Beklager, du kan virkelig ikke deaktivere Facebooks Meta AI-verktøy – men her er hva du kan gjøre

0
17
pxl-202-13842= Artie Beaty/ZDNET

Hvis du har surfet på Facebook eller Instagram i løpet av de siste dagene, har du sannsynligvis lagt merke til noen endringer. Takket være introduksjonen av Meta AI er kunstig intelligens nå integrert i innlegg på feeden din og søkefunksjonen på begge nettstedene.

Meta kaller assistenten en måte å "få ting gjort, lære, skape og få kontakt med tingene som betyr noe for deg." Meta AI fungerer omtrent som ChatGPT og andre populære AI-verktøy, men mange har gitt uttrykk for frustrasjon over å ved et uhell trykke på en forespørsel under et innlegg og engasjere chatboten eller prøve å søke etter en profil og løpe inn i chatboten i stedet.

Også: De beste AI-chatbotene: ChatGPT er ikke den eneste som er verdt å prøve

Så hva er avtalen? Kan du slå av Meta AI?

Det viser seg at du ikke kan. Det er ingen måte å deaktivere Meta AI fra verken Facebook eller Instagram. Jeg spurte Meta AI om jeg kunne deaktivere den, og chatboten svarte at jeg kunne.

"Velg innstillinger og personvern," den sa, "Klikk deretter på Innstillinger og bla ned til AI-innstillinger og klikk på AI og maskinlæring." Fra den skjermen bør jeg "Slå av AI-søk," boten fortalte meg. Her er saken: Det er ingen flere innstillinger for AI på hovedinnstillingssiden, og bryteren chatboten nevner eksisterer ikke. 

Meta AIs hjelpeside  sier at “Meta AI”s svar kanskje ikke er nøyaktige eller passende." Det ser ut til å være tilfellet her.

To "triks" har spredd på sosiale medier for å deaktivere funksjonen, men ingen av dem fungerte da vi testet dem. Blokkering av Meta AI-profilen på Facebook eller demping av den kan gi deg et lite håp når den tar bort det nye AI-søkeikonet og erstatter det med det gamle forstørrelsesglasset, men hvis du faktisk trykker på det, lander du på samme sted — Meta AI-søk. 

Den gode nyheten er at du fortsatt kan søke på Facebook via Meta AI-verktøyet. På Facebook er det en animert blå ring der søkeknappen pleide å være. Trykk på den, og du vil se en søkelinje som sier: “Spør Meta AI hva som helst.” Hvis du begynner å skrive noens navn, vil profiler dukke opp som vanlig. Hvis du leter etter et spesifikt innlegg eller bilde, fungerer denne funksjonaliteten som den gjorde før. Så selv om søkeknappen kanskje ikke er like åpenbar, fungerer søkeprosessen akkurat som den gjorde før du vet hvor den er.

Også: Kan Meta AI kode? Jeg testet det mot Llama, Gemini og ChatGPT – det var ikke engang i nærheten

Det er en viss verdi i å bruke Meta AI. Du kan bruke den gjennom Messenger eller WhatsApp til å skrive innhold, generere bilder og planlegge arrangementer. Chatboten kan tilby ideer og komme med forslag under de fleste Facebook- eller Instagram-innlegg som forteller deg mer om et bestemt aspekt ved det innlegget. Hvis en venn legger ut innlegg om å se kirsebærblomstene i Washington, D.C., for eksempel, kan du kanskje se et forslag om å spørre når det er best å se dem.

Selv om chatboten kan være forvirrende i begynnelsen, er den ser ut til at Meta AI er kommet for å bli – enten du liker det eller ikke. Det store spørsmålet er: Vil brukere til slutt omfavne, eller til slutt unngå, Meta AI på Facebook, Instagram, Messenger og WhatsApp?