Jeg testet skjermrenseløsningen på $15 som ble brukt i Apple-butikker, og den fungerte som magi

0
17
WHOOSH! height=

Woosh-settet kommer med alt du trenger for å rengjøre skjermen.< /p> Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

ZDNETs nøkkeltilbud

Woosh 3,4 fl oz rengjøringsspray- og klutsett er tilgjengelig på Amazon for $15. Etter min erfaring er det beste settet for rengjøring av skjermer, store eller små. 
Noen brukere rapporterer bekymring for at kluten kan ripe skjermer, men jeg opplevde ikke dette under testingen.

Vi er omgitt av skjermer. Noen sitter på ett sted og samler støv og skitt, mens andre ofte blir berørt og tøffet på, og samler opp oljer fra huden vår og alt annet som får fingrene våre. For meg personlig er en skitten skjerm en stor distraksjon, siden øynene mine uunngåelig trekkes til avvik.

Også: Dette 20-i-1 tilbehørssettet er min nye favorittteknologi viktig (og det er bare $12)

Problemet er at å tørke av skjermene med de fleste kluter ender opp med å etterlate striper og flekker. Jeg har prøvd en rekke metoder, fra proprietære kluter til spesialiserte rengjøringskluter, og noen har gitt akseptable resultater, men ingen har følt seg raske og enkle. Inntil nå.

For noen uker siden anbefalte en leser et produkt kalt Whoosh, og hevdet at “dette er tingene som Apple bruker.” Etter å ha konsultert noen få bekjente som jobber i Apple-butikker, ser det ut til at selv om de faktisk har brukt Whoosh, er bruken ikke universell. Om Apple bruker det eller ikke er ikke min bekymring. Det som betyr noe for meg er hvor effektivt det er.

Se på Amazon

Jeg valgte Whoosh's 3,4 fl oz skjermrensespray med mikrofiberklut. Det finnes større og mindre sett, men den mellomstore virket som et bra sted å begynne.

Sprayflasken inneholder en melkeaktig væske som er luktfri og ikke-giftig, og som ifølge emballasjen ikke inneholder alkohol eller ammoniakk. Jeg sjekket ut databladene  US MSDS (Materials Safety Data Sheet) og EU REACH (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals), som bekrefter påstandene på emballasjen, men ikke kast lys over ingrediensene, som MSDS viser som en “forretningshemmelighet”.  

Løsningen er en forretningshemmelighet.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Sammen med sprayflasken kommer settet med en mikrofiberklut og instruksjoner som gir en oversikt over hvordan du rengjør skjermene dine. Instruksjonene er ganske omfattende, så jeg anbefaler deg å lese dem.

Kluten er tosidig — den ene siden er en teksturert rengjøringsside, den andre er tørke- og poleringssiden. Når mikrofiberkluter går, er det utmerket kvalitet, og slipper ikke fibre.

Også: Jeg testet det mest holdbare iPhone-dekselet Apple selger, og det har en unik sikkerhetsfunksjon

Jeg har også lest noen bekymringer på nettet om at etiketten på kluten er slipende og kan ripe opp skjermene. Personlig tviler jeg på det, men hvis du er bekymret, er det bare å klippe etiketten fra kluten.

Tosidig mikrofiberklut av høy kvalitet.

Dobbeltsidig mikrofiberklut av høy kvalitet.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Her er noen flere generelle tips:

Ikke spray væsken direkte på skjermen – spray den på kluten. Hvis det er et slipende materiale på skjermen – for eksempel sand – bruk en myk børste for å fjerne den. Arbeid sakte og metodisk .Ikke bruk neglen til å fjerne gjenstridig smuss — legg litt spray på kluten, påfør den fuktige kluten på det gjenstridige stedet og vent 10 sekunder til rengjøringsmiddelet har løsnet det. Oppbevar kluten i posen slik at den tar ikke opp skitt. ​​Vask kluten regelmessig slik at den beholder mikrofibermagien.

Jeg har testet dette på smarttelefoner (med og uten skjermbeskyttere), nettbrett, bærbare skjermer og TV-er, og ble blåst bort av hvor godt det fungerte til å holde skjermene rene. Vinnerkombinasjonen her er rengjøringsformelen som skjærer gjennom fett og skitt, og mikrofiberkluten av høy kvalitet som uanstrengt løfter dette skitten fra skjermen.

Også: Dette 20-i-1 tilbehørssettet er min nye favorittteknologiske essensielle (og det koster bare $12)

Du kan også bruke løsningen til å rengjøre enheter generelt, ikke bare skjermen. Bare bruk noen sprayer på kluten og gi gadgeten en god klut.

ZDNETs kjøpsråd

Mitt råd er enkelt – kjøp et sett! Når du ser den rene, strekfrie skjermen, vil du ikke angre. Jeg er så imponert at jeg kommer til å hente en 16,9 fl oz sprayflaske og en 12-pakning med mikrofiberkluter.