Apple skal ha fornyet samtaler med OpenAI om å drive nye iPhone-funksjoner

0
12
Hvordan bruke ChatGPT - ChatGPT åpen i 3937 Maria Diaz/ZDNET

Etter å ha snakket med både OpenAI og Google om deres AI-modeller, ser det ut til at Apple kan være i nærheten av å velge en AI-teknologipartner for iPhone.

Ifølge en Bloomberg-rapport har Apple "fornyet" snakker med OpenAI for å bruke oppstartsteknologien til å drive nye AI-funksjoner som kommer til fremtidige iPhones. Apple og OpenAI hadde diskusjoner tidligere i år, men disse ble avsluttet og Apple begynte å snakke med Google.

Nå kan det hende at Apple slår seg til ro. Samtalene er tilsynelatende ganske langt på vei, sier Bloomberg, og siterer «folk som er kjent med saken»; som Apple og OpenAI har diskutert vilkårene for en faktisk avtale.

Også: Hvordan Apples AI-fremskritt kan gjøre eller ødelegge iPhone 16

Apple har mange forskere som jobber med selskapets egne AI-modeller, men de virker ikke helt klare til å bli stjernen i showet, så selskapet ser etter hjelp utenfra.

Den neste store iPhone-oppdateringen, iOS 18, vil mest sannsynlig bli annonsert under Apples Worldwide Developers Conference, som starter 10. juni. Hvis Apple signerer en avtale med OpenAI, vil vi sannsynligvis finne ut om det da.

Det er fullt mulig at Apple ikke velger OpenAI, men det er tilsynelatende retningen selskapet heller for øyeblikket, i hvert fall ifølge ikke-navngitte innsidere. Det er verdt å påpeke at OpenAIs ChatGPT-app kom til iPhone omtrent to måneder før den landet på Android.

Apple har ikke offisielt annonsert noen AI-funksjoner for iPhone, men hvis du ser på Pixel 8 Pro eller Galaxy S24, kan du få en idé om hva de nye funksjonene kan være: generativ AI-bilderedigering, transkripsjon av talememoer, oppsummering av nettsider, tekstgenerering, tilpassede bakgrunnsbilder og så videre.

Det er ingen detaljer om hvilke iPhone-modeller den nye AI kan være tilgjengelig på, men hvis Apple følger konkurrentene, vil funksjonene sannsynligvis debutere på det nyeste flaggskipet og sakte sile ned til andre modeller.