Slik unngår du AI-oversikter i Google Søk: Tre enkle måter

0
20
Google reflekteres i noen Chris Jackson/Getty Images

Hvis du har brukt Google Søk i løpet av de siste ukene, vil du' har sannsynligvis lagt merke til en ny funksjon. I stedet for å komme rett til relevante linker (eller betalte annonser) når du søker etter noe, har søkemotoren begynt å vise et AI-generert sammendrag som i noen tilfeller kan ha svaret du leter etter.

< p>For å generere disse sammendragene kombinerer Google svar fra separate nettsteder til en sammendrag "oversikt" som adresserer søket ditt. Google sier at de AI-drevne sammendragene bare vises når "svarene kan være spesielt nyttige." Men etter min erfaring har jeg funnet ut at de tar feil ofte nok til at jeg ruller rett forbi dem.

Også: 5 nyttige AI-funksjoner Google nettopp avduket for Chromebook Plus

Jeg er ikke alene. 

Det offisielle Google-støtteforumet har blitt fylt med innlegg fra brukere som spør hvordan de kan slå av Google AI-svar – enten fordi de er i veien for resultatene Googlere leter etter, eller fordi informasjonen som tilbys er dårlig. Google låser imidlertid raskt disse innleggene, og kommentarer blir deaktivert. 

Så, hva kan du gjøre hvis du ikke ønsker å forholde deg til Google AI-oversikter? 

Som den mye utskjelte Meta AI, er det ingen offisiell måte å slå den av. Men, i likhet med Meta AI, er det noen løsninger du kan prøve.

Slik unngår du Google Search AI-sammendrag: Tre måter  

    Nettvisning 

Den første veien rundt Googles AI-sammendrag innebærer en ny fane øverst i søkeresultatene. Når du søker etter noe, vil du se faner over resultatene som lar deg begrense søket til bilder, videoer, nyheter, shopping og så videre. Men en ny fane er lagt til merket “Web.” Klikk som tar deg rett til nettsøkeresultater for søket ditt. 

Også: Slik registrerer du deg for Google Labs – og 5 grunner til hvorfor du bør

Dette innebærer et ekstra trinn, men det er en effektiv måte å unngå at AI prøver å svare på spørsmålet ditt . 

2. Utvidelser 

For det andre har flere utviklere laget Chrome-utvidelser for å stenge døren for Google AI som slår inn. Du kan ikke installere utvidelser på Android-versjonen av Chrome, så dette er en løsning som kun er for skrivebordet .

Fordi Google-søk er en HTML-side, og enhver del av en HTML-side kan fjernes av nettleseren, slår disse utvidelsene ganske enkelt av den delen av siden. Du finner disse ved å gå til innstillingsmenyen øverst til høyre, og holde musepekeren over "Utvidelser" og velge "Besøk Chrome Nettmarked." 

Utvidelsene er oppført under navn som "Skjul AI-oversikter" og "Bye Bye, Google AI." 

3. Bruk denne søkesnarveien 

Til slutt kan du stille inn nettleseren til automatisk å bruke den nevnte "nettvisningen" hver gang. Hvis du bruker Chrome, høyreklikker du bare i adressefeltet og velger "administrer søkemotorer." Rull ned til du ser "Legg til." På dette tidspunktet oppretter du en ny søkesnarvei. Navnet spiller ingen rolle, bare kall det noe du vil huske. Det samme gjelder snarveien. Men for nettadressen, bruk https://www.google.com/search?q=%s&udm=14 . Når du gjør det, vil Google-søkene dine automatisk gå til nettvisning som standard, i det minste når du søker fra adressefeltet.

Google vil sannsynligvis ikke tilby en offisiell måte å velge bort denne funksjonen for brukere. Bedrifter kan heller ikke velge å vises i AI-oversikten. På en side som svarer på spørsmålet “Hvordan forhindre at innhold vises i AI-oversikter”," Googles ikke-svar er ganske enkelt “AI Overviews tilbyr en forhåndsvisning av et emne eller spørring basert på en rekke kilder, inkludert nettkilder. Som sådan er de underlagt Searchs forhåndsvisningskontroller."