Apple ga nettopp 4 overbevisende grunner til å kjøpe den nye iPad Air, og jeg er fristet

0
15
Apple iPad Air Apple

iPad Air (2024) er endelig her, og som forventet gir Apples første nettbrettoppdatering siden 2022 noen alvorlige forbedringer. Apple debuterte flere nye produkter med «Let Loose»; begivenhet i går, blant dem en ny iPad Pro, Apple Pencil Pro og et mer holdbart Magic Keyboard.

Også: Jeg har brukt hver iPad siden originalen. Her er mitt kjøpsråd for de nye 2024-modellene

Hvis du vurderer en ny iPad, bør 2024-versjonen av Air være fristende, spesielt hvis du ikke trenger alle funksjoner til den dyrere Pro-modellen. 

Her er en titt på hva som er nytt for 6. generasjons iPad Air.

iPad Air blå fra baksiden

Kjøp iPad Air (2024)

Se nå hos Apple

1. Et større skjermalternativ

For det første introduserer Apple en helt ny større størrelse. Mens tidligere versjoner av iPad Air bare hadde én størrelse å velge mellom, har årets utgave en størrelse på 11 tommer og en størrelse på 13 tommer – den større gir deg 30 % mer skjerm å jobbe med. Det gjør iPad-en litt mindre bærbar, men den ekstra eiendommen vil absolutt være verdt byttet for noen.

2. En M2-brikke for forbedret ytelse

Forrige generasjon iPad Air kjører på Apples M1-brikke, men årets modell får den nye M2. Selv om Apple siden har gått videre med å introdusere M4, er M2 den samme brikken som drev mange av de beste MacBook-ene, inkludert årets 2022-produkt.

Også: Denne iPad-en på $349 var i all hemmelighet den beste kunngjøringen under Apple-arrangementet

Denne brikken er et imponerende tillegg som Apple sier har en 15 prosent raskere CPU, 25 prosent raskere grafikk og 50 prosent mer minnebåndbredde enn forrige generasjon. Selvfølgelig gir den også økte AI-egenskaper og er 50 prosent raskere enn den forrige M1-drevne iPad Air for kreativitet og produktivitetsoppgaver.

3. Ny plassering for frontkameraet

Det kan virke lite, men frontkameraet til den nyeste iPad Air er på et nytt sted. Den er nå på landskapskanten, flyttet fra portrettkanten. Tidligere måtte du bruke iPad i stående modus på en videosamtale, da flytte den til liggende modus forvrengte bildet. Nå vil videosamtaler se ut akkurat som de gjør på en bærbar datamaskin.

4. Større basislagring

Femte generasjons iPad Air ble levert med en basislagring på 64 GB, med mulighet for å utvide til 256 GB. Sjette generasjon starter på 128 GB med mulighet for å utvide til 256 GB, 512 GB og til og med 1 TB. Ikke bare har den nye versjonen mer lagringsplass å starte og et høyere toppalternativ, men det er flere valg underveis hvis du ønsker å lande et sted i midten. 

Også: Inside iPad Pros nye 'opprørende kraftige' M4-brikke

iPad Air 6 starter levering neste uke til en startpris på $599 for 11-tommersmodellen og $799 for 13-tommersmodellen.