Slik bruker du Microsofts AI-drevne Clipchamp til å lage en videomontasje – gratis

0
17
Microsofts Clipchamp AI-verktøy Lance Whitney/ZDNET

La oss si at du har tatt en video eller serie med bilder som du vil gjøre om til en full videoproduksjon, men du er usikker på hvor eller hvordan du skal komme i gang. Microsofts gratis Clipchamp-applikasjon kan hjelpe.

Denne gratis videoredigereren innebygd i Windows 10 og Windows 11 kan bruke AI til å generere en video for deg. Velg klippene og bildene du vil bruke, velg en stil, velg et sideforhold og legg til musikk. Clipchamp vil da sette alt sammen. 

Også: Slik laster du ned YouTube-videoer gratis

Du kan redigere og justere videoen i verktøyets tidslinje eller la den være som den er og lagre den som en MP4-fil. Clipchamp fungerer på samme måte i Windows 10 og Windows 11, så du kan bruke den i begge utgavene av Windows.

Hvordan Microsofts AI-drevne Clipchamp-verktøy

1. Start Clipchamp

Start Chipchamp fra Windows 10's eller Windows 11's Start-meny eller Alle apper-skjermen. På programmets startskjerm klikker du på “Opprett en video med AI” knapp.

Start Clipchamp Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

2. Legg til media

Du bør se vinduet Autoskriv med fire alternativer: "Last opp media," Stil, lengde og eksport.

Også: Slik skjermopptak i Windows 10 eller 11

På “Last opp media” skjerm, skriv inn en tittel for videoen og last opp bildene eller videoklippene du vil legge til. Klikk på vinduet for å legge til filene manuelt fra Filutforsker eller dra og slipp dem. Klikk på pluss-ikonet hvis du vil legge til flere filer. Klikk på "Kom i gang" knappen for å gå til neste seksjon.

Legg til media Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

3. Velg en stil

Du skal nå se stildelen, der du kan velge stilen for videoen din. Clipchamp bør foreslå en spesifikk stil for deg. Klikk på ikonet for tommel ned eller tommel opp for å se en annen stil. Når du har funnet stilen du liker, klikker du på Neste. Ellers klikker du på "Velg for meg" lenke hvis du vil at Clipchamp skal bestemme stilen.

Velg en stil Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

4. Angi størrelse og lengde

Den neste skjermen skal be deg om å velge sideforhold og lengde på videoen. Velg mellom liggende og portrettmodus. For å bestemme lengden, velg ett av alternativene, for eksempel "Mindre enn 30 sekunder," "Omtrent 1 minutt," eller "Full lengde." Når du er ferdig, klikker du Neste.

Spesifiser størrelsen og lengden Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

5. Velg musikken

Deretter skal du se Eksporter-delen, der du kan velge musikken. Klikk på gjeldende foreslåtte spor for å se andre valg. Klikk på Forhåndsvisning under miniatyrbildet for hvert musikkstykke for å høre hvordan det høres ut. Du kan også velge ingen musikk.

Også: Hvordan jeg ga lydopptakene mine et øyeblikkelig kvalitetsløft

Ellers velger du musikken du vil legge til og klikker deretter på venstrepilen ved siden av ordet Musikk. For å angi et annet musikkspor, klikk på koblingen for "Opprett en ny versjon." Klikk på pilen ved siden av ordet Musikk for å gå tilbake til eksportskjermen.

Velg musikken Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

6. Rediger i tidslinje

Du har nå to valg. Du kan redigere videoen din på tidslinjen for å gjøre eventuelle manuelle endringer du ønsker eller eksportere den direkte som den er. For å se og endre videoen, klikk på "Rediger i tidslinje" knapp. I tidslinjevinduet kan du utføre alle justeringer du liker — legge til eller fjerne medier, endre rekkefølgen på klippene, endre musikken eller fonten, bruke maler eller overganger, inkludere animasjoner eller klistremerker, legge til filtre og effekter og velge andre sideforhold. Når du er ferdig, klikker du på Spill av-knappen for å forhåndsvise videoen.

Rediger i tidslinje Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

7. Eksporter videoen din

Fra tidslinjen klikker du på Eksporter-knappen øverst for å eksportere videoen. Hvis du bestemte deg for ikke å bruke tidslinjen, klikker du på Eksporter-knappen fra Autoskriv-vinduet.

Også: Hvordan slå på direkte teksting i Windows 11

Uansett, Eksporter-skjermen viser deg fremdriften til videoen din. Når videoen er klar, klikker du på koblingen Åpne fil for å spille av videoen i standard mediespiller.

Eksporter videoen din Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

8. Lagre videoen din

Hvis du ønsker å beholde videoen, klikk på "Lagre på datamaskinen" for å lagre den lokalt som en MP4-fil. For å lagre den på nettet, rull nedover vinduet for å se de forskjellige tjenestene du kan bruke til å lagre eller dele filen: OneDrive, Google Disk, YouTube, Dropbox og LinkedIn.

Lagre videoen din Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET