noen av dem.

Finn kontoer å følge Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

10. Sjekk aktiviteten din

For å se dine følgere, svar, omtaler og annen aktivitet, trykk på hjerteikonet nederst. Alle-skjermen viser dine nåværende følgere og eventuelle private kontoer du har bedt om å følge. Enhver privat konto du ber om å følge må godkjenne forespørselen din. Trykk på "Følg" å følge noen som følger deg. Trykk på de andre fanene for å se svar, omtaler og din bekreftede status.

Sjekk aktiviteten din Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

11. Send inn et innlegg

For å legge til ditt eget innlegg i tråder, trykk på Ny tråd-ikonet nederst. Skriv innlegget ditt. For å legge ved et bilde eller en video, trykk på bindersikonet og velg elementet du vil legge til. Når du er ferdig, trykker du på "Legg ut". Innlegget ditt vises deretter på feeden din og feeden til alle som følger deg. Enhver konto på Threads kan deretter like innlegget ditt, svare på det, poste det på nytt eller sitere det og dele det.

Send inn et innlegg Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

12. Se gjennom profilen din

Trykk på profilikonet nederst. Denne skjermen viser innleggene og svarene du har sendt inn. Her kan du også redigere og dele profildetaljene dine. 

Også: Mikrososiale medier: Hva er det og hvilke verktøy bør du prøve?

Trykk på globusikonet øverst for å se og justere personverninnstillingene dine. Trykk på Instagram-ikonet øverst for å se dine Instagram-innlegg og profiler.

Gjennomgå profilen din Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

13. Se gjennom innstillingene dine

Trykk på innstillingsikonet øverst på profilskjermen. Herfra kan du invitere venner til Threads via andre apper og tjenester, administrere varslene dine, justere personverninnstillingene dine, se kontoalternativene dine og få tilgang til hjelpeinformasjon for Threads.

Gjennomgå din settings Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET