Ønsker arbeidsgivere AI-ferdigheter eller AI-forbedrede ferdigheter? Det kan avhenge av deg

0
17
jeffbergen/Getty Images

AI-alderen skaper noen interessante nye jobbroller for teknologifokuserte individer, men ikke kast ut de velprøvde kodings- og integreringsferdighetene ennå. I stedet kan AI gjøre det som anses som “tradisjonelt” teknologiaktiviteter beveger seg raskere og mer produktivt. 

AI er kjernen i mange utviklende teknologiroller, selvfølgelig. 

Også: Tech giganter legger en plan for tap av AI-jobber: Reskill 95 millioner på 10 år

"For øyeblikket ser vi en høy etterspørsel etter AI-fokuserte roller," sier Yusuf Tayob, konsernsjef i Accenture Operations. Det skaper et løpende behov for opplæring både innenfor og utenfor IT-avdelingene, sier han. “For eksempel, hos Accenture, har 600 000 av våre medarbeidere til dags dato mottatt opplæring i grunnleggende AI, og vi trener også folk til å jobbe effektivt med AI-infunderte prosesser og bruke AI rettferdig og uten skjevheter.” xA0;

Bransjeledere anbefaler å bli kjent med spekteret av muligheter som arbeid med AI tilbyr. “Det er en fin tid å tilegne seg ferdigheter som vil hjelpe bedrifter å ta beslutninger om hvordan de skal integrere og bruke AI, og hvordan de skal gjøre det bærekraftig,”" sier Gill Haus, informasjonssjef i JPMorgan Chase. “Vi vil se en økning i jobber innen AI, ML og generativ AI, men vi vil også se hvordan AI vil gjøre eksisterende roller mer effektive ved å fjerne kjedelige oppgaver." 

< p>Sammen med å øke nåværende oppgaver og roller, dukker det opp nye typer jobber, sier Brian Lanehart, president, CTO og medgründer hos Momnt. “Alle har en tendens til å ha noe med data, datautforskning og dataanalyse å gjøre. Jeg tror vi kommer til å se flere stillingstitler som legger vekt på datafokuserte roller, og søker ansatte som er godt kjent med de nyeste AI-verktøyene og -teknologiene. For eksempel kan det være noen i produktteamet som forstår ChatGPT for mer effektive brukergrensesnitt." 

Lanehart legger til: “Folk i dette feltet må være komfortable med å bruke Copilot for å kode raskere og mer effektivt. Når vi ser fremover, er det andre verktøy som kommer ut som vil tillate en løsningsarkitekt å beskrive et problem – eller til og med en idé om hvordan de skal løse et problem — til en AI-plattform, og den vil produsere et elastisk skalerbart og implementerbart diagram."

Også: Utover programmering: AI skaper en ny generasjon jobbroller< /p>

Det er ikke bare muligheten til å bygge AI-applikasjoner, men også bruke AI-baserte verktøy for å utføre og levere arbeidet sitt.

"Vi søker ingeniører som bruker kunstig intelligens i sine daglige roller og effektivt kan bruke slike verktøy for å øke kvaliteten eller effektiviteten til teamet," sier Lanehart. “Den dybden av forståelse og bruk er det som vil skille mellom ingeniører fra seniorroller." 

Allikevel ser arbeidsgivere lenger enn det som en gang var standhaftige teknologiske ferdigheter. “Den moderne kompetansen som vi rekrutterer til er veldig forskjellig fra det vi pleide å ønske oss,” sier Lanehart. 

Før var kriteriene for teknisk ansettelse: “Kan personen kode i Python? Kan de forplikte koden sin? Kan de trekke koden sin?" Lanehart forteller. "I dag ønsker vi å vite om de kan bruke et Copilot-verktøy for å forbedre kode eller kode raskere og mer effektivt. Vi ønsker at team skal bruke AI-verktøy for å generere ulike testcases. Vi ønsker at kvalitetssikringsingeniører skal bruke AI for å evaluere mer grundig."  

Også: Arbeidere med AI-ferdigheter kan forvente høyere lønn – avhengig av rollen deres

En kombinasjon av forretnings- og grunnleggende teknologiske ferdigheter er avgjørende for arbeidsgivere. “Ikke avskriv kodingsferdigheter, mobil, digital, backend, maskinlæring — alle vil fortsette å være etterspurt,”" sier JPMorgan Chases Haus. I tillegg inkluderer etterspurte ferdigheter “data, cloud computing, software engineering, kundeopplevelse og digital design og produktadministrasjon. AI og gen AI vil kreve flere av disse ferdighetene."

Å jobbe i AI-æraen krever også velprøvde forretnings- og karriereferdigheter, som “nysgjerrighet, samarbeid og fokus på å løse kundeproblemer”," Haus fortsetter. Chase's praksis, legger han til, er å “ansette teknologer med erfaring fra programvareutvikling”. 

Men du trenger ikke en fireårig informatikkgrad for å få jobb i programvareingeniør hos Chase. “Vi verdsetter mange forskjellige ferdigheter, inkludert besluttsomhet, motstandsdyktighet og tilpasningsevne, sier Haus. “Vi feirer tidligere erfaringer som utvider teamets evne til å skape løsninger som møter de unike behovene til kundene våre.”

Også: AI som tar på seg mer arbeid betyr ikke at den erstatter du. Her er 12 grunner til å bekymre deg mindre

Viktig, AI alene kan ikke levere løsninger – det er opp til folk som bruker AI. “Å fullstendig kommunisere en hel applikasjonsforespørsel til noe som ChatGPT som vil generere all koden krever et nivå av forståelse av verktøyet og dets funksjonalitet”," sier Lanehart. “Dette kan bare oppnås ved å omfavne og komme seg inn i teknologien for å lære det og bruke det på virksomheten.”

JPMorgan Chase adresserer noen av disse nye kravene gjennom to arrangementer. Dette inkluderer DEVUP, en konferanse av ingeniører, for ingeniører, “alt om tverrfunksjonalitet, ideer og kunnskapsdeling”," sier Haus. En andre begivenhet, AI Summit “samler ansatte for å diskutere den nye forskningen og AI- og ML-brukstilfellene som driver innovasjon i hele firmaet.”