Apple iPad Air (2024) vs. iPad Air (2022): Hvilken iPad passer for deg?

0
10
iPad Air blå med Apple Pencil Jason Hiner/ZDNET

Apples nye iPad Air er her, komplett med to forskjellige størrelser, forbedret ytelse og en finjustert design for å hjelpe den til å skille seg ut sammenlignet med den forrige modellen. Apple ble ikke like gale med oppgraderingene på Air som med den nyeste iPad Pro-serien, men det er lett tilgitt med tanke på at det nye Air ser ut til å være det beste nettbrettet for mange mennesker.

< p>Også: Jeg har brukt hver eneste iPad siden originalen. Her er mitt kjøpsråd for de nye 2024-modellene

Når det er sagt, er det grunner til å vurdere alternativene dine. Apples forrige generasjons iPad Air fra 2022 holder nemlig fast hos forskjellige forhandlere, og prisen vil synke etter hvert som tiden går. Det er også fortsatt en meget kapabel enhet, selv om du ikke vil høre Apple skryte av den.

Så hvilken iPad Air er riktig for deg: den fra 2024, eller den litt eldre fra 2022? La oss finne det ut.

Spesifikasjoner

< td>

128GB, 256GB, 512GB, 1TB

iPad Air (2024)

iPad Air (2022)

Skjerm

10,9-tommers eller 13-tommers Liquid Retina IPS, 60Hz

10,9-tommers Liquid Retina IPS, 2360 x 1640, 500 nits, 60Hz

Prosessor

Apple M2

Apple M1

Lagring

64GB, 256GB

Kameraer

12MP bakkamera, 12MP webkamera (landskapsorientert)

12MP bakkamera, 12MP webkamera (portrettorientert) )

Tilkobling

Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.0, valgfri 5G

Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, valgfri 5G

Batteri

10 timer med nettsurfing eller video se på W-Fi

10 timer med nettsurfing eller videovisning på Wi-Fi

Apple Pencil støtte

Fungerer med Apple Pencil Pro eller Apple Pencil (USB-C)

Fungerer med Apple Pencil (2. generasjon) eller Apple Pencil (USB-C) )

Farger

Space Grey, Starlight, Purple, Blue

< /td>

Space Grey, Starlight, Pink, Purple, Blue

Pris

Fra og med $599 ( 11-tommers) og $799 (13-tommers)

Starter på $499

Du bør kjøpe iPad Air (2024) if…

Apple iPad Air Apple

1. Du trenger en større skjerm

For første gang noensinne tilbyr Apple to forskjellige skjermstørrelser for iPad Air. Det er den konvensjonelle 11-tommers størrelsen (som er opp 0,1-tommers fra i fjor) sammen med en mye større 13-tommers størrelse. Det betyr at de som vil ha den store skjermen til iPad Pro nå kan få en til en lavere pris, om enn med mindre imponerende skjermkvalitet.

Også: iPad Pro (2024) vs. iPad Air (2024): Hvilket Apple-nettbrett bør du kjøpe?

Uansett, det er en stor gevinst for alle som bare vil ha en iPad til å gjøre iPad ting, men er også store. Hvis du prøver å gjøre noe seriøst arbeid på en 11-tommers iPad, kan jeg fortelle deg fra førstehåndserfaring at du vil føle deg trang fortere enn du tror. Å ha den ekstra skjermen eiendom vil være nyttig for de fleste.

2. Du vil ha bedre ytelse og mer lagringsplass

Når vi snakker om å gjøre mange ting på iPaden din, er sjansen stor for at du vil ha ekstra ytelse hvis du har en tendens til å bruke mye tid på den. Den nye iPad Air vil gi deg det i form av M2-brikken, som erstatter M1 fra forrige Air.

Apple sier at du vil få opptil 50 prosent bedre ytelse enn den forrige modellen, som er ganske betydelig. I tillegg vil du få mye raskere grafikkytelse for spill eller videoredigering. Det er en fin bonus for de av oss (inkludert meg selv) som alltid jakter på de beste spesifikasjonene i sine teknologikjøp.

Du får også mye mer lagringsplass med den oppdaterte Air. Apple doblet basislagringen til 128 GB, mens det maksimalt ble 1 TB. Med den gamle modellen kunne du bare velge mellom 64 GB eller 256 GB.

3. Du bruker iPad hele tiden i liggende modus

Det har vært et ramaskrik fra både anmeldere og brukere om at Apple skal flytte webkameraet på iPad i årevis. Nå for tiden bruker praktisk talt alle nettbrettet i liggende modus for de fleste oppgaver, så det er bare fornuftig å flytte det til sidepanelet slik at det kan se på deg rett på.

Også: Alt Apple avduket på sin 'Let Loose' arrangement: iPad Pro, Air, Pencil, M4 og mer

Heldigvis er det akkurat det Apple gjorde med den nye iPad Air. Kameraet er nå plassert på høyre side av nettbrettet i stedet for på toppen, noe som betyr at du vil se mye bedre ut under FaceTime-samtaler. Du trenger heller ikke å bekymre deg for å smøre ut kameraet eller blokkere det mens du holder iPad-en i liggende modus, noe som er veldig nyttig.

ipad-air-colors

Kjøp iPad Air (2024)

Se nå hos Apple

Du bør kjøpe iPad Air ( 2022) if…

ipad-air-with-apple-magic-keyboard Kayla Solino/ZDNET

1. Du vil spare penger

2022 iPad Air kommer ikke til å bli solgt direkte av Apple lenger, men andre forhandlere vil fortsatt tilby den for å rydde ut beholdningen til lavere priser.

Jeg har allerede sett den gamle Airen rabattert for $100 i noen nettbutikker, noe som gjør nettbrettet til en anstendig verdi og senker inngangsbarrieren hvis du er innstilt på å kjøpe en Air fremfor en hvilken som helst annen iPad. Det er fortsatt verdt å merke seg at 10. generasjons iPad er en god del på $350. Men hvis du vil ha en Air og ikke har lyst til å betale ut over 800 dollar, er den eldre Air-modellen veien å gå.

2. Du er greit med en litt eldre brikke

Med den gamle Air vil du ikke gå glipp av mye. Du får fortsatt en 11-tommers Liquid Retina-skjerm, Touch ID, USB-C og opptil 10 timers batterilevetid. Den eneste reelle ulempen når det gjelder spesifikasjoner er prosessoren; den gamle Air inkluderer M1, som opprinnelig debuterte i 2020.

Også: iPad Air 2024: Disse 4 beste nye funksjonene gir ett fristende nettbrett

Til tross for alderen klarer brikken å holde tritt med dagligdagse gjøremål, og noen tyngre arbeidsbelastninger som bilderedigering. Riktignok vil brikken begynne å vise sin alder mye raskere enn M2 vil i den nye iPad Air, men du vil ha minst noen år på deg før den begynner å avta merkbart.

3. Du vil ikke oppgradere Apple Pencil

Den nye iPad Air fungerer med Apples nye haptisk-utstyrte Apple Pencil Pro samt USB-C-utstyrte Apple Pencil. Men hvis du har den eldre andregenerasjons Apple Pencil (som fungerer helt greit for de fleste), vil du være uheldig når du oppgraderer til den nye Air – den er uforenlig med den.

I mellomtiden fungerer den eldre Air fint med det eldre tilbehøret, så du trenger ikke å bekymre deg for å betale ut ytterligere $130 for den nyere modellen.

iPad Air blå fra baksiden

Kjøp iPad Air (2022)

$499,99 hos Amazon

Alternativt å vurdere

Se på Best Buy