7 spennende Android-funksjoner Google nettopp annonserte med den siste oppdateringen

0
13
Visningen på mynten Pixel 8 på toppen av en grønn notatbok. Max Buondonno/ZDNET

Google har vært på farten med nye funksjoner i Android siden I/O tidligere denne måneden. Vi fikk vårt første glimt av Android 15 og de kuleste nye funksjonene den vil gi telefonen din, og noen mye verdsatte personvernforbedringer som vil bidra til å holde dataene dine sikrere. Nå introduserer selskapet en ny runde med funksjoner som vil lanseres mye tidligere enn Android 15.

Også: Android 15 avduket: Her er 8 spennende (eller nyttige) funksjoner som kommer til telefonen din

Denne gangen er det syv nye tillegg til Android-opplevelsen, og blant de mest spennende er redigering av teksten din meldinger. Så lenge du bruker Google Messages-appen på telefonen (og har RCS slått på), kan du trykke lenge på hvilken som helst tekst du har sendt de siste 15 minuttene for å redigere den. Selvfølgelig må samtalen være med en annen person som bruker RCS, men det er et velkomment tillegg.

Google legger også til nye Emoji Kitchen-klistremerkekombinasjoner slik at du kan bli enda villere med emojiene du lager. Et eksempel er å kombinere discokulen med et par hodetelefoner, og vet du hva? Jeg føler at jeg kommer til å sende denne til mange av vennene mine når jeg oppdager en ny sang.

Synkronisering mellom Google-enhetene dine blir også forbedret på to praktiske måter. Du vil snart kunne koble det Android-drevne nettbrettet eller Chromebooken direkte til telefonens hotspot med et knappetrykk, noe som eliminerer behovet for å skrive inn passordet ditt hver gang du vil koble til. Det høres ut som det vil fungere på samme måte som Apples hotspot-funksjon på enhetene. I tillegg, hvis du er på en Google Meet-samtale, vil du sømløst kunne flytte mellom enheter via Cast-knappen.

Også: 5 nyttige AI-funksjoner Google nettopp avduket for Chromebook Plus

Denne oppdateringen bringer også den nye Google Home Favorites-widgeten til startskjermen. På den måten kan du kontrollere favorittenhetene dine som lysbrytere eller termostater uten å måtte dykke ned i appen. Når vi snakker om å kontrollere ting, legger Google til digital bilnøkkelstøtte for utvalgte Mini-kjøretøyer, med integrasjon for biler fra Mercedes-Benz og Polestar i fremtiden.

Til slutt annonserte Google nye funksjoner som kommer til Wear OS som del av Android-oppdateringen. Du kan nå kontrollere Google Home-smartenhetene dine ved å bruke favorittflisen eller komplikasjonen, noe som betyr at du kan heve håndleddet og trykke på én knapp for å slå på noe – du må elske en funksjon som får deg til å føle deg som James Bond. Du kan også betale med PayPal via Google Wallet med smartklokken din, så lenge du er i USA eller Tyskland.

Google fortalte oss at de fleste av disse oppdateringene vil begynne å rulle ut i dag. Forbedringene til synkronisering og Emoji Kitchen vil lanseres fra og med 10. juni, mens utvidelsen av digital bilnøkkel trer i kraft i midten av juni.