Denne rimelige bærbare Lenovo-laptopen gjorde meg til en tro på 2-i-1-formfaktoren

0
18
Beskriv hva som vises på bildet. Kyle Kucharski/ZDNET

ZDNETs viktige ting< /h3>Lenovo Yoga 7i 2-i-1 starter på $899 for Intel Core Ultra 5, 16 GB RAM og 512 GB SSD-konfigurasjon.  Det er en solid 2-i-1 bærbar PC med solid maskinvare og føles godt optimalisert uansett hvordan du bretter den.
Det er imidlertid noen særheter som følger med all konfigurasjonsbytte, og skjermen er en lite svakt. 

Lenovos Yoga-serie med bærbare datamaskiner er designet for å utfordre antakelser om hvordan en bærbar datamaskin ser ut og hvordan de samhandles med. 

The Yoga Book 9i, for eksempel, kaster forestillingen om en bærbar PC med en enkelt skjerm i luften med dobbel skjermdesign, stablebare skjermer og utallige fleksible konfigurasjoner, noe som resulterer i et produkt ulikt noe annet på markedet. Yoga 7i 2-i-1, dens rimeligere fetter – og enheten jeg vurderer her – har litt mindre ambisiøse mål, men er ikke mindre dristig i designet.

Dessuten: Jeg byttet ut skrivebordet mitt med en bærbar datamaskin med USD 299 for en uke og ble positivt overrasket

Yoga 7i er en 16-tommers bærbar PC, et nettbrett og en bordskjerm i én enhet, og , spesielt, det gjør alle tre av disse konfigurasjonene veldig bra. Altfor ofte resulterer ambisiøse designelementer i rare hybrider som er absolutt ingen, men Yoga 7i føles naturlig og funksjonell i hver modus. 

Se på Best Buy

Dette skyldes delvis at det er enkelt å bytte mellom konfigurasjoner: Brett tastaturet tilbake, og skjermen bytter til portrettmodus. Stikk den inn i "teltet" posisjon og den justeres automatisk deretter. Denne raske responsen er det som gjør at den nyeste Yoga 7i føles som en virkelig fleksibel 2-i-1, noe Lenovo ser ut til å ha brukt mye tid på å optimalisere. Jeg har imidlertid støtt på noen særheter som jeg kommer til å berøre snart.

Yoga 7i er slank og ganske tynn, men den er ikke spesielt lett. Med en vekt på 4,6 pund skjever den litt på den tyngre siden, mesteparten av vekten kommer fra 16-tommers skjermen, men den føles fortsatt solid og solid totalt sett. 

Hengselparet som koble de to halvdelene av enheten føles vellaget og fysisk sterk. Deres høye motstandsnivå resulterer i en bærbar datamaskin med minimal slingring av skjermen, siden den tåler trykk fra en finger eller pekepenn; du må virkelig presse på for at den skal gå ned, og under normal bruk forblir den godt låst på plass. 

Også: De beste bærbare datamaskinene du kan kjøpe for college: Eksperttestet

Fortsetter med de generelle fysiske egenskapene til den bærbare datamaskinen, byggekvaliteten på aluminiumchassiset føles avansert, og den avrundede kantene er tilfredsstillende og taktile, et fint avvik fra de skarpere hjørnene til konkurrerende systemer. Jeg setter pris på portutvalget på Yoga 7i, med to USB-A-porter på den ene siden, to USB-C på den andre, et HDMI- og microSD-spor.

Bytte til nettbrettmodus gjøres ved å folde tastaturet helt tilbake til det er i flukt med baksiden av skjermen. Den smekker raskt på plass og skjermen reorienterer seg jevnt til portrettmodus.

Lenovo Yoga 7i Kyle Kucharski/ZDNET

Jeg møtte imidlertid noen begrensninger med Yoga 7i. For det første kan tastaturet på skjermen i nettbrettmodus treffes eller gå glipp av. Den dukker opp umiddelbart i felt som nettleserens URL-linje, men den krever manuell aktivering andre steder. For eksempel krever søkefeltet på Windows-oppgavelinjen eller tekstfelt i andre apper å klikke frem og tilbake for å få tastaturet til å dukke opp. 

Bytting mellom disse to modusene deaktiverte også styreflaten i ett tilfelle, og tvang meg til å gå inn i innstillingene for å aktivere den på nytt. Jeg gravde litt, men klarte til slutt ikke å finne innstillingen eller snarveien som gjorde dette.

Også: Jeg testet Dells XPS 13 og dens iøynefallende design er dens nest beste funksjon< /strong>

Når det gjelder skjermen, ser den 16-tommers full-HD-skjermen bra nok ut, men med maksimalt 300 nits er den ikke særlig lyssterk. Ikke forvent å bruke denne ute i sollys (ja, jeg prøvde – det gikk ikke bra). I tillegg er oppdateringsfrekvensen på 60 Hz bra for daglig bruk, men den er kanskje ikke nok for skapere, digitale artister eller seriøse spillere. 

Heldigvis er berøringsskjermen funksjonell og dynamisk og legger til en ny dimensjon til Windows som gir mer fleksibel bruk. Den beste delen av det er det faktum at du ikke trenger å forplikte deg til en eller annen formfaktor; du kan bruke berøringskommandoene for visse funksjoner (for eksempel ordne vinduer og bytte mellom skrivebord) mens du bruker en mus for andre funksjoner.

Lenovo Yoga 7i Kyle Kucharski/ZDNET

Yoga 7i kommer med en Intel Core Ultra 5-prosessor, en smart ny prosessor, selv om den er i mellom-til-lav-området på forbrukermarkedet, som kan håndtere et bredt spekter av oppgaver med letthet. (Det er også verdt å merke seg at dette er den samme prosessoren i HPs Envy 2-i-1 med samme pris og lignende spesifikasjoner). 

I min tid med Yoga 7i hadde jeg ingen problemer med stamming, forsinkelser eller sakte oppstarter som flyttet mellom apper. Intel Iris Xe-grafikkortet på den bærbare datamaskinen fungerer også ganske bra; Jeg fyrte opp noen mellomklassespill, og de spilte bra, til tross for at denne maskinen ikke er noe jeg vanligvis vil anbefale for spill. Det er klart at tyngre, mer grafikkintensive titler vil være vanskeligere å kjøre jevnt.

Også: De beste budsjett-gaming-bærbare datamaskinene: Eksperttestet

De 16 GB av RAM og 512 GB SSD er nok lagringsplass for de fleste som leter etter en fleksibel 2-i-1 for jobb, skole eller personlig bruk. Jeg anbefaler imidlertid å oppgradere til den romsligere 1TB SSD-konfigurasjonen, hvis mulig, noe som vil øke prisen til rett over $1000, men fremtidssikre maskinen.   

ZDNETs kjøpsråd

Lenovo Yoga 7i har sine særheter, men den er en del av en solid linje med enheter på et edelt oppdrag: å tenke nytt om den bærbare datamaskinen erfaring. Kombinasjonen av berøringsskjermen og fleksible konfigurasjoner inviterer brukeren til å frigjøre seg fra begrensningene til en enkelt formfaktor, og dens robuste, avanserte konstruksjon støtter all fysisk bøying, justering og posisjonering. 

Jeg anbefaler Yoga 7i for brukere som ønsker en kraftig bærbar PC, men som også har bruk for et nettbrett. Slik sett tilbyr Yoga 7i det beste fra begge verdener, og for det meste bedre enn andre.