OpenAI ga nettopp gratis ChatGPT-brukere surfing, dataanalyse og mer

0
21
ChatGPT-søkefunksjon Sabrina Ortiz/ZDNET

For litt over to uker siden kunngjorde OpenAI at de ville øke gratisversjonen av ChatGPT, og gi brukere tilgang til funksjoner som tidligere var begrenset til ChatGPT Plus-abonnenter, uten kostnad. Selskapet sa at det ville rulle oppgraderingen ut til brukere i løpet av de kommende ukene, og ventetiden er endelig over. 

Onsdag delte OpenAI i et X-innlegg som alle gratis ChatGPT-brukere kunne nå tilgang til funksjonene som ble lansert på Spring Updates-arrangementet, inkludert nettsurfing, visjon, dataanalyse, filopplastinger og GPT-er.

Browse-funksjonen lar ChatGPT hente svar fra nettet — en stor bonus for brukere, siden den lar dem stille spørsmål om aktuelle hendelser, sikrer at informasjonen i ChatGPTs svar er oppdatert, og gir til og med lenker slik at brukere kan bekrefte nøyaktigheten av svaret. 

Også: ChatGPT vs. ChatGPT Plus: Er et betalt abonnement fortsatt verdt det?

Bla gjennom slås på automatisk når en bruker ber om en melding som krever tilgang til nettet. Ved å bruke min gratis ChatGPT-konto spurte jeg for eksempel: “Hva er været i dag i NYC?” Som vist nedenfor, surfet ChatGPT på nettet for å produsere svaret mitt. 

ChatGPT gratis skjermbilde for nettsurfing Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

Visjonsfunksjonen lar brukere dele bilder med chatboten og bli mer avanserte innsikt. For eksempel delte OpenAI at brukere ville være i stand til å “ta et bilde av en meny på et annet språk og snakke med GPT-4o for å oversette den, lære om matens historie og betydning og få anbefalinger. " 

Som navnet tilsier betyr dataanalysefunksjonen at gratisbrukere nå kan bruke ChatGPT for å få innsikt, lage interaktive diagrammer og visualisere data, alle funksjoner som tidligere var reservert for ChatGPT Plus-brukere. Med filopplastinger kan brukere laste opp regneark, dokumenter, presentasjoner, forskningsartikler, PDF-er og mer, og bruke ChatGPT til å analysere, tolke, transformere og trekke ut informasjon fra dem. 

Også: ChatGPT vs. Copilot: Hvilken AI-chatbot er bedre for deg?

Til slutt kan gratisbrukere nå få tilgang til GPT-er via GPT-butikken , noe som betyr at de vil være i stand til å prøve millioner av chatbots tilpasset for et bestemt formål eller oppgave. For eksempel kan AllTrails GPT hjelpe brukere med å finne stier for deres neste utendørseventyr, og Canva GPT kan hjelpe brukere med å designe prosjekter. 

Tillegget av alle disse gratis funksjonene gjør ChatGPT Plus – – chatbotens månedlige premium-abonnement på $20 – litt mindre fristende. Det er imidlertid fortsatt noen fordeler ved abonnementet, som du kan lese mer om her.