SK Hynix' overskuddshopp viser at etterspørselen etter kunstig intelligens er på vei

0
18
lavprioritet3333333

SK Hynix begynte først å forsyne Nvidia med HBM-brikker i 2022. Bilde: SK Hynix

Den sørkoreanske minneprodusenten SK Hynix kom tilbake til lønnsomhet i første kvartal etter fjorårets nedtur med glans støttet av AI-boomen.

Selskapet sa torsdag at det registrerte 2,88 billioner won i driftsresultat i kvartalet januar-mars, og slo anslagene til sørkoreanske analytikere med nærmere 40 %. Inntektene økte også med 144,3 % til 12,42 billioner won, noe som gjenspeiler sterkt salg for minnebrikker over hele linja.

SK Hynix er hovedleverandøren av minne med høy båndbredde (HBM) til Nvidia for deres AI-brikkeplattform. HBM er sammensatt av flere DRAM-matriser stablet vertikalt, og gir den høye hastigheten som trengs i AI-brikker.

Populariteten til AI-tjenester som ChatGPT øker etterspørselen etter minnebrikker til servere som sikkerhetskopierer dem. Landsmann Samsung opplever også en etterspørselsboom ettersom de forventer at fortjenesten vil øke med 900 % i samme kvartal.

SK Hynix sa at de økte salget av produkter for AI-servere, samtidig som de ser høy etterspørsel etter premium innebygd solid -statsdrift, noe som gjorde at NAND-virksomheten kunne gå tilbake til lønnsomhet.

SK Hynix sa at de planlegger å sikre flere kunder for HBM3E, som ble satt i produksjon i mars, samtidig som de fokuserer på andre high-end DRAM-produkter som DDR5 rettet mot servere.

I mellomtiden kunngjorde selskapet en dag før at det planlegger å bruke over 20 billioner won (14,5 milliarder dollar) for å bygge et nytt chipproduksjonsanlegg, kalt M15X, dedikert til DRAM-produksjon i Cheongju, Sør-Korea, som starter masseproduksjon i 2025.