Fords håndfrie sjåførsystem er under etterforskning etter dødsulykker – hva du bør vite

0
20
lightning-bluecruise-new Ford

Autonom kjøreprogramvare har absolutt sin del av støttespillere, takket være den lovede bekvemmeligheten til en bil som kjører selv. Men nok en gang har teknologien blitt satt i tvil etter to dødsulykker.

National Highway Traffic Safety Administration's Office of Defects Investigation (ODI) har startet en etterforskning av Fords håndfrie kjøreassistanseplattform BlueCruise etter at to personer døde i to separate ulykker. ODI sier at Fords programvare ble aktivert på tidspunktet for begge krasjene, noe som setter spørsmålstegn ved hvorvidt BlueCruise kan stoles på å trygt kjøre Ford-kjøretøyer under visse forhold.

Også: Tesla kutter sin &apos ;full selvkjøring' abonnement i to, kutter også engangspris

“ODI har åpnet denne foreløpige evalueringen for å undersøke Ford BlueCruise-systemet som er utstyrt på de aktuelle kjøretøyene”," sa avdelingen i en melding på sin hjemmeside mandag. “Denne undersøkelsen vil evaluere systemets ytelse for den dynamiske kjøreoppgaven og førerovervåkingen.”

Fords BlueCruise-teknologi er tilgjengelig på flere Ford-modeller, inkludert Mustang Mach-E, Ford F-150, Explorer og Expedition. Teknologien tillater håndfri kjøring på motorveier med kontrollert tilgang over hele USA og Canada, men kan ikke aktiveres på andre veier. 

Mens sjåfører ikke trenger å holde hendene på hjul under drift, kommer BlueCruise-utstyrte kjøretøy med et førervendt kamera som varsler sjåfører når kameraet merker at de ikke er oppmerksomme. Den er i stand til å holde biler i kjørefelt, samt bytte fil, og kan tilpasse hastigheten basert på veiforholdene. 

Ford i fjor hevdet at BlueCruise ble rangert først i Consumer Reports' analyse av de beste kjøreassistentsystemene.

De to nylige ulykkene var bemerkelsesverdige i likhetene. Mens den ene skjedde i februar i Texas, etterfulgt av den andre ulykken i Pennsylvania i april, skjedde de begge i Ford Mustang Mach-E-kjøretøyer som traff stillestående kjøretøy som hadde vært “plassert innenfor kjørefeltene” av motorveiene, sa ODI. Begge krasjene skjedde også om natten.

Dessuten: For første gang leverer Waymo selvkjørende biler Uber Eats-bestillinger

Mens ODI stoppet for å si at Fords programvare, som ble lansert på 2021-modellen års kjøretøy, faktisk var årsaken til ulykkene, erkjente den at etterforskningen vil avgjøre om det faktisk var tilfelle.

ODIs Ford-undersøkelse kommer bare dager etter at avdelingen avsluttet en flerårig etterforskning av Teslas autopilot etter at bilprodusentens programvare var involvert i krasj. ODI sa at deres undersøkelse avslørte brukerens kunnskap om hvordan autopiloten fungerer, ikke samsvarte med programvarens faktiske funksjonalitet.

"Denne mismatchen resulterte i et kritisk sikkerhetsgap mellom sjåførene' forventninger til [Autopilotens] driftsegenskaper og systemets sanne evner," skrev byrået. "Dette gapet førte til forutsigbart misbruk og unngåelige krasj."

Også: Tilkoblede biler, drevet av AI, vil utgjøre 95 % av alle kjøretøyer på veien innen 2030

Mens den avsluttet etterforskningen, sa ODI også på fredag ​​at den åpner en ny etterforskning av Tesla for å finne ut om en programvarefiks for autopilot utgitt i desember kan løse sikkerhetsproblemer.

ODI sa ikke hvor lenge etterforskningen av Ford kunne vare, men siden dette er en foreløpig evaluering, er det mulig at det kan ta en stund før avgjørelsen. Ford sa på sin side at de “samarbeider med NHTSA for å støtte etterforskningen.”